English for Dentists

Dental education

..."I can't read English articles" ... "How can I communicate with foreign patients?" What should I do? "ENGLISH for DENTISTS" is what you need. The page is designed specifically for Vietnamese dentists, but not limited to them only. Everyone can enjoy the page. Let's have fun with learning dental English.

youtube.com

[VN] Cách đọc bài báo khoa học (How to read a scientific paper?)

Video 𝑡𝑖𝑚 𝑚𝑎́𝑢 (tâm huyết 😂) như đã hẹn hướng dẫn cách đọc bài báo khoa học. Trong video mình nói về kết quả của cái survey hôm trước, chia sẻ một số chiến thuật khi đọc bài báo, cũng như gợi ý cách chọn bài báo để đọc.

Mọi người nhớ like và share nhiệt tình nhé. Nếu có bà con, bạn bè, người yêu, hàng xóm láng giềng làm trong ngành y sinh học thì cũng nên chia sẻ cho người ta nữa nhé. Nội dung video phù hợp cho mọi đối tượng, chứ không phải chỉ trong nha khoa.

It's important to figure out why you are reading a scientific paper. It will determine different strategies to read a paper. I will also discuss the level of...

1. Scientist/Chemist
2. Dentistry
3. Dentist/Lecturer/Researcher

Let us know what your answers are in the comment.

surveymonkey.com

Đọc bài báo khoa học: Khó khăn ở đâu?

Theo yêu cầu của một số bạn, sắp tới mình sẽ làm một video bàn về cách đọc bài báo khoa học. Để hiểu rõ hơn khó khăn của bạn nằm ở đâu khi đọc bài báo khoa học, vui lòng trả lời các câu hỏi trong bản thăm dò sau.

surveymonkey.com Take this survey powered by surveymonkey.com. Create your own surveys for free.

docs.google.com

English for Dentists: Dental specialties talk

[Zoom meeting]

📅 Buổi meeting tiếp theo diễn ra vào ngày 29.04 lúc 15:00 Hanoi.

🗣️ Buổi meeting lần này có khác với các lần trước. Lần này tập trung vào Speaking, và các bạn là người nói. Các bạn có thể chọn tham gia buổi meeting và có trả lời câu hỏi, hoặc chỉ tham gia nghe. Nhưng mình khuyến khích các bạn nên trả lời câu hỏi (vì mục đích chính của buổi meeting là thế mà).

Các bạn chọn trả lời 1 trong 3 câu hỏi dưới đây (tất nhiên là trả lời bằng tiếng Anh). Mỗi câu trả lời trong khoảng 2-3 phút. Sau khi tất cả đã trình bày câu trả lời, nếu còn thời gian thì mình sẽ có chút thảo luận.

🎤 Chủ đề: Các chuyên khoa trong RHM (Dental specialties)
Câu hỏi:
1. Describe specialty training programs in your country.
2. Do you like to work as a general dentist or a specialist? Why?
3. Some dentists attend several continuing education courses on a certain topic and consider themselves as a specialist. Do you agree or disagree? Why?

🎫 Để tham gia buổi meeting này, mọi người đăng kí vào form dưới đây (BẮT BUỘC). Mình chỉ gửi link tham gia meeting tới những người đã đăng kí.
https://forms.gle/KfPRYJ6ptZLJrCYA7

Hạn cuối đăng kí: 27.04.2020

docs.google.com Date: 29.04.2020 Time: 15:00 Hanoi

youtube.com

Patient interview: Toothache

Video về cách hỏi bệnh trong trường hợp bệnh nhân đến khám vì lý do đau răng

After this lesson, participants will be able to: - Distinguish the use of three words: toothache, pain, hurt - Restate sample questions to ask about the pain

zoom.us

Join our Cloud HD Video Meeting now

[Zoom meeting]

🗓️ Buổi meeting tiếp theo với chủ đề Hỏi bệnh khi bệnh nhân đến khám với lý do bị đau răng (Thứ 4, ngày 22.04.2020, lúc 15:00 Hanoi). Thông tin cụ thể bên dưới.

