Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика

Уписите се во тек!
🔹Нумикон
🔸Малац Сезнајко
🔹Ментална аритметика
За деца кои го менуваат светот🌍

🥇Програмата по МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА се заснова на употреба на AБАКУС, древна алатка за пресметување која е позната како претходник на денешните компјутери. Користејќи абакус, децата учат посебна техника со поместување на топчињата на алатка за пресметување, со што всушност се вршат одредени математички операции. (собирање, одземање, множење и делење). Од особена важност е оваа техника да се изведув

Operating as usual

21/09/2023

🧠Развојот на интелектуалните вештини започнува уште од рана возраст! 🚀

Почитувани родители, дозволете ни да ве запознаеме со училиштето “Малац Генијалац“ - место каде што интелектуалниот потенцијал на вашите деца се претвора во неограничени можности! 🎓🌟

🔢 Програми за сите возрасти:
👶 Нумикон за деца од 3 години
📚 Сезнајко за деца од 4 до 6 години
🧠 Ментална аритметика за деца од 4 до 12 години

Зошто е важно да се започне рано? 🤔 Затоа што интелектуалните основи се поставени уште од мали нозе. Нашите програми се внимателно дизајнирани така што вашите деца ги стекнуваат клучните вештини потребни за 21 век.

🔍 Пред да се запише секое дете има бесплатно тестирање со цел да го пронајде својот единствен пат до успехот.

🎓 Училиштето „Малац Генијалац“ обезбедува бројни поволности кои се од суштинско значење за идното престижно образование. Нашите програми обезбедуваат интелектуален развој што вашите деца го заслужуваат.

Не чекај! Бројот на места е ограничен! Запишете ги вашите деца во училиште кое гради мост кон иднината. 👦👧

Контактирајте не денес и отворете ја вратата во светот на бескрајни можности за вашите малечки!

☎️ 078 249 507
🌐malacgenijalac.com.mk

12/09/2023

Уписите во училиштето Малац Генијалац се отворени! 📚

Драги баби и дедовци, мајки и татковци, дајте им можност на вашите деца да учат на забавен начин и да ги развиваат своите интелектуални вештини во нашето училиште. 🧠💡

✨ НУМИКОН - Програма за деца од 3 години која развива математички вештини и креативно размислување.

✨ МАЛАЦ СЕЗНАЈКО - За деца од 4 до 6 години, идеални за запознавање на светот околу нас, учење математика и јазични вештини, читање и пишување.

✨ МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА - за деца од 5 до 12 години, програма која ја подобрува концентрацијата, фокусирањето на вниманието.

Нека вашите деца растат во инспиративна средина додека се подготвуваат за престижни училишта! 🌟

Контактирајте не за повеќе информации и запишете ги вашите деца во УЧИЛИШТЕ БРОЈ 1 ПО ИЗБОР НА РОДИТЕЛИТЕ! 📚💫

☎️078 249 507

06/09/2023

Нови програми во нашето училиште! Проверете и уверете се сами зошто МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ е најдобриот избор за Вашето дете.
Нашето училиште Ви нуди неколку програми:

🍀НУМИКОН за деца од 3 до 5 години
🍀СЕЗНАЈКО за деца од 4 до 6 години
🍀МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА за деца од 5 до 12 години

Учебната година наскоро започнува, побрзајте и обезбедете место за Вашето дете!
☎️078 249 507

01/09/2023

🏆На сите родители и деца им посакуваме среќен почеток на новата школска година, многу успех и убави моменти! 🍀🥳📚

30/08/2023

Драги Генијалци се припремаме за уште една генијална година! 🌍
🔹Од денес почнуваме со демо часови, доколку сеуште не сте пријавени ве очекуваме што поскоро.
🔹Местата за упис се ограничени.
Пишете ни порака или јавете ни сѐ на 078 249 507 или 075 277 443

