Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić, Elementary School, Lukovo b.b., Niksic.

Operating as usual

12/09/2022

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI (8. septembar)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, nastavnica CSBH jezika i književnosti Vera Bošković, održala je zanimljivu prezentaciju za sve učenike.

06/09/2022

-Svečani prijem prvaka -

U čast nove generacije učenika prvog razreda, upriličen je svečani prijem u matičnoj školi i u PO Dragovoljići. Na početku svečanog prijema prvacima se obratila direktorica škole Veselinka Đurović, koja im je poželjela srećne i uspješne školske dane. Učenici starijih razreda pripremili su prigodne recitacije i pjesmice.

04/09/2022

-Školski karavan-

Moto klub Familija i agencija Right Route Montenegro, organizovali su humanitarnu akciju Školski karavan. U okviru akcije sakupljen je novac za školski pribor, konditorske proizvode, lopte i ostale stvari kojima su obradovali učenike naše škole.
Osim dodjele pomoći, za djecu je organizovano druženje sa dječijim animatorom Žarkom Žabcem.

16/06/2022

Učenicama koje su završile V razred učiteljica Vera Mirković uručila je lijep poklon u vidu časopisa koji predstavlja retrospektivu najznačajnijih aktivnosti od I do V razreda.
https://www.flipsnack.com/vera74/dragovoljci.html

13/06/2022

- Drugarsko veče - 1.06.2022.

06/06/2022

Obilježavanje Dana borbe protiv pušenja (02.06.2022.)

Povodom obilježavanja Dana borbe protiv pušenja, u našoj školi je održana prezentacija u cilju informisanja učenika o štetnosti nikotina. Tom prilikom, nastavnica biologije Jasmina Mučalica, objasnila je uticaj koji nikotin ima na sve sisteme organa u našem organizmu i do kakvih posljedica sve može da dovede njegova konzumacija.

01/06/2022

15. maj – Međunarodni dan porodice

Svjetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije.
Ovaj dan se obilježava još od davne 1994. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvrstila u kalendar važnih datuma. U cilju obilježavanja ovog datuma, pedagogica Jelena Bojović pripremila je i realizovala radionicu.

21/05/2022

Predstavnice Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, održale su predavanje za učenike 5. 6. 8. i 9. razreda. Teme koje su obrađene su pojam zavisnosti, alkoholizam ,nikotinomanija,faktori rizika i zaštite. Posebna pažnja je skrenuta na pojavu novijih duvanskih proizvoda kao što je SNUS.

11/05/2022

Dječji savez Nikšić organizovao je 45. Opštinsku smotru recitatora na kojoj su učestvovala 62 učenika iz 15 osnovnih i tri srednje škole.
Iz naše škole učešće su uzela tri učenika: Nikolina Jocović, učenica IX razreda, Miloš Đukanović, učenik VIII razreda i učenik IV razreda Vladan Jocović koji je dobio pohvalu za učešće na Opštinskoj smotri recitatora.
Mentori učenicima su bile nastavnica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti Vera Bošković i učiteljice Ružica Mrvošević i Svetlana Radulović.

Photos from Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić's post 21/04/2022

Učenice PO Dragovoljići na prigodan način su obilježile Dan planete Zemlje.

Photos from Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić's post 21/04/2022

U PO Dragovoljići profesorica engleskog jezika, Tamara Dragnić, održala je kretivan ogledni čas na temu Vaskrs (Easter).

Photos from Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić's post 21/04/2022

Učenice PO Dragovoljići dobile su nagradu za grupni rad na Konkursu za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje koji je organizovao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Uputstvo za elektronski upis u osnovne škole 29/03/2022

Uputstvo za elektronski upis u osnovne škole

Uputstvo za elektronski upis u osnovne škole https://www.youtube.com/watch?v=OOxoG5DQ68E

Uputstvo za elektronski upis u osnovne škole

29/03/2022
08/03/2022

Danas je u PO Dragovoljići prvi školski čas posvećen 8. martu, Međunarodnom danu žena.
Kroz prigodnu prezentaciju učenice su upoznale značaj ovog datuma i položaj žena kroz istoriju i danas.
Na časovima likovne kulture učenice su uradile pano povodom 8. marta, mamama pripremile bukete ruža, a danas su recitovale pjesmice koje su odabrale.

