Tarton suomalainen peruskoulu

Virallinen suomalainen peruskoulua vastaava ulkomaankoulu Tartossa, Virossa.

Tarton suomalainen koulu on virallinen suomalainen ulkomaankoulu, joka järjestää opetusta Tartossa asuville suomalaislapsille. Koulu on yksityinen ja sen ylläpitäjä on Tarton Suomalaisen Koulun Yhdistys ry. Pieni ja kotoinen koulumme tarjoaa opetusta vuosiluokille 1–9 sekä esikouluikäisille.

Meidän upeat 7.- ja 8.-luokkalaiset ovat eilen ja tänään esitelleet syksyllä aloitettujen tutkielmiensa tuloksia. Aiheita löytyi optisista illuusioista hallusinaatioihin sekä perheen ja maan historiasta ohjelmointiin ja musiikkiin. Onnittelut kaikille hyvistä suorituksista!

Kielten ja eri-ikäisten kohtaamista parhaimmillaan. @ Tarton suomalainen peruskoulu

Tänä vuonna tämä ihana pikkuinen omenapuu jo kukkii koulun pihalla. Kiitos, Helmi ja Eetu ja perheet!

Tänään pääsimme kolmasluokkalaisten kanssa istuttamaan kukkia. Nyt kelpaa katsella! @ Tarton suomalainen peruskoulu

youtube.com

Liikuntapäivä

Etäopiskelu on sujunut oikein hyvin ja tänään saivat ahkerat oppilaat vähän erilaista tekemistä. Yhteinen etäliikuntailtapäivä piristi varmasti monen oppilaan päivää. Ainakin hetkeksi pääsi pois ruudun äärestä ☺️💪 https://www.youtube.com/watch?v=XfsbLGEPP_c

Videon aihe on Elokuvani

Rehtorit pääsivät purkaamaan stressiä hyödyllisellä tavalla. On jo niin ikävää oppilaitamme!

Rehtorit pääsivät purkaamaan stressiä hyödyllisellä tavalla. On jo niin ikävää oppilaitamme!

Iskuryhmä hommissa. Exit-suunnitelmat A, B, C ja D alkavat hahmottua.

[04/05/20]   Ensi viikolla jatkamme etäopetuksen parissa. Toivottavasti lomaviikko oli jokaiselle oppilaalle virkistävä ja sekä oppilaat että opettajat jaksavat uurastaa seuraavat kaksi viikkoa oppimisen parissa hieman erilaisissa oppimisympäristöissä. Liina-ope ainakin on saanut kevätauringosta virtaa ja odottaa innolla uutta kouluviikkoa :)

Tänään aloitimme etäopetusjakson. Vähän vielä tarvitaan hienosäätelyä, mutta muuten kaikki toimi suunnitelmien mukaan. Huomenna opettajatkin hoitavat opetuksen jo kotitoimistoistaan. Näin kaksi viikkoa, toistaiseksi. 😊👍

Viron itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudessa, onnea Viro ja virolaiset ystävämme.

Tarton suomalaisessa koulussa ja kansainvälisessä koulussa ja päiväkodissa pidettin yhteinen Viron itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus. Elagu Eesti! Ja hyvää alkanutta lomaa kaikille!

Ystävänpäivä alkoi iloisissa tunnelmissa salaisen ystävän paljastuttua. Ilta huipentuu koulujen yhteiseen diskoon ❤️

Pian juhlistetaan Kalevalan päivää, helmikuun ensimmäinen työpäivä alkoikin iloisissa tunnelmissa saamalla lahja kansainvälisen koulun virolaisilta työkavereilta.

Runebergin torttuja, salibandya ja hyvää musiikkia - näin syntyy täydellinen lauantaikoulupäivä. @ Tarton suomalainen peruskoulu

13.12. vietimme perinteisesti Lucia-päivää. Konsertin jälkeen hulinaa riitti sekä markkinoille että kahvilaan. Kiitos kaikille osallistuneille!

Että olen ylpeä teistä! Paljon onnea, Suomi!