25/08/2023

Драги родители и мали истражувачи,
Ве покануваме да се придружите на нашата возбудлива програма МАЛАЦ СЕЗНАЈКО!
🧮Нумикон - математички вештини:
Вашите мали генијалци ќе го истражуваат светот на броевите со помош на забавниот и интерактивен систем Numicon. Преку игра ќе развиеме математички вештини кои ќе им помогнат да ги разберат основните математички вештини.
📚 Македонски јазик - Ги истражуваме буквите и забавната граматика:
Учиме преку игра! Децата на интересен начин ќе го запознаат светот на буквите, ќе ја развијат писменоста и читањето. Нашата програма вклучува и граматички игри, кои на креативен начин ќе ги развијат јазичните вештини.
🪐Светот околу нас - Истражување на вселената, планетите и живите суштества: Вашите мали истражувачи ќе тргнат на возбудливо патување низ вселената, ќе ги откријат тајните на планетите, диносаурусите, континентите и разновиден жив свет. Учиме преку љубопитност и истражување!
✅Нашата програма е специјално дизајнирана за деца на возраст од 4 до 6 години. Придружете ни се и дознајте како создаваме СЕЗНАЈКОВЦИ.
📍Контактирајте не за повеќе информации и резервирајте место за вашиот сезнајко.
Инфо - 075 277 443 или 078 249 507
За децата кои го менуваат светот🌍

21/08/2023
20/08/2023

🟢 Не се наследува интелигенцијата, се наследува потенцијалот,
🟢 Дали ќе се искористи наследениот потенцијал зависи од опкружувачката околина и стимулацијата,
🟢 Да им обезбедиме соодветна стимулација за развој на мисловните процеси на нашите деца!

🔊Сакаш и ти да бидеш вистински ГЕНИЈАЛЕЦ?
🔹УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ВО ШКОЛАТА МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ВО ОХРИД!!!
🔹БЕСПЛАТЕН ДЕМО ЧАС
🔹ВО ЦЕНТАР НА ОХРИД

🔢НУМИКОН (3 - 5 години)
🗺️МАЛАЦ СЕЗНАЈКО (4-6 години)
🧮МEНТАЛНА АРИТМЕТИКА (5 - 12 години)

За повеќе информации за програмата и придобивките од истата, побарајте не на 📞 075 277 443 или 078 249 507

🌍 За деца кои го менуваат светот !

18/08/2023

"Револуционерен метод за развој на интелектуални способности кај деца од 3 до 12 години" 🌍

🔹Уписите се во тек во школата Малац Генијалац во Охрид

📌 Пишете ни порака или јавете ни се да закажеме бесплатно тестирање на тел. 📌075 277 443
📌078 249 507

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 09/08/2023
28/10/2022

Погледнете го нашиот генијалец Стефан 👋

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 26/09/2022

Нумикон 🌍🍀🧮

17/09/2022

"Револуционерен метод за развој на интелектуални способности кај деца од 3 до 12 години" 🌍

🔹Уписите се во тек во школата Малац Генијалац во Охрид

📌 Пишете ни порака или јавете ни се да закажеме бесплатно тестирање на тел. 075 277 443

13/09/2022

❗️ НУМИКОН - програма за најмалите. ❗️ ❗️ ❗️
🚀 Учиме бои и форми
🚀 Учиме да пишуваме и препознаваме броеви
🚀 Учиме да броиме, односот на поголеми и помали и множества
🚀 Учиме да цртаме самостојно и развивање на моторика
🚀Стекнуваме социјални вештини и учиме што е тимска работа
🚀 Ги активираме мозочните хемисфери и ја зголемуваме интелектуалната основа за понатамошно стекнување знаење
🚀 Развиваме љубов кон учењето.
ОХРИД ➡️ 075/277-443
јавете се и закажете бесплатно тестирање.
❗️ УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗️
🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

13/09/2022

Дневна доза активирање на мозокот🧠 🔢🔣
Кој број недостига?
Решението на денешната задача го очекуваме во коментар. 🤓 ⏰
👫🌍 За деца кои го менуваат светот

11/09/2022

🧮ЗОШТО МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ❓❓❓

🍀Како до подобра концентрација❓✔️
🍀Како до подобра визуелизација❓✔️
🍀Како до подобар фокус❓✔️
🍀Како до подобра меморија❓✔️
🍀Како до подобра логика❓✔️
🍀Како да бидеме најдобри во секое поле❓✔️
ОХРИД ➡️ 075/ 277-443
✍️ Пиште ни порака или јавете се и закажете бесплатно тестирање.

❗️ УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗️
🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

30/08/2022

💡Научните истражувања покажаа дека менталната аритметика претставува ефикасен тренинг за мозокот. Ставајќи го детето во педагошка ситуација, каде што истовремено мисли, визуeлизира и памти, користејќи претходно утврдени правила на моторика, кои ги пратат менталните слики кои детето ги замислува, трудејќи се да го задржи својот фокус, кај децата истовремено се потикнуваат и развиваат когнивитни способности како што се меморија, концентрација, внимание, логика, аналитичко размислување и самодоверба.


УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ВО ШКОЛАТА МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ВО ОХРИД
Пишете ни порака со податоци за детето и Ваш телефонски број за да ве повикаме на демо час.
078 249 507 / 075 277 443

За деца кои го менуваат светот 🌍

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 28/08/2022

🟢 НУМИКОН е нумеричко дидактички систем, преку кој се развиваат математичките способности кај деца од 3 до 5 години.
🔘Во Велика Британија се применува во повеќе од 6000 училишта.
🔘Го создадоа стручњаци од универзитетот Оксфорд, а во 2015 година е прогласен за најдобар светски едукативно математички метод (ЕРА).
🔘Нумикон ги опфаќа броевите, основните математички операции и обрасци

📌УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ВО ШКОЛАТА МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ВО ОХРИД
Пишете ни порака со податоци за детето и Ваш телефонски број за да ве повикаме на демо час.
☎️078 249 507 / 075 277 443

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 28/08/2022

🟢 Не се наследува интелигенцијата, се наследува потенцијалот,
🟢 Дали ќе се искористи наследениот потенцијал зависи од опкружувачката околина и стимулацијата,
🟢 Да им обезбедиме соодветна стимулација за развој на мисловните процеси на нашите деца!

🔊Сакаш и ти да бидеш вистински ГЕНИЈАЛЕЦ?
🔹 УПИСИTE СЕ ВО ТЕК ВО ШКОЛАТА МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ВО ОХРИД!!!
🔹БЕСПЛАТЕН ДЕМО ЧАС
🔹ВО ЦЕНТАР НА ОХРИД

🔢НУМИКОН (3 - 5 години)
🧮 МEНТАЛНА АРИТМЕТИКА (4 - 12 години)

За повеќе информации за програмата и придобивките од истата, пишете ни порака со ваште податоци или побарајте не на ☎️ 075 277 443 / 078 249 507

🌍 За деца кои го менуваат светот !

25/08/2022

Зошто Ментална Аритметика⁉️

🧠Човечкиот мозок има две хемисфери, лева и десна. ⬅️➡️
Левата хемисфера ја контролира десната страна на телото додека десната хемисфера ја контролира левата страна на телото. 🔀

🔹Левата мозочна хемисфера се нарекува дигитален мозок. Таа го контролира читањето, пишувањето, пресметувањето логичкото размислување... Левата хемисфера е нашиот внатрешен математичар кој пресметива и анализира.🔢 #️⃣🔣

🔸Десната хемисфера се нарекува аналоген мозок и ги контролира тродимензионалните емоции, креативноста и уметничките способности. Оваа хемисфера го претставува нашиот внатрешен уметник, кој секогаш е подготвен да си поигрува во чудесниот свет на фантазијата полн со бои и слики, форми, соништа, имагинација и интуиција. 🎨🤹‍♂️🎭

Менталната Аритметика е најдобар тренинг за мозок и проверено најдобар програм за развој на целосен капацитет на двете мозочни хемисфери подеднакво!
💪🧠🧮
Круцијален период за развој на двете хемисфери на мозокот кај детето е периодот од 4 до 12 години. Во тој период се создаваат најголем број на нервни врски - синапси. Тоа е период кога мозочните хемисфери се борат за доминација. ⛓
***

За повеќе информации за програмата и придобивките од истата, побарајте не на ☎️075 277 443 / 078 249 507

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 25/08/2022

🥇Програмата по МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА се заснова на употреба на AБАКУС, древна алатка за пресметување која е позната како претходник на денешните компјутери. Користејќи абакус, децата учат посебна техника со поместување на топчињата на алатка за пресметување, со што всушност се вршат одредени математички операции. (собирање, одземање, множење и делење). Од особена важност е оваа техника да се изведува со по две прстиња од левата и две прстиња од десната рака. Со таквата активност на двете раце, истовремено се активираат и двете мозочни хемисфери. Со левата рака се активира десната, а со десната левата мозочна хемисфера.

📌 УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК!!!
☎️ 075 277 443 / 078 249 507

За деца кои го менуваат светот 🌎

19/08/2022

💡Сакате ли вашето дете да биде вистински ,,ГЕНИЈАЛЕЦ"?

