ОШ "Радомир Лазић"

ОШ "Радомир Лазић"

Comments

Moja lepa azanja

Прва основна школа у Азањи је основана 1851. године. Данас школу похађа око 300 ученика.

Operating as usual

30/04/2018

Позориште сенки

Ученици трећег и четвртог разреда из извојеног одељења у Влашком Долу су се показали као велики и прави глумци. Искористили су своју машту и креативност и на часовима ликовне културе припремили занимљив програм под називом „Позориште сенки“. Наиме, они су радећи у мешовитим групама, самостално драматизовали текстове (из својих читанки), направили силуете ликова, поделили улоге, направили плакате и све то увезали у четири кратке представе „Чардак ни на небу, ни на земљи“, „Мачак отишао у хајдуке“, „Седам прутова“ и „Свитац тражи пријатеља“. Овај занимљив програм приказали су својим млађим другарима у школи и имали прво гоствање у вртићу у Азањи.

28/04/2018

Дан школе

Поводом обележавања Дана школе у Дому културе је 20. априла 2018. године премијерно приказана представа драмске секције млађих разреда наше школе за ученике од првог до четвртог разреда и децу из ПУ „Чика Јова Змај“. Дан школе обележен је пригодном академијом у Дому културе 21. априла 2018. године уз присуство садашњих и бивших ученика наше школе, наставног особља, пензионера и представника локалне заједнице.

12/04/2018

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

ВАСКРС, 10.4. 2018. године у Влашком Долу

Српска православна црква прославља трећи дан Васкрса –Васкршњи уторак, а пошто је то уједно ове године и први наставни дан после пролећног распуста у издвојеном одељењу у Влашком Долу
ОШ „ Радомир Лазић“ је по традицији организовано такмичење у лупању Васкршњих јаја и избор најјачег шареног јаја. На такмичењу поред наших ученика и деце ПУ „ Чика Јова Змај“, учествовали су и родитељи наше деце.
Такмичење је спроведено у више категорија, предшколци, ђаци од 1. до 4. разреда и категорија родитеља. Сви су се лепо забавили, а најјача јаја награђена су дипломама.

21/03/2018

Општинско такмичење из историје

У нашој школи одржано је 17. марта 2018. године општинско такмичење из предмета историја. Учествовало је 38 ученика из 8 основних школа са територије наше општине. Такмичење је протекло у најбољем реду без иједне жалбе ученика и њихових наставника.

Четворо од укупно осам ученика који су представљали нашу школу пласирали су се на окружно такмичење и остварили су следећи резултат:

Шести разред:

Милица Пантић, 2. место

Осми разред:

Александра Јелић, 1. место

Марко Никодијевић, 2. место

Марија Марковић, 3. место

17/03/2018

Књижевна олимпијада и општинско такмичење из предмета географија

На књижевној олимпијади која је одржана 10. марта 2018. године у ОШ „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу ученици наше школе постигли су висок пласман. Ученице седмог разреда Јована Радомировић, Александра Аврамовић и Анђела Ђурђевић оствариле су пласман на окружни ниво такмичења.

На општинском такмичењу из предмета географија, које је одржано 10. марта 2018. године ученици наше школе остварили су фантастичан резултат. Сви ученици остварили су пласман на окружни ниво такмичења.
Седми разред:

Лука Рацковић, 1. место

Александра Аврамовић, 2. место

Осми разред:

Александра Јелић, 1. место

Невена Јелић, 1. место

Марија Марковић, 2. место

10/03/2018

„Осмомартовски музички тобоган“

У издвојеном одељењу ОШ „Радомир Лазић“ у Влашком Долу, 7. 3. 2018. године, поводом Осмог марта, Међународног празника жена, организована је занимљива октивност под називом „Осмомартовски музички тобоган“. У различитим дисциплинама, примереним култној музичкој емисији за децу „Музички тобоган“, деца школског и предшколског узраста са својим родитељима, такмичили су се, а победници су били сви.

Важно је истаћи да је деци и родитељима овакава врста активности изузетно пријала, иако се први пут сусрећу са истом. У прилог томе говори и велики број родитеља, њих четрдесетак, који су се позиву и одазвали.

