GambiaPartner

GambiaPartner

Comments

Hjemme igjen etter fine dager i Gambia
Jeg synes de er flinke. Alltid med på dugnad. Denne uken har elevene ryddet en en hel fotballbane. Stor takk til elevene og ikke minst lærere og ledelse som setter det hele igang.
The toilets

Foreningen GambiaPartner er etablert for å drive hjelpearbeid og ivareta humanitære prosjekter i Gambia, hovedsaklig knyttet til vann-, og helseprosjekter.

Hjelpearbeid innen helse og utdanning

Operating as usual

Photos from GambiaPartner's post 25/06/2021

HEALTH TALK DAY!!!
A big thanks to Gambia Red Cross Society.
A great insight of Reproductive system and personal hygiene dealth with to the core.
GambiaPartner is greatful.... 🤝🤝

Photos from GambiaPartner's post 17/06/2021

Late Post!!
Routine Maintenance commenced at the school, All done by the students with the guidance of the teachers.
Thank You to our Sponsors, We remain forever grateful.🙏🙏🙏🙏

14/06/2021

Interesting Drama by the Red Cross Body On Need the for Acquisition of Skill for nation Building...
Thank you..

14/06/2021
Photos from GambiaPartner's post 31/05/2021

Favorite day of the Week

GambiaPartner updated their phone number. 05/05/2021

GambiaPartner updated their phone number.

GambiaPartner updated their phone number.

Photos from GambiaPartner's post 20/04/2021

Level two Students Can Never Disappoint

Photos from GambiaPartner's post 20/04/2021

Neat and Clean...
For all your construction and building trainings,
GambiaPartner Skill Centre is the place.
Level One Students Practice

Photos from GambiaPartner's post 15/03/2021

The Department for plumbing are doing practical in Gambiapartner Skill training centre

Photos from GambiaPartner's post 09/03/2021

harvest from Gambiapartner horticultural garden

04/03/2021

#Girls can do it better

Gambiapartner Skill Center Girls in action making blocks

Photos from GambiaPartner's post 23/02/2021

#Gambiapartner skill Center. recent development in the department of building and construction.

Photos from GambiaPartner's post 22/02/2021

The Level Of concentration during lectures is quiet impressive. Welcoming also our new Carpentry/Construction Lecturer, with vast skills in different areas.
At GambiaPartner, We're Building the Future today.

Photos from GambiaPartner's post 22/02/2021

After a short Mid Term Break to celebrate the Gambia's Independence. Its back to business.
Electrical students on practicals.

Photos from GambiaPartner's post 11/02/2021

Earlier Today, Our Level 2 students, all on attachment with our Partner Global Properties having lectures on Reading/Intepreting Building plans at the School Bantaba.

08/02/2021

Vaksine og kontrollstasjon ved helsesenteret i Kian Nema

Barna blir kotrollert og vaksinert etter samme standard som i Norge

Photos from GambiaPartner's post 03/02/2021

The happenings at the work side in Global properties, Gambiapartner students on attachments.

Photos from GambiaPartner's post 27/01/2021

Gambia Partner students doing routine maintenance on campus

Photos from GambiaPartner's post 11/01/2021

Gambia partner is quite quintessential to champion youth empowerment and employment in the Gambia with magnanimous ideas we are preparing to elevate the skills of 36 students to expose them to Work industry in partnership with Global properties one of the leading estate companies in the Gambia

31/12/2020

HAPPY NEW YEAR!!!

23/12/2020

We the management staff, students of The Gambia Partners Skill Center wishes our sponsors a merry Christmas and a happy New Year in advance

20/12/2020

This is another gigantic development of the recent happenings in Gambia partner skills education centre
Under the department of building and construction yet invite another supplementary teacher for the project of floor and wall tiling. This development is a great skill with meticulous techniques, however The performance of the students surpasses all our expectations in this particular area
We are exceedingly proud of our sponsors and their partners in development for the unflinching support