🙋‍♂️🙋 Theo như phản hồi từ buổi meeting trước, mình trả lời như sau:
- Hiện tại mình không đủ nhân lực để làm subtitle cho tất cả các video. Cho nên trong các video dạy online này mình sẽ giải thích bằng tiếng Việt nhiều hơn.
- Trong buổi meeting tới mình sẽ tăng tính tương tác hơn khi dạy. Điều đó cũng đồng nghĩa với việc các bạn khi tham gia học cũng phải chủ động, nếu không sẽ bị thời gian chết.
- Mình sẽ phát triển dần dần theo nhiều dạng chủ đề. Mình không tập trung quá về mặt chuyên môn, vì đã có rất nhiều nguồn giảng dạy chuyên môn rồi. Mình muốn tập trung nhiều hơn về mặt sử dụng tiếng Anh trong chuyên ngành.
- Có thể sẽ có một số bài dạy về chuyên môn, nhưng những bài như vậy mình sẽ chỉ dạy bằng tiếng Anh, chứ không có nói song ngữ.

🙌 𝗩𝗮𝗻 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗡𝗴𝘂𝘆𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘆𝗼𝘂 𝘁𝗼 𝗮 𝘀𝗰𝗵𝗲𝗱𝘂𝗹𝗲𝗱 𝗭𝗼𝗼𝗺 𝗺𝗲𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴.

Topic: Patient interview: Toothache
Time: Apr 22, 2020 11:00 Tallinn (15:00 Hanoi)

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/92836921847?pwd=ZzlrcVZIL1BjMHdCRjQzbXBzUlBVdz09

Meeting ID: 928 3692 1847
Password: 027322

zoom.us Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board, confer...

youtube.com

Patient interview: Check-up & Cleaning

Mọi người xem lại video của buổi học ngày hôm nay trên kênh YouTube của trang English for Dentists nhé. Ai chưa đăng kí kênh thì bấm Subscribe ngay nào.

Với lại mọi người điền vào phiếu phản hồi giúp mình nhé.
https://www.surveymonkey.com/r/8PLNQJG

Mọi người có thể đặt câu hỏi ở đây hoặc tại video trên YouTube.

After this lesson, participants will be able to: - Restate sample sentences used in an interview - Define plaque and calculus in plain English - Explain the ...

zoom.us

Join our Cloud HD Video Meeting now

[Zoom meeting]

Một số lưu ý về buổi meeting ngày mai.
- Số lượng có thể tham gia trực tuyến bị giới hạn ở mức 100 người. Mọi người có thể join meeting sớm. Mình sẽ upload video của buổi meeting trên kênh YouTube sau. Mọi người có thể xem lại ở đó.
- Đây là một buổi dạy chủ yếu về tiếng Anh, sẽ vẫn có đề cập về cách hỏi bệnh (về mặt chuyên môn)
- Thời lượng: 40 phút (cả bài giảng và Q&A)
- Ngôn ngữ giảng dạy: tiếng Anh, tiếng Việt

Mình post lại các thông tin cần thiết cho buổi meeting.

I hope it goes smoothly (without any technical problems). See you all tomorrow.

Topic: Patient Interview (Check-up, Cleaning)
Time: Apr 16, 2020 11:00 Tallinn (15:00 Hanoi) to 11:40 Tallinn (15:40 Hanoi)

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/546135895…

Meeting ID: 546 135 895
Password: 6ZHhNM

zoom.us Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board, confer...

zoom.us

Join our Cloud HD Video Meeting now

[Zoom meeting]

Lần đầu tiên thử nghiệm Zoom meeting.

Bài giảng chú trọng chủ yếu vào phần tiếng Anh, chứ không phải là bài giảng về cách hỏi bệnh. Để thuận tiện cho việc học, các bạn có thể hình dung ra trước một đoạn đối thoại với bệnh nhân có mục đích đến khám là kiểm tra định kì và/hoặc làm vệ sinh răng.

PS: Do mình dùng gói Zoom cơ bản, nên cái này là ở dạng meeting chứ không phải webinar. Chỉ cần click vào link để tham gia vào meeting thôi, chứ không cần phải đăng kí trước.

