LVSi

LVSi

De LVSi is de landelijke vereniging voor studiebegeleidingsinstituten. Een lidmaatschap van de LVSi staat voor kwaliteit.

Wie gewohnt öffnen

31/12/2021

Wij wensen iedereen een leerzaam 2022 toe!

Bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining op maat | abcbijles.nl 30/12/2021

Bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining op maat | abcbijles.nl

De laatste **DESKUNDIGE DONDERDAG** van het jaar!

Abcbijles B.V. !

Dit huiswerkinstituut voorziet in professionele bijles en huiswerkbegeleiding op maat. Zowel aan huis als op diverse sportverenigingen! Hier combineren ze begeleiding met sport.

Ze zijn actief op verschillende locatie in Nederland, zie de website voor meer informatie.

https://abcbijles.nl

Bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining op maat | abcbijles.nl In overleg met mijn ouders hebben we een pakket aangeschaft bij abcbijles. Mijn vaste begeleider heeft me geholpen met het maken van een goede planning

Hoe verder na de kerstvakantie? - VO-raad 27/12/2021

Hoe verder na de kerstvakantie? - VO-raad

In de week voor kerst zijn de scholen in het voortgezet onderwijs vervroegd dichtgegaan. Onder welke voorwaarden de scholen na de kerstvakantie (maandag 10 januari) weer van start gaan, zal 3 januari bekend worden gemaakt.

https://www.vo-raad.nl/nieuws/hoe-verder-na-de-kerstvakantie

Hoe verder na de kerstvakantie? - VO-raad Delen Home Nieuws Hoe verder na de kerstvakantie? Hoe verder na de kerstvakantie? 23 december 2021 Thema: Corona In de week voor kerst zijn de scholen in het voortgezet onderwijs vervroegd dichtgegaan, met uitzondering voor examenleerlingen en kwetsbare leerlingen en praktijkgericht onderwijs. Onder...

24/12/2021

Wij wensen iedereen warme en fijne feestdagen toe!

ASL Studiebegeleiding 23/12/2021

ASL Studiebegeleiding

De een-na-laatste **DESKUNDIGE DONDERDAG** van 2021!

Vandaag zetten we ASL instituut voor Educatie en Begeleiding in de kerstlichtjes!

Dit instituut biedt huiswerk- en en aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs, zoals , en /, maar ook aan – en –studenten. Volwassenen die een zij-instroomopleiding doen, kunnen ook bij ze terecht (o.a. ondersteuning reken-/taaltoets voor de ).
Ook voor leerlingen met een specifiek aandachtsgebied (, -NOS etc.) bieden ze ondersteuning. Hiervoor is het mogelijk om je in te zetten voor coachende en ondersteunende begeleiding, met als doel het leren structureren van de dag- en de weekindeling. Ze bieden hun leerlingen een studieruimte, waarin rust, betrokkenheid en gerichte ondersteuning centraal staan!

Meer weten? http://www.aslstudiebegeleiding.nl

ASL Studiebegeleiding ASL is een instituut voor huiswerk- en studiebegeleiding, dat sinds 1993 is gevestigd in Emmen. De dagelijkse leiding is in handen van Gerard Hempen, docent wiskunde met ruim 35 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs (van VMBO- basisberoepsgericht tot VWO).

Open locaties 20/12/2021

Open locaties

Mogen de huiswerkinstituten open blijven met de nieuwe maatregels?

Ja.

Locaties die worden gebruikt voor onderwijsactiviteiten zoals huiswerk-instituten kunnen open blijven conform de maatregels.
Ieder huiswerk-instituut kan zijn eigen afweging maken over de openstelling van het instituut, dus check van te voren bij jouw instituut!

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/winkels-en-contactberoepen/open-en-gesloten-winkels

Open locaties Locaties die uitgezonderd zijn van de sluitingsverplichting voor publieke plaatsen. Deze locaties mogen wel open zijn.

home - Thuisjuffrouw.nl 17/12/2021

home - Thuisjuffrouw.nl

Sinds kort is Huiswerkschoolvenlo.nl - De Thuisjuffrouw ook bij ons aangesloten!

https://huiswerkschoolvenlo.nl/

home - Thuisjuffrouw.nl Efficiënt aan de slag met je huiswerk? Aanmelden Welkom!Bij ons staat de individuele leerling centraal. Persoonlijke maar professionele begeleiding in een warme en fijne sfeer.Onze missie is het toerusten van kinderen om het zelf te kunnen doen. Wat heb jij nodig? Waar kunnen we jou bij helpen? Er ...