08/03/2018

Општинско такмичење из хемије

На општинском такмичењу из хемије, одржаном 3. марта 2018. године, у ОШ „Станоје Главаш“ у Глибовцу, ученици наше школе остварили су запажене резултате. У конкуренцији ученика осмог разреда, ученица VIII-2 Невена Јелић заузела је прво место и једина се из наше општине пласирала даље на окружни ниво такмичења. Међу ученицима седмог разреда, ученик VII-1 Лука Рацковић, освојио је друго место и пласирао се даље на окружно такмичење. Достојно су нашу школу на такмичењу представљали и ученици Александра Јелић, Марија Марковић, Вељко Пантелејић, Огњен Пантелејић и Огњен Палић. Ученицима и предметном наставнику упућујемо све честитке за показани успех и уложени труд.

[03/06/18]   Општинско такмичење из математике
На општинском такмичењу из математике, одржаном 24. фебруара 2018. године, у ОШ „Херој Радмила Шишковић“ у Смедеревској Паланци, ученици наше школе остварили су запажене резултате.

Ученици трећег разреда остварили су следеће резултате:

Наталија Васиљевић III-1, други ранг

Михајло Ранковић III-1, трећи ранг

Сања Миловановић III-1, трећи ранг

Валентина Поповић III-2, трећи ранг

Новак Палић III-2, трећи ранг

Ученици четвртог разреда остварили су следеће резултате:

Анђела Анђелковић IV-4, други ранг, пласман на окружно такмичење

Кристијан Богдановић IV-2 трећи ранг, пласман на окружно такмичење

Димитрије Ранковић IV-2, пласман на окружно такмичење

Марија Радисављевић IV-1, пласман на окружно такмичење

Честитамо свим ученицима и њиховим учитељима и желимо им успех у даљем такмичењу.

08/01/2018

Божићна чесница

У парохијском дому цркве Светих бесребреника Козме и Дамјана у Азањи на Божић, 7, јануара 2018. године за ученике првог разреда наше школе уприличено је ломљење божићне чеснице. Чесница је округли обредни хлеб или колач, који је неизоставан део божићног доручка у српској традицији. Према веровању онај ко у чесници нађе дукат или новчић током читаве године пратиће га здравље, успех и љубав. Ове године златник, који је даровала црква у Азањи, пронашла је ученица Елена Пантић. Нека је на здравље и на спасење.

07/01/2018

У сусрет новогодишњим празницима, током децембра месеца, ученици трећег и четвртог разреда издвојеног одељења у Влашком Долу су на часовима ликовне културе правили новогодишње јелке, Деда Мраза и новогодишње честитке од разноврсних материјала. О резултатима заједничког рада ученика оба разреда и претпразничном расположењу, најбоље сведоче настали продукти њиховог труда и маште. Ученике су кроз ову сјајну акцију водили њихови учитељи Игор Радовановић и Бојана Маринковић.

07/01/2018

Паметно и безбедно
У нашој школи је 12. децембра 2017. године одржана трибина „Паметно и безбедно“. Предавачи испред Министарства трговине, туризма и телекомуникација које је и реализовало ову акцију говорили су ученицима петог, шестог и седмог разреда и њиховим родитељима о свим предностима и опасностима које собом носи коришћење интернета. Према броју постављених питања и јављању ученика на крају трибине можемо закључити да је ово било још једно успешно предавање у оквиру наше школе.

31/12/2017

Победничка екипа у квизу посвећеном недељи парламентаризма на школском такмичењу и представници ученичког парламента наше школе 19. новембра 2017. године посетили су Дом Народне скупштине у Београду. Ученици и наставници имали су прилике да се упознају са начином функционисања Народне скупштине, историјом парламентаризма у Србији, историјату зграде у којој се налази скупштина. Лепо време, сјајни предавачи утицали су да се ученици са екскурзије врате пуни утисака.

30/12/2017

У Недељи парламентаризма која се ове године одржавала од 13. до 19. новембра 2017. године учествовала је као и прошле године наша школа. Недеља парламентаризма је серија догађаја и активности којима се отвара форум за разговор о парламентарној демократији и учешћу грађана у демократским процесима. У оквиру школе 15. новембра одржан је јавни час са темом „Имате реч“ на крају кога су ученици показали своје знање у квизу.

26/12/2017

Ученицима првог разреда наше школе, 8. новембра 2017. године одржано је предавање о правилима у саобраћају. Ово предавање је веома важно за наше најмлађе ученике јер се они од ове школске године први пут самостално сусрећу са саобраћајним знацима и правилима понашања у саобраћају.