16/12/2020

THE DEPARTMENT OF BUILDING AND CONSTRUCTION
today received a visiting teacher in The Gambia partner's Skill Center, he is been provided as a supplementary facilitator for PAINTING AND DECORATION, this unit is very important development for our students to have clear understanding of all the attribute stages, to be guided by sound knowledge and skills for painting and decoration
all thanks to The Gambia partner for the kind gesture

12/12/2020

The Gambia Partner Skill Center.The Electrical Department Students are Demonstrating Installation Techniques with the head of Department
Mr Fofana.
This Students Possess High Techniques of Electrical Installation Please Join Efforts with the Gambia Partner in Building Tomorrow Today

03/12/2020

The Gambia Partner Skill Center Department of Construction level one they are doing their practical for Brick and Block laying through the support of the Gambia partner the students have been well prepared by highly experience Technical Teachers
The Gambia partner preparing and creating job opportunities for the future generation

27/11/2020

Hjemme
Plutselig var jeg hjemme igjen. Jeg har fått svar på min koronatest nr. 6. Fremdeles negativ. 😊
Hjemreisen gikk veldig fint. Både flyselskap og flyplasser har fått på plass gode rutiner for å overholde smitteregler som avstand og munnbind.
Men karantenen må gjennomføres. Litt strengere nå enn tidligere, men det går bra. Året går jo mot slutten og jeg kikket gjennom noen bilder/minner fra Gambia i året som har gått. Og det har vært et spesielt år.
Året startet så bra med vår første basar. Mer enn 150 mennesker var samlet til suppe, underholdning og årer. Moro var det, og penger i kassa ble det også. I Gambia fikk vi besøk av Birger Hafslund som hadde sagt seg villig til å jobbe frivillig for oss i 6 uker. Han gjorde virkelig en forskjell. Ryddet, inspirerte og motiverte med sitt humør og gode kunnskaper. Han lærte også elevene å lage «komfyr» som varmet maten på rekordtid med minimal bruk av ved. Gøy!
Ikke før var Birger reist hjem, så ankom en ny gjest. Covid-19. Ikke like gøy og jeg fryktet at dette skulle bli en katastrofe for Afrika. Det har det også blitt, men langt i fra så ille som man kunne frykte. Yrkesskolen vår måtte stenge og vi brukte tiden vår til å forberede og etter hvert gjennomføre matutdeling.
Skolehagen er etter hvert blitt et mønsterbruk. Jada. Jeg hører at dette høres litt skrytete ut, men vi har slitt så lenge med å få vann, folk og systemer til å fungere. Så når vi først når målene våre, blir vi veldig stolte.
Helsesenteret er et kapittel for seg selv. Vi startet opp i 2009. Frem til 2015 var det et sant slit. Rutiner fungerte ikke, kulturforskjellene blomstret, maktkamp i landsbyen og mye annet som gjorde dette arbeidet tungt. Plutselig løsnet det. Rutinene ble akseptert og fungerer! Vi starter familieplanleggingsprogram og antall fødsler synker raskt. (50 % nedgang i 2020 mot 2015). Dette er viktig for de kvinnene som har født 6-7 ganger tidligere og det er viktig for de barna som blir født og har en bedre sjanse til å få både oppmerksomhet og utdannelse. Videre har vi et vaksinasjonsprogram for barn som tilsvarer det som brukes i Norge. Mange av de som fødes kann vi utstyre med fine heklede luer og tepper. Dette får vi av noen flotte damer fra Songdalen :-). Jeg hadde møte med helsekomiteen i Kiang for 3 uker siden. De kunne fortelle at myndighetene har tilbudt oss å betale for 2 nye sykepleiere for å øke kapasiteten på senteret. Vi får se om vi vil og hva det blir til. Men det er viktig og ikke minst hyggelig at myndighetene har tillit til oss.
Også er det oss da. Vi som jobber med dette. Styret, sponsorer og støttespillere. Vi føler så absolutt av vi gjør en forskjell. Kanskje ikke for så mange, men for de vi hjelper er det veldig viktig. I løpet av året har 46 elever fått seg jobb, vi har mottatt 40 nye verdensborgere i trygge omgivelser på helsesenteret, vi har vaksinert og kontrollert mer enn 150 barn jevnlig gjennom året, vi har delt ut mat til familiene til våre rundt 100 studenter og vi har nær 30 mennesker på lønningslisten. Det er meningsfullt. Og et meningsfullt liv er også et godt liv. Vi er heldige!!
Så er det dette med penger. Vi trenger mer. Ingen norske i Gambiapartner hever lønn. Alt er dugnad. Derfor klarer vi også å utrette ganske mye med et beskjedent budsjett, men vi ser også hvor langt pengene rekker når vi er organisert slik. Vi kan hjelpe så mange flere bare med litt mer penger.
Derfor er oppfordringen i dag:
Om du ønsker å gi oss en julegave kan denne sendes til GambiaPartner, Konto: 94801163054, eventuelt bruke knappen i dette innlegget.
Velger du Vipps er vårt nummer: 102301
Om du kunne tenke deg å støtte oss med et fast beløp i måneden (Et sponsorat for en student er 200 kroner pr måned), send en epost til [email protected] og vi vil ta kontakt.
Ønsker du skattefritak, trenger vi personnummer. Så ordner vi resten.
Til slutt vil jeg også takke for alle hyggelige tilbakemeldinger på mine, mer eller mindre velformulerte, tanker som jeg har delt med dere fra Gambia.