Topic: Patient Interview (Check-up, Cleaning)
Time: Apr 16, 2020 11:00 Tallinn (15:00 Hanoi)

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/546135895?pwd=UTh0NXd0VjhwR2xGclRCVjJrQVVzUT09

Meeting ID: 546 135 895
Password: 6ZHhNM

zoom.us Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board, confer...

[04/09/20]   [Exercise]

Làm bài tập tiếp nào mọi người ơi.

Choose the correct answer:

1. Is the pain recurrent? = Does the pain ...?
A. go away
B. reoccur
C. happen again and again
D. increase

2. I will prescribe some antibiotics and some ... for you after the operation.
A. pain-reducers
B. analgesics
C. antipain
D. antihistamines

3. We will have to ... that tooth. = We will have to remove that tooth.
A. extract
B. exact
C. excel
D. ikstract

4. It would be best to remove all four of your ... teeth.
A. intelligent
B. wise
C. smart
D. wisdom

5. Are your lips still ...? = Do you still have no feeling in your lips?
A. numb
B. dumb
C. pump
D. num

6. You should ... eating hot food and drinks for the next two hours. = You should not eat hot food and drinks for the next two hours.
A. allow
B. avoid
C. obey
D. not

7. Could you bite down on this paper and ... your teeth? ( = rub your teeth together)
A. grow
B. grind
C. greet
D. ground

8. ... ( = keeping your mouth and teeth clean) is very important.
A. Oral hygiene
B. Mouth hygiene
C. Orofacial hygiene
D. Gum hygiene

9. ... refers to an inflammation of the gums.
A. Gingivitis
B. Gumivitis
C. Periodontitis
D. Ginger

10. ... is a dentist who specializes in the diagnosis and treatment of diseases and injuries of the pulp and periapical tissues of the teeth.
A. Prosthodontist
B. Orthodontist
C. Endodontist
D. Surgeon

[04/06/20]   [Exercise]

Ở nhà làm bài tập điền vào chỗ trống nào mọi người. Ghi đáp án vào phần comment nhé.

Fill in the blanks using the following words: anesthetize, bacteria, cavities, follow-up, check-up, detect, floss, inspects, non-essential, plaque, polish, shot, whiten, rubber dam.

Every six months, I visit my dentist for a regular dental ...(1).... At the dentist's office, a dental assistant will bring me into one of their private patient rooms and x-ray my teeth to ...(2)... any problems inside my teeth. Then, the dentist reviews the x-rays and visually ...(3)... my teeth to check to see if I have any dental problems like ...(4).... If he sees any cavities, he will clean and fill them. Of course, he first will give me a ...(5)... so I don't feel any pain. (He will ...(6)... my gums so I don't feel any pain during the procedure.) After that, the dental assistant will clean my teeth by removing any ...(7)... buildup on my teeth. Plaque contains ...(8)... that can damage your teeth. The assistant will also ...(9)... and ...(10)... my teeth at the end. I will also have the dentist ...(11)... my teeth this time using a special procedure in his office. My dental insurance covers part of the cost of the dental cleaning and teeth fillings, but it doesn't cover ...(12)... procedures like tooth whitening.

medium.com

Contagion (2011) vs COVID-19 (2019)

Các phòng mạch nha khoa đã được yêu cầu tạm ngừng hoạt động Ngày mai là lockdown toàn quốc rồi. Thất nghiệp thì làm gì? Chắc là ngồi xem phim tạm vậy.

Nếu như rảnh rỗi không biết xem phim gì, thì nhiều người nói nên xem phim "Contagion". Mặc dù vào thời đó, nó giống như phim viễn tưởng, mà giờ thì nó thật hơn bao giờ hết. Rất nhiều khái niệm được đề cập đến trong phim: R0 (R naught), washing hands, social distancing, masks, conspiracy theorists, vaccines, healthcare professionals and scientists' roles v.v.

medium.com Amidst the coronavirus pandemic, people are re-watching (or watching for the first time) the movie “Contagion”. The movie is like a…

Mùa này bản tin toàn về COVID-19. Mình thấy có một số từ mới được nhắc đi nhắc lại, cho nên mình tổng hợp lại một số tít báo để giới thiệu các từ mới. Có thể các bạn đã biết các từ này trong tiếng Việt rồi, nhưng để bàn về chủ đề COVID-19 (hoặc các dịch bệnh, thảm họa nói chung) thì nên bỏ túi những từ này để dùng cho chính xác.