Nijenkamp 16/12/2021

Nijenkamp

Vandaag is het **DESKUNDIGE DONDERDAG**!

Instituut Nijenkamp is een praktijk voor studiebegeleiding, orthopedagogiek en psychologisch advies. Ze bieden intensieve begeleiding bij het leren in de breedste zin van het woord. Door samenwerking tussen , teachers, en verzorgen wij begeleiding op maat. Wij werken hiertoe ook samen met scholen.

Door te werken met een online leerlingvolgsysteem stellen wij ouders (en indien gewenst) mentoren in staat op ieder moment mee kijken naar de vorderingen van hun kind/leerling. Voor kinderen met , , problemen in het autistiforme spectrum, AD(H)D of overige problematiek die een specialistische aanpak vergt bieden ze aangepaste mogelijkheden. In sommige situaties is hiervoor zelfs vergoeding van de kosten door de (woon)gemeente mogelijk.

Voor meer informatie:
https://www.nijenkamp.nl/

Nijenkamp Instituut Nijenkamp

‘Bijlessen is symptoombestrijding, het lost niets op’ 13/12/2021

‘Bijlessen is symptoombestrijding, het lost niets op’

De Onderwijsraad kwam afgelopen dinsdag met een advies over het private onderwijs. Scholen zouden alleen bijlessen of huiswerkbegeleiding mogen aanbieden als dit voor alle leerlingen kosteloos toegankelijk is.
Sezgin Cihangir, directeur van het Nederlands Mathematisch Instituut, pleit voor een andere oplossing: schaf alle bijlessen af en investeer het geld in het bijscholen van leerkrachten.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bijlessen-is-symptoombestrijding-het-lost-niets-op~baa229cf/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.trouw.nl%2F

‘Bijlessen is symptoombestrijding, het lost niets op’ Scholen zouden alleen bijlessen of huiswerkbegeleiding mogen aanbieden als dit voor alle leerlingen kosteloos toegankelijk is, adviseerde de Onderw...

Het Studiehuys – Meesters in huiswerkbegeleiding 09/12/2021

Het Studiehuys – Meesters in huiswerkbegeleiding

Het is weer donderdag!

Daarom zetten wij voor onze **DESKUNDIGE DONDERDAG** Het Studiehuys in het zonnetje!

Het Studiehuys is een huiswerkinstituut met 3 vestigingen op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn, Driebergen en Maarn. Het instituut is opgezet om scholieren van de basis- en middelbare school (en ook van het MBO & HBO) de gelegenheid te bieden in een kleinschalige omgeving studiebegeleiding te volgen.
Schoolresultaten bloeien op in een omgeving waar aandacht is voor de individuele behoeften van leerlingen en ouders. Het Studiehuys wil door deze focus het verschil maken. Het doel is om de leerlingen te ondersteunen bij hun huiswerk door middel van het verbeteren van studievaardigheden, het ontwikkelen van een intrinsieke studiemotivatie en het opstellen van korte en lange termijn doelstellingen. Middelbare scholieren hebben naast het schoolwerk ook sportieve en sociale verplichtingen die met een goede planning gecombineerd kunnen worden!

Meer info?

https://hetstudiehuys.nl/

Het Studiehuys – Meesters in huiswerkbegeleiding Het Studiehuis biedt: ✓ Huiswerkbegeleiding ✓ Remedial Teaching ✓ Cito-begeleiding in Doorn en Driebergen. Welkom bij Het Studiehuys!

Onrust, soms chaos – maar alles is beter dan dat leerlingen weer naar huis moeten 07/12/2021

Onrust, soms chaos – maar alles is beter dan dat leerlingen weer naar huis moeten

Sinds deze week zijn er strengere voor scholen. Ze leiden, naast alle besmettingen, tot chaotische situaties nu en dan...

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/12/03/onrust-soms-chaos-maar-alles-is-beter-dan-dat-leerlingen-weer-naar-huis-moeten-a4067841

Onrust, soms chaos – maar alles is beter dan dat leerlingen weer naar huis moeten Onderwijs: Sinds deze week zijn er strengere coronaregels voor scholen. Ze leiden, naast alle besmettingen, tot chaotische situaties en enkele boze ouders.

05/12/2021

Hoe kun je de taalontwikkeling van je kind nu op een leuke en leerzame manier stimuleren? Door met te dichten!

Dichten! Door middel van gedichten leren kinderen klanken van letters en woorden herkennen en van elkaar onderscheiden. Ze leren woorden die hetzelfde klinken herkennen en ze leren zelf rijmen. Dit zijn allemaal vaardigheden die nodig zijn om de van kinderen goed te laten verlopen.