21/02/2022

Međunarodni dan maternjeg jezika (21.02.2022.)

U cilju obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika nastavnica C-S,B,H jezika i književnosti Vera Bošković je pripremila prezentaciju. Prezentaciji su prisustvovali učenici i nastavnici Škole. Učenici su upoznati sa brojem jezika u svijetu, opasnostima koje prijete malim jezicima od nestajanja kao i načinu na koji veliki jezici osvajaju svijet.

28/12/2021

MZ Župa, na čelu sa predsjednikom Dragoljubom Radulovićem, obradovala je i ove godine učenike naše škole novogodišnjim paketićima.
Učenici i kolektiv OŠ "Dušan Đukanović" Lukovo najsrdačnije se zahvaljuju na ovom divnom gestu.💖

28/12/2021

NVO Dječiji edukativni centar “Pčelica”

Član našeg Školskog odbora Pero Đurđevac uručio je novogodišnje paketiće svim učenicima naše škole. Paketiće je obezbjedila NVO DEC “Pčelica” iz Podgorice. Učenici i kolektiv škole se najsrdačnije zahvaljuju na ovom lijepom gestu.

27/12/2021
13/12/2021

Dopis Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta povodom organizovanja humanitarnog bazara.

08/12/2021
24/11/2021

-Kviz znanja 24. 11. 2021. godine-

Prema Godišnjem planu rada Škole, održan je Kviz znanja za sve razrede. Svi nastavnici su radili na sastavljanju pitanja,tako da je kviz bio veoma zanimljiv.
U kategoriji od VI do IX razreda, pobjedio je prvi tim (Crveni): Sara Drašković, Andrijana Krivokapić, Božidarka Đurđevac, Milena Đurđevac, i Miloš Đukanović.
U kategoriji od I do IV razreda i prvi tim (Crveni) i drugi tim (Zeleni) osvojili su isti broj bodova. Kapiten prvog tima bio je Aleksandar Drašković, a drugog Vladan Jocović.
U PO Dragovoljići učenice su se takmičile u rješavanju zagonetki, pitalica, matematičkih mozgalica i zanimljivih igrica u wordwall aplikaciji.

17/11/2021

- Međunarodni dan tolerancije -
16. 11.2021.godine

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije u našoj školi je održano predavanje. Učenici su imali priliku da se kroz kratku prezentaciju upoznaju sa osnovnim odrednicama pojma i značaja Tolerancije. Učenici mlađeg uzrasta su sa učiteljicom izrađivali ruke prijateljstva i tolerancije, bojali i postavljali na pano. Učenici starijih razreda su aktivno učestvovali u diskusiji o poznavanju i primjeni tolerancije u praksi. Predavanje su realizovale pedagogica Jelena Bojović i učiteljica Ružica Mrvošević.

12/11/2021

Danas je u našoj školi prvi čas bio posvećen danu rođenja (13. novembar) našeg najvećeg pjesnika, mislioca, filozofa i vladike Petra II Petrovića Njegoša.
Aktivnosti i prezentaciju pripremile su Milica Babović, profesorica italijanskog jezika i učiteljice Ružica Mrvošević i Vera Mirković.

Photos from Osnovna škola ,,Dušan Đukanović" - Nikšić's post 06/11/2021

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta organizovala je likovni konkurs na temu ,,Jesen na selu".
Učenica V razreda iz PO Dragovoljići, Milica Miković, dobila je prigodan poklon i njen rad se našao na likovnoj izložbi u izložbenom holu KIC ,,Budo Tomović" u Podgorici.
Čestitamo!

29/10/2021

29. X 2021. godine završen je I klasifikacioni period. Učenici i nastavnici su, pored redovne nastave, realizovali brojne aktivnosti obilježavanjem značajnih datuma i nenastvnog dana.

20/10/2021

Evropska nedelja sporta

U okviru Evropske nedelje sporta od 23. do 30. septembra naša škola je realizovala kros takmičenje na terenu pod Trebjesom.
Po dolasku na teren učenici su odradili vježbe oblikovanja i zagrijavanja. Posle odrađenih vježbi učenike smo podijelili u dvije grupe. Prva grupa od 1. do 4-og razreda, a druga 6,8 i 9-i razred. Učenici od 1. do 4-og razreda takmičili su se u trčanju na 100m, dok su se učenici 6, 8 i 9og razreda takmičili u trčanju na 400m tj. jedan krug oko fudbalskog terena.