22/12/2017

"Заштита од пожара"

"Пожар је неконтролисано ширење ватре у простору наносећи материјалну штету, а неретко односећи и људске животе." Ово као дефиниција стоји на интернету када се укуца реч "пожар". Ради сигурнијег и безбеднијег друштва, за ученике IV и VI разреда, 3. новембра 2017. године одржано је предавање на тему "Заштита од пожара". Ватрогасац Јован Рудеж, на поучан и интересантан начин приказао је својим заинтересованим слушаоцима на које све начине настају пожари и указао им које све кораке треба предузети да би се спасили људски животи и смањила материјална штета.

20/12/2017

„Безбедно детињство“
У оквиру пројекта „Безбедно детињство – развој безбедоносне културе младих“ које у школама широм Србије заједнички спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство унутрашњих послова у нашој школи је 31. октобра 2017.године ученицима IV и VI разреда одржано предавање. Ученици су од предавача имали прилику да се упознају са свим ризицима који их окружују и да добију одговоре на постављена питања о мерама заштите и својим правима. Судећи по активности ученика и приступу предавача и ова активност у оквиру наше школе протекла је успешно.

osazanja.wordpress.com 13/10/2017

Такмичење у Тематском оријентирингу

Наша школа организовала је већ друго такмичење у Тематском оријентирингу, овога пута за ученике старијих разреда. Са нама су се овог пута дружили и такмичили другари из ОШ "Ђорђе Јовановић" из Селевца. Лошије време током Дечије недеље, за када је првобитно било планирано такмичење, спречило нас је у овој намери. Међутим лепи дани Михољског лета су омогућили организацију такмичења. Стаза је била припремљена у оквиру нашег школског дворишта, а поред сналажења у природи на основу карте такмичари су на три контролне тачке одговарали на питања из биологије, географије и историје уз завршно шутирање на кош. Такмичење је организовано у сарадњи са Оријентиринг савезом Србије, а такмичењем је руководио господин Добрица Јелић, потпредседник Савеза. У име наше школе такмичењем је руководио Ненад Јанчић, наставник физичког васпитања. Школа је обезбедила медаље за три првопласиране екипе по разредима, а на самом крају, по српском обичају, заиграло се и коло. Захваљујемо се свима који су помогли организацију такмичења, а посебна захвалност ученицима и наставницима из ОШ "Ђорђе Јовановић" који су се одазвали нашем позиву. Све фотографије на ОВОЈ ВЕЗИ можете погледати.

https://osazanja.wordpress.com/2017/10/13/%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%bc%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d1%83-%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bc-%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d1%83-2/

osazanja.wordpress.com Наша школа организовала је већ друго такмичење у Тематском оријентирингу, овога пута за ученике старијих разреда. Са нама су се овог пута дружили и такмичили другари из ОШ „Ђорђе Јовановић…

osazanja.wordpress.com 12/10/2017

На сајту РСС

Текст преносимо у целости са сајта Рукометног савеза Србије. "Још 2010. године, на самом почетку нашег пројекта "МИНИ рукомет - рукомет у школе", обратила су нам се наставници из основне школе "Радомир Лазић" из Азање у жељи да се прикључе нашем пројекту и промовишу рукомет у њиховој малој средини. То је била уједно и прилика да се први пут упознамо са двоје сјајних наставника и великих рукометних ентузијаста. Радило се о учитељици Бојани Маринковић и наставнику историје, Дамиру Живковићу. Од тада је у Азањи рукометна лопта почела да се котрља, а у међувремену је организован велики број МИНИ рукометних активности. Све је почело је са Видовданским МИНИ турниром који је веома брзо прешао и у традицију. Уочи Светског првенства за жене које је 2013. године одржано у Србији, у оквиру велике промотивне акције, Азању је посетио тадашњи селектор женске рукометне репрезентације. Данас је наставник Дамир директор ОШ "Радомир Лазић", а учитељица Бојана је и даље велики рукометни ентузијаста. Генерације малишана из Азање су кроз њихов стручни и педагошки рад заволели чаробну игру на два гола, а ту љубав несебично деле и са другим малишанима који тренутно похађају њихову школу. Рукомет се данас не игра само на школским теренима у Азањи, већ се тај позитивни дух пренео и на малишане у издвојеном делу ове школе у Влашком Долу. А наставници Бојани, у рукометном дружењу са малишанима друштво прави колегиница Виолета Кељаћ. Рукометни савез Србије свим рукометним малишаним из Азање и њиховим наставницима жели пуно среће у даљем раду."