Fijne Sinterklaasavond!

Weten ouders teveel over hun kinderen via school-apps? 03/12/2021

Weten ouders teveel over hun kinderen via school-apps?

Op de middelbare school gebruiken veel leerlingen en scholen een app waarmee je kunt zien wat voor huiswerk je moet maken en welke cijfers je hebt gehaald. Ouders kunnen ook meekijken...

https://www.youtube.com/watch?v=iploSB1FjKs&t=12s

Weten ouders teveel over hun kinderen via school-apps? Op de middelbare school gebruiken veel leerlingen een app waarmee je kunt zien wat voor huiswerk je moet maken en welke cijfers je hebt gehaald. Nu is er ged...

Huiswerkbegeleiding Etten-Leur 02/12/2021

Huiswerkbegeleiding Etten-Leur

Het is **DESKUNDIGE DONDERDAG**

Deze week in de schijnwerpers: Huiswerkbegeleiding Etten-Leur

Dit is een instituut dat gespecialiseerd is in het begeleiden en coachen van leerlingen en studenten met hun huiswerk en studie, zodat zij het beste uit zichzelf naar boven halen.

Ze bieden deze diensten aan leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. In kleine groepen of in een individuele les krijgen de leerlingen extra aandacht voor hun vragen. Er wordt individueel geleerd om zelfstandig te studeren, plannen en organiseren!

Meer weten? https://www.huiswerkbegeleidingetten-leur.nl

Huiswerkbegeleiding Etten-Leur HuiswerkbegeleidingEtten-LeurProfessionele begeleiding van leerlingen en studenten met hun studie en huiswerk Aanmelden Maatwerk, kwaliteit en persoonlijke aandacht Over ons Huiswerkbegeleiding Etten-Leur is een instituut dat gespecialiseerd is in het begeleiden en coachen van leerlingen en studente...

Het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding 29/11/2021

Het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding

Wanneer kies je voor en wanneer voor ?

Voor leerlingen die minder presteren op school zijn verschillende mogelijkheden om op niveau te komen. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn bijles en huiswerkbegeleiding. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Lees het hier!

https://www.docentenplein.nl/2019/7/29/het-verschil-tussen-bijles-en-huiswerkbegeleiding

Het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding Voor leerlingen die slechter presteren op school zijn verschillende mogelijkheden om (weer) op niveau te komen.

Instituut de Leeuw - 25 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding en bijles. 25/11/2021

Instituut de Leeuw - 25 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding en bijles.

**DESKUNDIGE DONDERDAG**

Vandaag in de spotlight: Instituut de Leeuw !

Instituut de Leeuw heeft ruim 25 jaar ervaring met het begeleiden van leerlingen. In die tijd is hun team uitgegroeid tot een gevarieerde groep professionals: , , remedial teachers en , maar ook een -expert en een . Ze zijn gespecialiseerd in .

Bij iedere vorm van begeleiding hanteren ze drie uitgangspunten:
- De leerling moet de motivatie hebben om problemen aan te pakken.
- De leerling gaat zich verantwoordelijk voelen voor het eigen schoolwerk.
- De leerling kan uiteindelijk zelfstandig verder.

De begeleiders helpen de leerling bij dit proces, door ze te coachen en studievaardigheden aan te leren.

Meer weten?

https://instituutdeleeuw.nl/?fbclid=IwAR0YJeGZjzKxEuae-xUTVP3yMXkqpsRUWrPbbSH0EAixsOgEyz1EohS2Dks

Instituut de Leeuw - 25 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding en bijles. Instituut de Leeuw Amsterdam heeft al 30 jaar ervaring met huiswerk- en studiebegeleiding en het geven van bijles in alle vakken.

Helpen bij huiswerk: haalbare tips voor ouders 24/11/2021

Helpen bij huiswerk: haalbare tips voor ouders

Ontdek in 3 stappen hoe jij je kind makkelijk kan helpen bij !

https://www.youtube.com/watch?v=TBDCyoswaEk

Helpen bij huiswerk: haalbare tips voor ouders Ontdek in 3 stappen hoe jij je kind kan helpen bij huiswerk.Stap 1: Begin met goede afspraken. Waar en wanneer maakt je kind huiswerk? Wat als je niet thuis ...

De faalangsttest (voor jongeren) - Kwadraad 22/11/2021

De faalangsttest (voor jongeren) - Kwadraad

Heeft jouw kind ?

Faalangst komt veel voor. Alle jongeren zijn bijvoorbeeld weleens bang om te falen. Dat is normaal. Het motiveert hen om beter hun best te doen.