17/10/2021

,,Cetinje - jedna priča`` (od 15.10. do 17.10.)

U okviru programa Škola u prirodi ,, Cetinje - jedna priča`` učenici 8. razreda su boravili na Ivanovim Koritima u JU ,,Lovćen- Bečići``. Obišli su kulturno - istorijske spomenike Cetinja, Rijeku Crnojevića kao i ostatke crkve u kojoj je radila štamparija Crnojevića.

Organizovan je Kviz znanja iz pređenog programa. Naši učenici Miloš Đukanović i Jovan Đurđevac osvojili su prvo mjesto u grupi u kojoj su se takmičili. Učenike je pratila učiteljica Ružica Mrvošević.

Elektro Škola Nikšić 13/05/2021

Elektro Škola Nikšić

Prezentacija - JU Srednja stručna škola - Nikšić

Link prezentacije: https://www.youtube.com/watch?v=Ec2hy_sy3a8&t=1s
Facebook stranica škole: https://www.facebook.com/srednjastrucnaskolaniksic/
Sajt škole: http://elektroskolank.me/

Elektro Škola Nikšić For information about srednja stručna škola, call us today! Srednja Stručna Škola Nikšić

29/04/2021

Povodom manifestacije posvećene sjećanju na omiljenog pisca za djecu ,,Dani Dragana Radulovića", učenici naše škole su recitovanjem njegovih pjesama iskazali ljubav i poštovanje prema ovom nikšićkom pjesniku. Stihove su recitovali Vladan Jocović, Miloš Đukanović, Nikolina Jocović i Ivana Đukanović .

23/04/2021

"Preduzetnička nedjelja" počela je 19. 04. i trajala je do 23.04. Uživajte u kratkom osvrtu na razne aktivnosti koje su učenici pripremili i odradili uz pomoć svojih nastavnika.

11/04/2021

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila. Tim povodom učenici I i II razreda uz pomoć svojih učiteljica recitovali su i crtali sa puno mašte i kreativnosti, čime su pokazali odgovornost u radu.

02/03/2021

Školski čas povodom sto godina od smrti kralja Nikole I Petrovića Njegoša

Povodom stogodišnjice od smrti kralja Nikole I Petrovića Njegoša, u svim razredima naše škole, održan je školski čas posvećen ličnosti crnogorskog vladara koji je svojim djelom ispunio značajan period istorije Crne Gore. Profesor istorije i geografije Veljko Žižić pripremio je materijal koji je predstavljen učenicima.

30/12/2020

~Dan druženja~ (30.12.2020.)

Kako Dan druženja nije mogao da se obilježi u školi, potrudili smo se da napravimo malu prezentaciju kako bi i ove godine obilježili predstojeće praznike.
Vladan Jocović recituje pjesmu ,,Srećna vam, deco, Nova Godina!" - Duško Radović.
Pjesmu ,,Zvončići, zvončici" (Jingle Bells) izvode Sara Drašković, Božidarka Đurđevac, Vladan Jocović i Aleksandar Drašković.
Miloš Đukanović recituje pjesmu ,,Susret sa Deda Mrazom" – Nikola Drenovac.
Sara Drašković izvodi pjesmu We Wish You a Merry Christmas.
Nikolina Jocović recituje autorsku pjesmu ,,Male stvari".

Učenici nižih razreda napravili su novogodišnje čestitke, a učenici osmog razreda u sklopu preduzetništva predivne razglednice sa slikama svojih drugara.

Učenici starijih razreda u sklopu muzičkog vaspitanja izvode igru pod nazivom Sedam. Ova igra sjajan je primjer za razvoj kognitivnih, motoričkih i socijalnih vještina kod djece.