Tartu soome kooli õpilased

Kertasimme adjektiiveja (tosin sekaan on mahtunut muutama tärkeä substantiivikin), samalla sai luokkamme ovi julhaehostuksensa 🇫🇮

Joulukuun kehukalenteri odottaa oppilaita... @ Tarton suomalainen peruskoulu

Tämän vuoden viimeistä lauantaikoulupäivää vietettiin yhdessä Suomi-koululaisten kanssa pikkujoulujen merkeissä. Itse leivoimme, itse söimme. Olipa hyvää!

Kouluumme on sen verran suuri tungos, että osa oppilaista kävi tutustumassa jo hyvissä ajoin. #tartonsuomalainenkoulu #tervetuloa #jonoaovelleasti #jouluisissatunnelmissa

1.-4.-luokkalaiset kävivät tänään teatterissa katsomassa virolaisen lastenkirjallisuuden klassikkokirjaan perustuvaa Naksitrallid-esitystä. Hauskoja tyyppejä oli sekä näyttämöllä että yleisössä. #Kieltenopetuksentehostaminen #tartonsuomalainenkoulu

Naamiaispäivä on ollut todella vauhdikas ja hauska! #tartonsuomalainenkoulu #naamiaiset

Kansainvälinen ilta keräsi kokoon 19 eri kansallisuutta, mahtavan kirjon ruokaa ja erittäin lämpimän ilmapiirin. Suomalaisen seurueen nuorin edustaja oli vain 2,5 kk ikäinen! Kiitos kaikille mukana olleille! #tartonsuomalainenkoulu

Tallinnan suomalainen koulu

Kuuden ulkosuomalaisen koulun (Tallinna, Tartto, Moskova, Pietari, Bryssel ja Espanjan Aurinkorannikko) rehtorit ja hallitusten puheenjohtajat tapasivat tänään Helsingissä Opetusministeri Li Anderssonia.
Mukana olivat myös opetusministeriön kansliapäällikkö Lehikoinen, ministerin erityisavustaja Parkkari ja ministeriön hallitusneuvos Öberg.
Keskusteluissa oli ulkomaankoulujen tilannetta kartoittaneen työryhmän kesällä julkaistu muistio, koulujen toiminnan rahoituksen perusteet ja niihin liittyvät kuviot sekä näistä johtuvat koulujen pitkäaikaisten suunnitelmien tai kehittämisen haasteet.
Oli hyvä tavata, ja koulujen omassa kokouksessa huomattiin taas kuinka tarpeellista yhteistyö meille kaikille on!
Tallinna ja Tartto toivottivat Opetusministerin avustajineen ja kansliapäällikön tervetulleeksi naapurimaan koulujen kierrokselle. Samoin vierailukutsuja sateli muihinkin kouluihin.
Työ jatkuu tästä nyt koulujen kesken ja ministeriön puolella kunnes taas istumme saman pöydän ääreen!

Tarton suomalainen peruskoulu

Vietimme mukavan lauantaikoulupäivän. Puhuimme Aleksis Kivestä, isommat oppilaat pitivät pienemmille Seitsemän veljeksen lukutuokiot ja lopuksi valmistui hieno taideteos. Siihen ilmestyivät sekä veljesten mökki että lukkarin koulu. Oli siinä muutakin puuhaa!

Vietimme mukavan lauantaikoulupäivän. Puhuimme Aleksis Kivestä, isommat oppilaat pitivät pienemmille Seitsemän veljeksen lukutuokiot ja lopuksi valmistui hieno taideteos. Siihen ilmestyivät sekä veljesten mökki että lukkarin koulu. Oli siinä muutakin puuhaa!

Hyvää opettajien päivää!

Tarton suomalaisessa ja Tarton kansainvälisessä koulussa vietettiin tänään iloista ulkoliikuntapäivää. Punaposkisia oppilaita oli koko piha täynnä :)

Maapallon rikkaan kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden vaaliminen on koulumme arkea. Huomenna vietetään Euroopan kielten päivää.

9.-luokkalaisten tunnelmallisen päätösjuhlan jälkeen suurin osa opettajistakin pääsee lomalle. Kokoonnuimme vielä Kristin puutathaan nauttimaan ihanasta kesäillasta yhdessä. ☀️🌿😊

Hyvää jatkoa, rakkaat, teitä tulee ikävä!