23/11/2020

On thursday November 19th 2020

The Chairperson of the Gambia Partner with the delegation meet with the permanent secretary of the ministry of higher education the meeting was successful, we discussed a way forward. We hope that the collaboration could create a link between the Gambia partner and the international donors in the future.

11/11/2020

Vannsystemet vårt er utrolig bra. Birger Hafslund startet og ledet prosjektet mens han jobbet frivillig for oss ifjor. Alt ble ikke helt ferdig mens han var der, men jeg håper du er fornøyd med det du ser. Vanningen fungerer perfekt. Snart vil vi ramme inn basseng området med et gjerde. Håper du er fornøyd Birger. Alle savner deg her😊

10/11/2020

Da Kjetil Flåtrud i September giftet seg med sin Julie Jonasson, valgte de bort gaver til fordel for gaver til GambiaPartner. Nær 50.000 kroner kom inn på konto på den måten. Dette har gitt oss en del muligheter vi ellers ikke hadde fått i disse koronatider og vi er selvfølgelig veldig, veldig takknemlig.
Pengene har vi brukt til å ruste opp skolen. Vi har bestilt 160 meter med gjerde ( mellom skole og skolehage ), og sist, men ikke minst skal vi starte opp med produksjon av urter. Vi skal opparbeide et eget område i skolehagen til urteproduksjon. Navnet er bestemt: «Kjetil & Jule’s garden». Håper dere snart får anledning til å komme å se resultatene selv.
I går hadde vi møte med Global Properties. Dette er et stort entreprenørfirma som har store byggeprosjekter like ved der skolen holder til. Våre studenter har vært med fra dag 1 og stort sett alle avgangselever har blitt tilbudt jobb etter endt skolegang. Fra og med nyttår vil vi utvide samarbeidet. Prosjektleder Secka vil oppdatere oss jevnlig med hva de savner av kunnskap hos vår studenter og vi vil tilpasse undervisningen. Elevene skal jobbe 3 dager i uken med husbygging og være 2 dager i uken på skolen.
Bildene er fra byggplassen der elevene våre holder til og fra skolen som er gjenstand for vedlikehold og oppussing.
I morgen skal jeg besøke helsesenteret vårt i Kiang. Det er alltid en god og spesiell opplevelse.