28/12/2020

,,Male stvari" Nikolina Jocović

„Dječije carstvo“

Finale 14. Međunarodnog festivala „Dječije carstvo“, zbog Korone ove godine je održano onlajn. Žiri u sastavu Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić i Jovo Čulić među više od osam hiljada pristiglih radova odabrao je najbolje, a mali pjesnici koji su ušli u finale su svoje pjesme snimili i dostavili snimljene recitacije žiriju. ,,Dječije carstvo“ promoviše i razvija kulturno stvaralaštvo djece i mladih osnovnoškolskog uzrasta.
Učenica naše škole Nikolina Jocović je učestvovala na festivalu sa pjesmom ,,Male stvari” sa kojom je ušla u uži izbor takmičenja. U finalnom dijelu takmičenja koje je održano 27.XII 2020.god. Nikolina je dobila prestižnu nagradu festivala, titulu PRINCEZE koju ravnpravno dijeli sa Dorontejom Drevenšek iz Maribora.
Čestitke Nikolini na ulasku u uži izbor takmičenja i tituli PRINCEZE FESTIVALA za ovu godinu.

Videos (show all)

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI (8. septembar)Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, nastavnica CSBH jezika i kn...
-Svečani prijem prvaka -U čast nove generacije učenika prvog razreda, upriličen je svečani prijem u matičnoj školi i u P...
-Školski karavan-Moto klub Familija i agencija Right Route Montenegro, organizovali su humanitarnu akciju Školski karava...
- Drugarsko veče - 1.06.2022.
Obilježavanje Dana borbe protiv pušenja (02.06.2022.)Povodom obilježavanja Dana borbe protiv pušenja, u našoj školi je o...
15. maj – Međunarodni dan porodiceSvjetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jed...
Predstavnice Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, održale su predavanje za učenike 5. 6. 8. i 9. razreda. Teme...
Dječji savez Nikšić organizovao je 45. Opštinsku smotru recitatora na kojoj su učestvovala 62 učenika iz 15 osnovnih i t...
Danas je u PO Dragovoljići prvi školski čas posvećen 8. martu, Međunarodnom danu žena.Kroz prigodnu prezentaciju učenic...
Međunarodni dan maternjeg jezika (21.02.2022.)U cilju obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika nastavnica C-S,B,...
-Kviz znanja 24. 11. 2021. godine- Prema Godišnjem planu rada Škole, održan je Kviz znanja za sve razrede. Svi nastavnic...
- Međunarodni dan tolerancije -               16. 11.2021.godinePovodom obilježavanja Međunarodnog dana to...

Location

Website

Address


Lukovo B.b.
Nikšić
81400
Other Elementary Schools in Nikšić (show all)
JU OŠ „Mileva Lajović - Lalatović“ Nikšić JU OŠ „Mileva Lajović - Lalatović“ Nikšić
Vuka Karadžića 104
Nikšić, 81400

Osnovna škola koju ove godine pohađa 1073 učenika, raspoređenih u četrdeset pet odjeljenja.U odjeljenju I-3 nastava se izvodi na engleskom jeziku.

JU Ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić JU Ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić
Narodne Omladine
Niksic, 81400

JU OS "Jovan Draganic" Petrovici-Niksic JU OS "Jovan Draganic" Petrovici-Niksic
Petrovici
Niksic, 81400

JU OŠ ,,Braća Bulajić" , Vilusi JU OŠ ,,Braća Bulajić" , Vilusi
Vilusi
Nikšić, 81423

JU OŠ "Milija Nikčević" Kličevo JU OŠ "Milija Nikčević" Kličevo
Školska 84, Kličevo
Niksic, 81400

Promovisanje škole i školskih nastavnih i vannastavnih aktivnosti

JU OŠ "Dušan Bojović" Župa Nikšićka JU OŠ "Dušan Bojović" Župa Nikšićka
Mačak Župa Nikšićka
Nikšić, 81400

JU OŠ "Jagoš Kontić" Nikšić JU OŠ "Jagoš Kontić" Nikšić
Straševina
Niksic, 81400

JU OŠ "Dobrislav Đedo Perunović" JU OŠ "Dobrislav Đedo Perunović"
Bogetići Bb
Nikšić, 81400

Олга Головић Олга Головић
Skadarska 7
Niksic, 81400

Aktivnosti u školskoj 2020/21. g.

JU OŠ " Braća Ribar " Nikšić JU OŠ " Braća Ribar " Nikšić
Partizanski Put 40
Nikšić, 81400