🎉🥁 Basic school successfully completed! 🎉🥁Congratulations and good luck to our dear students! We will miss you! ❤️

Lukuvuosi on loppunut, ja suurin osa oppilaistamme on kesälaitumilla. 9-luokkalaiset saavat vielä todistuksensa juhlallisesti perjantaina.
Henkilökunta valmistelee koululla seuraavaa lukuvuotta. Uusi äidinkielen ja kirjallisuuden opettajamme Liina (3. kuva) on ollut tutustumassa työpaikkaansa ja työhönsä. Elina lähtee perheineen Suomeen.
Kiitokset kaikille oppilaille ja perheille tästä lukuvuodesta! Hieno vuosi on ollut, ja olemme kaikki oppineet paljon - myös opettajat. 💕🌸✨💫

6-luokkalaiset esittelivät PYP-tutkimusprojektejaan, jotka kaikki liittyivät terveellisiin elämäntapoihin. Oppilaiden esittelypisteillä jaettiin tietoa sekä vinkkejä terveellisiin ruokailutapoihin ja liikuntaan liittyen. Sai tietää juustohampurilaisen kalorimäärän, maistella proteiinipitoisia tuotteita sekä pirtelöitä ja kokeilla vaikkapa sauvakävelyä. Aikamoisia asiantuntijoita! ✨👍✨💪🤩
#pypexhibition #tartuinternationalschool #kuudesluokkalaiset #6graders

Kevätretkemme Pärnumaalle Kosmonautika küla -lomakeskukseen sujui hienosti säiden ja kaikkien järjestelyjen puolesta. Menomatkalla pysähdyimme vaeltamaan ja söimme lounaan luonnon keskellä Õisussa. Tänään vietimme hauskaa urheilupäivää ja kilpailimme jopa hiekkatornien rakentamisessa. Perinteinen oppilaat vs. opettajat -futismatsikin pidettiin.

Meidän koulumme

Tarton suomalainen koulu järjestää opetusta Tartossa asuville suomalaislapsille. Kotoinen koulumme tarjoaa opetusta vuosiluokille 1–9 sekä esikouluikäisille.

Pienessä koulussamme opettajat huomioivat jokaisen oppilaan yksilönä ja pyrkivät edistämään lapsen kehitystä juuri hänelle sopivalla tavalla.

Koulumme toimii yhteistyössä Tarton kansainvälisen koulun kanssa, ja oppilaamme opiskelevat yhdessä eri maista kotoisin olevien lasten ja nuorten kanssa. Lisäksi koulupäivistä tekee kiinnostavia myös se, että usein oppitunnit järjestetään koulun ulkopuolella.

Want your school to be the top-listed School/college in Tartu?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Palju õnne Eesti!

Location

Telephone

Address


J. Liivi 2D
Tartu
EE-40509

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Other Elementary Schools in Tartu (show all)
Lastehoid Päikesepõnnid Lastehoid Päikesepõnnid
Põhja Puiestee 15 B-10
Tartu

lapsehoiuteenus

Tartu Descartes'i Kool Tartu Descartes'i Kool
Anne 65
Tartu, 50703

Tartu Descartes'i Kooli õpilaste, õpetajate ja lapsevanemate infoallikana anname teada, mis koolis toimub.

Tartu Mart Reiniku Kool Tartu Mart Reiniku Kool
Vanemuise 48
Tartu, 51003

MRK leht tahab olla kiire ja usaldusväärne MRK uudiste edastaja.

Tartu Karlova Kool Tartu Karlova Kool
Lina 2
Tartu, 50103

See on Tartu Karlova Kooli FB leht

Minikool Minikool
Veski Tn 1
Tartu, 51005

Väärtustame huvitegevustes koos tegutsemist, avatud suhtlemist, analüüsioskuse arendamist, korraldamise ja vastutuse võtmise õppimist. Huviharidus toetab keskkonnasõbralikku eluviisi lähtudes taaskasutusest ja oskust märgata ümbrust.