Maar, als een kind extreem bang is om te falen, kan dat een probleem worden. We noemen dit negatieve faalangst. Het kind wordt dan zo gespannen dat het zich niet goed meer kan concentreren, veel meer fouten maakt of zelfs helemaal niets meer kan. Deze angst komt vooral voor op school.

Gelukkig bieden veel huiswerkinstituten van de LVSi faalangst-reductie-trainingen. Kijk op de website voor een instituut bij jouw in de buurt.

https://www.kwadraad.nl/doe-een-test/faalangsttest/

De faalangsttest (voor jongeren) - Kwadraad Wil je weten of je last hebt van faalangst? Doe de test van tien vragen.

Home 18/11/2021

Home

Het is donderdag! **DESKUNDIGE DONDERDAG**

NHI Studiebegeleiding geeft al 20 jaar huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentraining aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs op meerdere locaties in Nederland. Onder deskundige begeleiding kunnen specifieke leerproblemen of een gebrek aan zelfvertrouwen en/of motivatie succesvol worden aangepakt.

De werkwijze is gericht op het planmatig leren werken en het aanleren van “passende” studievaardigheden. Ze werken met 1 begeleider per 6 leerlingen waardoor er veel ruimte is om leerlingen te toetsen en inhoudelijke hulp te geven!

Meer info? https://www.studiecentra.nl/

Home Tijdens huiswerkbegeleiding leer je planmatig werken in een rustige omgeving. Er is er veel aandacht voor het aanleren van ‘passende’ studievaardigheden. Meer over huiswerkbegeleiding > Bijlessen worden 1-op-1 per vak gegeven. Volledig afgestemd op jouw problemen en wensen. Meer over bijles > Wi...

17/11/2021

Examentraining, wat is dat precies?

Examentraining is bedoeld voor middelbare scholieren die aan de eindexamens deelnemen, of voor volwassenen die staatsexamen gaan doen. Ook worden deze trainingen vaak gevolgd door leerlingen die een herexamen moeten afleggen.

In de basis worden (her)examentrainingen per vak gevolgd. Meestal wordt er vakinhoudelijke uitleg gegeven en geoefend met proefopgaven, maar de inhoud van de training kan van aanbieder tot aanbieder sterk verschillen. In dit kader worden onder andere de volgende onderscheidingspunten genoemd:

- Behandelde stof en werkwijze
- Individueel of groepsgewijs (en indien groepsgewijs: in een kleine groep of volle klas)
- Verspreid over (een deel van) het schooljaar of vlak voor het eindexamen
- Relatief kort ( “stoomcursus”) of lang(er) van duur
- Deskundigheid en ervaring van de aanbieder

Er zijn veel scholieren die tijdens het examenjaar studiebegeleiding volgen en daarbij voor alle vakken begeleiding krijgen, ook in aanloop naar de schoolexamens/dossiertoetsen en bij het schrijven van het profielwerkstuk. Deze aspecten vallen vaak niet binnen een examentraining.

Verschillende instituten die aangesloten zijn bij de LVSI bieden examentrainingen aan. De LVSI hanteert diverse kwaliteitscriteria, die ook voor examentrainingen gelden. Hieronder vallen onder andere opleidingseisen, kennis van en inzicht in leerproblematiek en aandacht voor Leren Leren.

Nieuwsgierig naar de instituten die examentraining aanbieden?

https://lvsi.nl/begeleidingsvormen/examentraining/

'Geen ouders meer in scholen' 15/11/2021

'Geen ouders meer in scholen'

"Gelukkig heeft het kabinet besloten om het onderwijs – zo veilig mogelijk - open te houden. Daar hoort wel bij dat ouders zoveel mogelijk buiten de scholen moeten blijven.” Dat zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder als reactie op de nieuwe corona-maatregelen die het kabinet vanavond heeft aangekondigd.

https://www.aob.nl/nieuws/aob-wil-ouders-uit-scholen-weren/

'Geen ouders meer in scholen' “Gelukkig heeft het kabinet besloten om het onderwijs – zo veilig mogelijk - open te houden. Daar hoort wel bij dat ouders zoveel mogelijk buiten de scholen moeten blijven.” Dat zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder als reactie op de nieuwe corona-maatregelen die het kabinet vanavond heeft aang...

Lage

Kategorie

Telefon

Webseite

Öffnungszeiten

Montag 09:00 - 17:00
Dienstag 09:00 - 17:00
Mittwoch 09:00 - 17:00
Donnerstag 09:00 - 17:00
Freitag 09:00 - 17:00