03/11/2020

En ny solstråle har inntatt yrkesskolen vår. Fatoumata er vår nye kokk. Her fotografert i skolens kjøkken. Hun skal daglig servere lunsj til staben og nær 100 studenter. Vi ønsker henne velkommen på laget

30/10/2020

Den store «rengjøringsuka» er i full gang. Vi må mure opp gangveier som er ødelagt av regnet, vaske bort grønt fra vegger, male og rydde bort søppel.
Jeg har tidligere gjort narr av hvor dårlige gambiere er til å male. Derfor hadde jeg bestemt meg for at denne jobben ville jeg gjøre selv. Vise dem hvordan det kunne gjøres. Utstyrt med medbrakt Jordan kost og rulle satte jeg i gang. Igjen lærte jeg noe nytt. Malingen som brukes her er så tynn at verdens beste kost ikke klarer å holde på den. Jeg sølte akkurat like mye som de lokale. (Nesten) Ellers gjør alle en glimrende jobb. Ved inspeksjon av skolemyndighetene fikk vi anmerkning for manglende rampe for rullestolbrukere. Dette er nå et elevprosjekt. Om en ukes tid vil skolen se bedre ut enn noen gang før.

08/09/2020

Rapport fra Gambia.
Det har gått en stund siden sist, men livet i Gambia går sin gang. Korona-spredningen i Gambia er ikke så ulik det vi ser i Europa. Den største forskjellen er tiltakene. De får så mye større konsekvenser i et fattig land enn her hjemme. Det diskuteres veldig på sosiale medier. Ikke alle liker dette.
For tiden er alle skoler og offentlige institusjoner stengt. Videre er det portforbud mellom kl. 22:00 og kl. 05:00. Markedene har redusert åpningstid, det er maske-påbud osv. osv. Det hele blir overvåket av politiet og bøtene sitter løst.
Helsesenteret vårt fungerer svært bra. Vi har ikke registrert økning i antall pasienter, men så ligger vi også ganske langt fra byene.
Yrkesskolen har vært stengt siden i midten av mars. Det vil den nok fortsatt være en stund fremover. Først trodde vi at vi kunne åpne i september, men det mest sannsynlige nå, er nok nyttår.
I motsetning til de fleste andre skoler i Gambia, har vi klart å lønne personalet vårt i hele korona-tiden. Det vil vi også gjøre i tiden fremover. Denne uken returnerer lærerne fra sommerferie. Det har blitt en hel del vedlikeholdsarbeid som må gjøres etter lang tid med tomme bygg. Dette blir lærernes jobb i tiden fremover. Før sommerferien var de med og pakket og leverte mat som vi delte ut til elevenes familier.
Landbruket vårt går bedre enn noen gang. Nesten hver dag fylles den lille varebilen med grønnsaker som blir solgt på markedet.
Grønsakene høstes på morgenen. Vi har etter hvert fått en del faste kunder, så ofte er det bestillinger som skal leveres. Mariatou kjører til det store markedet i Serrekunda. Der blir hun møtt av «trillebår-gutta». Det er gutter og menn som har klart å kjøpe en trillebår og utfører transporttjenester til de som måtte trenge det. En kan ikke parkere så nært markedet, så Mariatou leier alltid en trillebår. (Med sjåfør. :-)). Det koster 3-4 kroner for denne tjenesten.
Så blir varene levert i bodene og solgt videre. Hele tiden til kontant betaling.

02/06/2020
23/05/2020

To all our Muslim friends

16/04/2020

Gambiapartner

Videos (show all)

#Girls can do it better
Vaksine og kontrollstasjon ved helsesenteret i Kian Nema
Gambiapartner
Gambiapartner
Gambiapartner
Gambiapartner
Construction
Electrical students
Construction
Dette er Birger Hafslund. Han jobber nå frivillig for GambiaPartner's yrkesskole. En fantastisk mann som "kan alt", sier...

Location

Category

Telephone

Website

GambiaPartner.no

General information

GambiaPartner er en organisasjon som ønsker å hjelpe de aller fattigste med "å komme i gang". Med "Partner" i navnet ønsker vi å peke på at alle våre prosjekter skal gjøres i samarbeid med brukerne. Alle midler skal ha en direkte relasjon til et konkret påtenkt eller påbegynt prosjekt, først og fremst helse og utdanning. På denne siden vil vi oppdatere støttespillere og faddere med informasjon om forskjellige prosjekter og gi informasjon til nye givere. Ønsker du å støtte GambiaPartner? Fra 01.01.2014 benyttes konto: 9480 11 63054 Ønsker du mer informasjon om prosjektene til GambiaPartner? [email protected]