ОСТУ "Наце Буѓони" Куманово - www.nacebugjoni.mk

ОСТУ "Наце Буѓони" Куманово - www.nacebugjoni.mk

Училиштето е прогласено за најдобро училиште во Репуб?

Operating as usual

Photos from Дом за стари лица „Зафир Сајто“ Куманово's post 21/11/2023
31/08/2023

Почитувани ученици, почитувани родители,

Новата учебна година започнува утре, во петок 1.09.2023г и тоа:

☑️ прва и трета година во прва смена со почеток во 7:15ч.
☑️ втора и четврта година во втора смена со почеток во 13:15ч.

Учениците заедно со нивните наставници ќе влезат во училиштето преку училишниот паркинг и тоа на влезот за ученици. Имињата на новите ученици од прва година ќе бидат прочитани на истото место, пред ученичкото катче на паркингот и ќе влезат заедно со нивните класни раководители.

Со возбуда го очекуваме новиот почеток! Подготвени сме да го проследиме секој ученик на неговиот пат кон знаењето и успехот.

Ви посакуваме успешна и интересна година, исполнета со нови придобивки и искуства❗️ 💻📡💡💉🧪📐🔎🗜💽🔭🔬🦠🩺

,,Наце Буѓони” без застој меѓу најдобрите | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Учи 18/08/2023

,,Наце Буѓони” без застој меѓу најдобрите | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Учи Отсекот за Превенција и општинскиот Совет за детско претстапништво организирше натпревар во шах за основни и средни училишта, во машка и женска конкуренција, а со ....

Леонид Петковски најдобар на државниот натпревар на МОС, ќе ја претставува земјата во САД - KumanovoNews 29/06/2023

Најбољи идев у техничку, како и на Флориду, САД. 😊

Леонид Петковски најдобар на државниот натпревар на МОС, ќе ја претставува земјата во САД - KumanovoNews Леонид Петковски од Техничкото училиште ,,Наце Буѓони’’освои прво место на националниот натпревар Microsoft Office Specialist (МОС), и се стекна со право да учествува на ме...

Информација од уписот во јавните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2023/2024 година (прво пријавување) 26/06/2023

Рекапитулација на првото пријавување од уписот за учебната 2023/2024 година - во ОСТУ „Наце Буѓони“ - Куманово се завршени уписите во образовните профили електротехничар за компјутерска техника и автоматика и техничар за компјуерско управување од машинската струка:

Информација од уписот во јавните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2023/2024 година (прво пријавување) Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

КОНЕЧНИ ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони” | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНа 24/06/2023

Со среќа на сите примени ученици!

КОНЕЧНИ ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони” | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНа Home » Почетна » КОНЕЧНИ ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони”

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗМЕНА НА КОНКУРСНИОТ РОК ВО ДЕЛОТ НА ДАТУМИТЕ ЗА ВТОРОТО ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛ 22/06/2023

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗМЕНА НА КОНКУРСНИОТ РОК ВО ДЕЛОТ НА ДАТУМИТЕ ЗА ВТОРОТО ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛ Home » Почетна » ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗМЕНА НА КОНКУРСНИОТ РОК ВО ДЕЛОТ НА ДАТУМИТЕ ЗА ВТОРОТО ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ВО УЧЕБН...

15/06/2023

Сектор електротехника - дуална паралелка Техничар за индустриска мехатроника, во соработка со Drexlmaier:

09/06/2023

Почитувани ученици, почитувани родители,Со цел оптимизирање на целокупниот процес на уписи во средните училишта во Република Северна Македонија, Министерството за образование и наука и оваа година преку дигитална услуга ќе Ви овозможи електронско аплицирање кое нема да Ви одземе повеќе од 15 тина минути.

Пријавувањето на учениците ќе се врши преку линк до порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk со специјална најава за средношколци преку сопствените кориснички сметки на schools.mk.

Регистрација на системот нема да биде потребна и најавата ќе се врши исклучиво со корисничките сметки на schools.mk .

Упатството за логирање/ најава во системот и пополнување на пријавата ќе биде поставено со линк на страната за логирање/ најава.

За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, порталот ќе биде отворен од 10.06.2023 година во 10.00 часот. Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 21.06.2023 година најдоцна до 15.00 часот, после што системот ќе биде затворен за онлајн аплицирање од ученици.

Во наведениот период додека системот за аплицирање е достапен за учениците, тие ќе можат да вршат ажурирање, измени и дополнувања на своите пријави и да имаат увид во вкупниот број на поени од успехот, без поените од дипломите.

Валидација на дипломите и внесување на поени од дипломите вршат комисиите од средните училишта.

Прелиминарната ранг листа на запишани ученици се објавува на 22-ти јуни 2023 година на интернет страницата на Министерството за образование и наука www.mon.gov.mk, односно на https://e-uslugi.mon.gov.mk најдоцна до 09:00 часот.

Доставувањето на потребната документација до училиштата е на 22-ти јуни од 12.00 часот до 19.00 часот и на 23-ти јуни од 07.00 часот до 19.00 часот, согласно изготвен распоред од страна на училиштето.Со почит

Министерство за образование и наука

https://mon.gov.mk/content/?id=6195&mibextid=Zxz2cZ&fbclid=IwAR3tmTYyHbrmJBVLwdI1s9xG_BqTtBSMOh80AGl_C4X0Z9T_I0cySqudvYw

МОН Е-услуги

Ученици од ,,Наце Буѓони” во посета на Van Hool | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Уч 31/05/2023

Ученици од ,,Наце Буѓони” во посета на Van Hool | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Уч На 17.05.2023 г. учениците од нашето училиште, паралелки IV 1, IV 6 и III 3, беа во посета на фабриката Van Hool заедно со своите професори од машинска и електротехничка струка.

„Технологија за Тебе“ по четврти пат на ФЕИТ | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко 24/05/2023

„Технологија за Тебе“ по четврти пат на ФЕИТ | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко На 15ти и 16ти мај ученици и професори од нашето училиште учествуваа на специјализирана едукативна практична работилница „Развојни Микропроцесорски Системи“. Ова....

Одбележен ,,Денот на сестринството” | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Училиште 14/05/2023

Одбележен ,,Денот на сестринството” | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Училиште Во петок, по повод 12мај Денот на сестринството, учениците од здравствена струка со низа активности пригодно го одбележаа празникот.

Активности по повод Денот на здравјето | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Училиш 07/04/2022

Активности по повод Денот на здравјето | Наце Буѓони – Општинско Средно Техничко УчилиштеНаце Буѓони - Општинско Средно Техничко Училиш Денес, по повод Денот на здравјето учениците од здравствена струка од ОСТУ „Наце Буѓони” Куманово, традиционално го одбележаа со мерење на крвен притисок и шеќер ....

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Улица “Бајрам Шабани” бб
Kumanovo
1300
Other High Schools in Kumanovo (show all)
СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово/ Gymnasium "Goce Delchev" - Kumanovo СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово/ Gymnasium "Goce Delchev" - Kumanovo
Pero Cico 31a
Kumanovo, 1300

Официјална страна на Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово linktr.ee/gimnazijakumanovo http://gdku.edu.mk