Các bạn bấm vào từng hình để xem giải nghĩa cụ thể của các từ mới.

PS: Các tít báo không nhằm mục đích cập nhật thông tin về Covid-19.

nature.com

www.nature.com

Một bài viết hữu ích về các biến thể lâm sàng khi đặt đê cao su. Mình tóm tắt một số điểm chính trong bài.

𝟭. 𝗦𝗶𝗻𝗴𝗹𝗲 𝗺𝗼𝗹𝗮𝗿 𝗶𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻
- place a (wingless) clamp (with floss threaded through the clamp eyes) over the target tooth
- punch a hole in a piece of dental dam (latex or non-latex)
- place some lubricant (water soluble, tasteless) on the internal surface of the dam
- pass the dam over the clamp
- attach the rubber dam frame to the dam
- place a layer of barrier material

𝟮. 𝗦𝗽𝗹𝗶𝘁 𝗱𝗮𝗺 𝗶𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵/𝘄𝗶𝘁𝗵𝗼𝘂𝘁 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗴𝗹𝘂𝗲
- place the clamp over the tooth distal to the target tooth
- punch the dam the teeth distal and mesial to the target tooth. A cut with scissors is made between them.
- place the lubricated dam over the distal tooth and then stretch it mesially
- super glue (cyanoacrylate glue) could be used to hold the dam over the mucosa

𝟯. 𝗜𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗹𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗰𝗶𝘀𝗼𝗿 𝘂𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗽𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗲𝘁𝗵
- mark a dot on the target tooth with a marker pen
- retention is aided with Wedjets® Rubber Dam Stabilizing Cord

𝟰. 𝗜𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗲𝗿𝘂𝗽𝘁𝗲𝗱 𝗶𝗺𝗺𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗲𝗲𝘁𝗵
- pass an orthodontic separating ligature over the tooth after placement of a sheet of dam
- place a small portion of composite on either the buccal or palatal surface or both and spot cure

𝟱. 𝗨𝗻𝘀𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗰𝗹𝗮𝗺𝗽
- warm a piece of impression compound in hot water and place it distal to the tooth over the clamp bow

𝗥𝗲𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲
https://www.nature.com/articles/vital1606.pdf?origin=ppub

nature.com

nature.com

Transmission routes of 2019-nCoV and controls in dental practice

Kiểm soát nhiễm khuẩn trong thực hành nha khoa và giáo dục nha khoa giữa mùa dịch Covid-19

Vấn đề kiểm soát nhiễm khuẩn trong nha khoa giữa mùa dịch Covid-19 là vấn đề đang được các BS RHM quan tâm. Hiện tại chưa có bất kì hướng dẫn chính thức về thực hành nha khoa giữa mùa dịch. Việc có tiếp tục hoạt động (mở cửa phòng mạch) hay không tùy thuộc vào quyết định của từng phòng mạch. Nếu vẫn tiếp tục hoạt động thì có những khuyến cáo về quy trình nhiễm khuẩn.

Hiện tại có 2 bài báo viết về quy trình kiểm soát nhiễm khuẩn trong nha khoa và giáo dục nha khoa. Mình tóm tắt các điểm chính trong bài viết này.

𝟏. 𝐏𝐚𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
- Dental clinics are recommended to establish precheck triages to measure and record the temperature of every staff and patient as a routine procedure [1].
- A contact-free forehead thermometer is strongly recommended for the screening [2].
- A questionnaire should be used to screen patients with potential infection of 2019-nCoV before they could be led to the dental chair-side [2].
- In areas where COVID-19 spreads, nonemergency dental practices should be postponed [1].

𝟐. 𝐇𝐚𝐧𝐝 𝐡𝐲𝐠𝐢𝐞𝐧𝐞
- Reinforcement for good hand hygiene is of the utmost importance [2].
- A two-before-and-three-after hand hygiene guideline is proposed:
+ before patient examination, before dental procedures;
+ after touching the patient, after touching the surroundings and equipment without disinfection, and after touching the oral mucosa, damaged skin or wound, blood, body fluid, secretion, and excreta [2].