🙌Во “Малац Генијалац” користиме квалитетни методи и техники, но работиме и со помош на абакус, кој го активира неискористениот капацитет на мозокот, наспроти оној кој многу често се употребува во класичното системско образование. На детето во училиште и за време на учење не треба да му биде здодевно, бидејќи така ќе му биде отежнато учењето. Наставата треба да биде креативна и стимулативно да влијае на развојот на детето. А пак секој учител мора да биде модел на извор на среќа и знаење на секое дете. 👫👬

🏆💁‍♀️Загарантирано го нуди најдоброто за секое дете.💁‍♂️🏆


🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

Вистински избор за секое дете е училиштето за ментална аритметика ,,Малац Генијалац"!

16/08/2022

🟢 НУМИКОН е нумеричко дидактички систем, преку кој се развиваат математичките способности кај деца од 3 до 5 години.
🔘Во Велика Британија се применува во повеќе од 6000 училишта.
🔘Го создадоа стручњаци од универзитетот Оксфорд, а во 2015 година е прогласен за најдобар светски едукативно математички метод (ЕРА).
🔘Нумикон ги опфаќа броевите, основните математички операции и обрасци

📌УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ВО ШКОЛАТА МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ВО ОХРИД
Пишете ни порака со податоци за детето и Ваш телефонски број за да ве повикаме на демо час.
☎️078 249 507 / 075 277 443

15/07/2022

Когнитивните ефекти постигнати со учење на нашата програма, не се губат по завршувањето на школувањето, туку стануваат трајни способности и вештини, коишто нашите мали генијалци ќе ги поседуваат во текот на целиот свој живот.

🏆💁‍♀️Загарантирано го нуди најдоброто за секое дете.💁‍♂️🏆

📞078 249 507 или 075 277 443
🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 12/07/2022

Уписите за септемвриските групи започнаа. 🧮👫🇯🇵🇲🇰⛩

Бројот на ученици во група е ограничен.
Резервирајте место на:

☎️ 078 249 507 / 075 277 443

Или пишете ни порака со податоци на детето и Ваш телефонски број.

🌎 За деца кои го менуваат светот

❗️ УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗️

Овозможете му на вашето дете да биде најдобра верзија од себе. 💎💚

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 12/07/2022

🎊 Честитки за нашите Генијалци кои успешно ја завршија првата година од Програмата за Ментална Аритметика во Малац Генијалац Охрид 🏆🎉

Photos from Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика's post 29/06/2022

🟢Само уште неколку денови до почетокот на најзабавната, најуникатната и единствена летна школа за припрема на вашите деца за одличен старт во школо 🍀

🟢 Летната школа трае еден месец, а се посетува три пати неделно во траење од три сати ⬇️⬇️⬇️

Останати се само уште неколку места, Закажете бесплатен демо час на тел: ☎️ 078/249-507 или 075/277-443

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Погледнете го нашиот генијалец Стефан 👋

Location

Category

Address


MK, Boulevard Turistichka 32
Ohrid
6000

Opening Hours

Monday 08:30 - 20:30
Tuesday 08:30 - 20:30
Wednesday 08:30 - 20:30
Thursday 08:30 - 20:30
Friday 08:30 - 20:30
Other Schools in Ohrid (show all)
Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин
Jane Sandanski 75 V
Ohrid, 6000

Keep learning keep growing !

Art center "Baby school" Art center "Baby school"
Ohrid

Прв 💥 едукативен центар за деца 🙋‍во Охрид Первый 💥 образовательный центр для детей 🙋‍♀️ в Охриде

OОУ „Григор Прличев", Охрид OОУ „Григор Прличев", Охрид
Улица “Димитар Влахов“ бр. 65
Ohrid, 6000

ООУ „Григор Прличев“ Охрид

IQ UP - Ohrid IQ UP - Ohrid
Mite Bogoeski
Ohrid, 6000

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

ООМУ "Методи Патче" - Охрид ООМУ "Методи Патче" - Охрид
Nikola Karev 4
Ohrid, 6000

OOMU "Metodi Patche" - Ohrid

Prodavnica za kompjuteri 2 Prodavnica za kompjuteri 2
15th Korpus
Ohrid, 6000

Плус Бон-Тон Плус Бон-Тон
Ohrid

Среќни и весели и дечиња ���

Образовен Центар Opportunity Ü Образовен Центар Opportunity Ü
Даме Груев 155, Охрид
Ohrid, 6000

Образовен Центар Opportunity Ü * образованието е најважно за

Pisi Obrazovanie Pisi Obrazovanie
Dame Gruev 207
Ohrid, 6000

Центар за друго образование.

Lingva Hope Lingva Hope
Dame Gruev 63A
Ohrid, 6000

Лингва Хоуп -центар за странски јазици