𝟑. 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐦𝐞𝐚𝐬𝐮𝐫𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐬
- Barrier-protection equipment, including protective eyewear, masks, gloves, caps, face shields, and protective outwear, is strongly recommended [2].
- Three-level protective measures of the dental professionals are recommended for specific situations:
+ primary protection (standard protection for staff in clinical settings);
+ secondary protection (advanced protection for dental professionals);
+ tertiary protection (strengthened protection when contact patient with suspected or confirmed 2019-nCoV infection) [2].

𝟒. 𝐌𝐨𝐮𝐭𝐡𝐫𝐢𝐧𝐬𝐞 𝐛𝐞𝐟𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐞𝐬
- A preoperational antimicrobial mouthrinse is generally believed to reduce the number of oral microbes [2].
- Chlorhexidine may not be effective to kill 2019-nCoV [2].
- Preprocedural mouthrinse containing oxidative agents such as 1% hydrogen peroxide or 0.2% povidone is recommended [2].

𝟓. 𝐑𝐮𝐛𝐛𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐦 𝐢𝐬𝐨𝐥𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
- The use of rubber dams can significantly minimize the production of saliva- and blood-contaminated aerosol or spatter [2].
- When rubber dam is applied, extra high-volume suction for aerosol and spatter should be used during the procedures along with regular suction [2].

𝟔. 𝐀𝐧𝐭𝐢-𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐩𝐢𝐞𝐜𝐞
- Anti-retraction dental handpiece with specially designed anti-retractive valves or other anti-reflux designs are strongly recommended as an extra preventive measure for cross-infection [2].

𝟕. 𝐎𝐫𝐚𝐥 𝐞𝐱𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
- Procedures that are likely to induce coughing should be avoided (if possible) or performed cautiously [1].
- Aerosol-generating procedures, such as the use of a 3-way syringe, should be minimized as much as possible [1].

𝟖. 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐠𝐫𝐚𝐩𝐡𝐢𝐜 𝐞𝐱𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
- Intraoral x-ray examination can stimulate saliva secretion and coughing. Therefore, extraoral dental radiographies, such as panoramic radiography and cone beam CT, are appropriate alternatives during the outbreak of COVID-19 [1].

𝟗. 𝐓𝐫𝐞𝐚𝐭𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐟 𝐞𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧𝐜𝐲 𝐜𝐚𝐬𝐞𝐬
- Symptomatic irreversible pulpitis: pulp exposure could be made with chemomechanical caries removal under rubber dam isolation and a high-volume saliva ejector after local anesthesia; then, pulp devitalization can be performed to reduce the pain. The filling material can be replaced gently without a devitalizing agent later according to the manufacturer’s recommendation [1].
- Cracked tooth: if the patient wants to retain the tooth, schedule him/her as the last patient in the day to decrease the risk of nosocomial infection. After treatment, environmental cleaning and disinfection procedures were followed. Alternatively, patients could be treated in an isolated and well-ventilated room (Fig. 3) or negatively pressured rooms if available for suspected cases with COVID-19 [1].
- The treatment planning of tooth fracture, luxation, or avulsion is dependent on the age, the traumatic severity of dental tissue, the development of the apex, and the duration of tooth avulsion [1].
- If the tooth needs to be extracted, absorbable suture is preferred [1].

𝟏𝟎. 𝐃𝐢𝐬𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐬𝐞𝐭𝐭𝐢𝐧𝐠𝐬
- The clinic settings should be cleaned and disinfected [2].
- Public areas and appliances should also be frequently cleaned and disinfected, including door handles, chairs, and desks [2].
- The elevator should be disinfected regularly. People taking elevators should wear masks correctly and avoid direct contact with buttons and other objects [2].

𝟏𝟏. 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐟 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐰𝐚𝐬𝐭𝐞
- The medical waste (including disposable protective equipment after use) should be transported to the temporary storage area of the medical institute timely [2].
- The reusable instrument and items should be pretreated, cleaned, sterilized, and properly stored [2].
- The medical and domestic waste generated by the treatment of patients with suspected or confirmed 2019-nCoV infection are regarded as infectious medical waste [2].

𝟏𝟐. 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐝𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
- During the outbreak period, online lectures, case studies, and problem-based learning tutorials should be adopted [1].
- It is worth advocating to encourage students to engage in self-learning, make full use of online resources, and learn about the latest academic developments [1].
- During this period, it is easy for students to be affected by disease-associated fear and pressure, and dental schools should be prepared to provide psychological services to those who need them [1].

𝐑𝐞𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞𝐬
1. Meng L, Hua F, Bian Z. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19): Emerging and Future Challenges for Dental and Oral Medicine [published online ahead of print, 2020 Mar 12]. J Dent Res. 2020;22034520914246. doi:10.1177/0022034520914246
2. Peng X, Xu X, Li Y, Cheng L, Zhou X, Ren B. Transmission routes of 2019-nCoV and controls in dental practice. Int J Oral Sci. 2020;12(1):9. Published 2020 Mar 3. doi:10.1038/s41368-020-0075-9

nature.com A novel β-coronavirus (2019-nCoV) caused severe and even fetal pneumonia explored in a seafood market of Wuhan city, Hubei province, China, and rapidly spread to other provinces of China and other countries. The 2019-nCoV was different from SARS-CoV, but shared the same host receptor the human angi...

Want your school to be the top-listed School/college in Tartu?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Introduce yourself
Fix your mistakes
Opinion: Dentists are rich
Fixed orthodontic components
Orthodontics
Dental Public Health
Dental education

Location

Category

Address


Pärnu Mnt 139f
Tartu
11317
Other Education in Tartu (show all)
ELLAN ELLAN
Tartu, 50411

ELLAN is a LLP project funded by the European Commission. It is higher education institutions collaborative and networking project, includes 28 partners.

Eesti Korporatsioonide Liit Eesti Korporatsioonide Liit
Veski 69
Tartu

Eesti Korporatsioonide Liit (EKL) on 1915. aastal Tartus asutatud Eesti korporatsioone ühendav katuseorganisatsioon. Selle lehe eesmärk on jagada informatsiooni EKL-i korporatsioonides toimuvate ürituste ja külalisõhtute kohta.

Juunika Koolitus Juunika Koolitus
Riia 35
Tartu, 50410

Juunika Koolitusel on üle 20 aasta koolitamiskogemust. 2017. aastal külastas meie 1000 koolituspäeva rohkem kui 8500 inimest.

Mäetagused ja Folklore Mäetagused ja Folklore
Vanemuise 42-235
Tartu, 51003

Journals Mäetagused and Folklore publish original academic studies in folklore studies, comparative mythological research and cultural anthropology.

AS Dialoog AS Dialoog
Turu 9
Tartu, 51004

Kaaren Kaaren
Tartu

Sul on põnev teema, aga mõtted on ummikus? Ei ole päris kindel, kuidas õiget infot leida? Mõte kaitsmisest tekitab külmavärinaid?

Tartu Laste Turvakodu Tartu Laste Turvakodu
Tiigi 55
Tartu, 50410

Tartu Laste Turvakodu ametlik infokanal

Parem elu koolitused Parem elu koolitused
Vaksali 17A, 2. Korrus, Tuba 227
Tartu, 50410

Sinu mõtted loovad Sinu elu!/Louise L. Hay/ Sinu parem elu algab Sinust endast!

Tartu ResPublica Tartu ResPublica
Vallikraavi 2
Tartu, 51003

ResPublica on konservatiivsete noorte poliitiline ühendus.

Tähe Foto - ja Filmiring TÄFF Tähe Foto - ja Filmiring TÄFF
Ravila 14c
Tartu

Tähe Foto - ja Filmiring

Magusad Küsimused Magusad Küsimused
Vanemuise 35
Tartu, 51003

Magusad Küsimused on lõbus lauamäng, hariv mälumäng ja magus šokolaad - kõik ühes pisikeses karbis. Yummy Questions is a fun board game, educative trivia and delicious chocolate - all in one box.

Top Drive Autokool Top Drive Autokool
Ülikooli 17-114
Tartu

Top Drive autokool tegeleb B-kategooria mootorsõidukijuhtide ettevalmistusega. Autokooli loomisel lähtusime eelkõige tulevaste juhtide vajadustest ja soovidest.