https://osazanja.wordpress.com/2017/10/12/%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d1%98%d1%82%d1%83-%d1%80%d1%81%d1%81/

osazanja.wordpress.com Текст преносимо у целости са сајта Рукометног савеза Србије. „Још 2010. године, на самом почетку нашег пројекта „МИНИ рукомет – рукомет у школе“, обратила су нам се наставни…

osazanja.wordpress.com 11/10/2017

Анђелина песма у Зборнику

Песма наше ученице Анђеле Станојевић нашла је своје место у Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре. Дванаести по реду Зборник је издао Културно-издавачки центар "Српска кућа" из Пожаревца. Анђела је ученица првог одељења четвртог разреда, а објављена песма носи назив "Моја породица". Њена учитељица је Милина Ћосић. Честитке Анђели, њеној учитељици и родитељима на овом успеху. Анђелу смо представили у нашем школском листу 2016. године.

https://osazanja.wordpress.com/2017/10/11/%d0%b0%d0%bd%d1%92%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%81%d0%bc%d0%b0-%d1%83-%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83/

osazanja.wordpress.com Анђелина „Моја породица“ у Зборнику

osazanja.wordpress.com 11/10/2017

Донација РСС

Из Рукометног савеза Србије стигла је вредна донација за нашу рукометну секцију у виду 15 лопти и 20 маркера. Подсећања ради тренутно је у секцији више од 60 ученика млађих разреда па је ова донација стигла у право време. Шаљемо захвалност у име свих ученика наше школе и обећавамо скоро виђење на теренима широм Србије.

https://osazanja.wordpress.com/2017/10/11/%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d1%80%d1%81%d1%81/

osazanja.wordpress.com Из Рукометног савеза Србије стигла је вредна донација за нашу рукометну секцију у виду 15 лопти и 20 маркера. Подсећања ради тренутно је у секцији више од 60 ученика млађих разреда па је ова донаци…

osazanja.wordpress.com 10/10/2017

Фестивал у Крњеву

Наша школа забележила је успешан наступ на Фестивалу „Волим што сам дете“ који је организовала ОШ „Вук Караџић“ из Крњева. У категорији Музички тобоган освојено је ДРУГО МЕСТО, а екипу су чиниле: Александра Јелић, Катарина Анђелковић и Александра Аврамовић. У категорији Ми смо у парку! (Игре без граница) освојено је ТРЕЋЕ МЕСТО, а чланови екипе били су: Игњат Батинић, Огњен Палић, Марко Никодијевић, Лука Рацковић и Вељко Пантелејић. Нашу екипу чиниле су и Анђела Станојевић и Милица Минић, у категорији Нацртаћу, обојићу!, као и Анђела Ђурђевић и Драгана Миљковић у категорији Овде станују песме и приче! Честитке нашим ученицима и велика захвалност организатору на позиву. Све фотографије можете погледати ОВДЕ! ВИДИМО СЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ!

https://osazanja.wordpress.com/2017/10/10/%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d1%83-%d0%ba%d1%80%d1%9a%d0%b5%d0%b2%d1%83/

osazanja.wordpress.com Наша школа забележила је успешан наступ на Фестивалу „Волим што сам дете“ који је организовала ОШ „Вук Караџић“ из Крњева. У категорији Музички тобоган освојено је ДРУГО МЕСТО, а екипу су чиниле: А…

[10/09/17]   Одлазак на Велики школски час у Крагујевац 21.10.2017.
Пријаве код наставника Саве Самарџића до петка, 14.10. (од броја пријављених зависи цена превоза, број места ограничен)

[10/03/17]   Екипа која ће представљати нашу школу на 3. Дечјем фестивалу „Волим што сам дете“ у ОШ "Вук Караџић" у Крњеву. (субота, 7. октобар 2017.)
Категорија: Нацртаћу, обојићу!
Анђела Станојевић и Milica Minic
Категорија: Овде станују песме и приче!
Анђела Ђурђевић-поезија и Dragana Miljkovic (проза)
Категорија: Музички тобоган
Aleksandra Jelic, Katarina Andjelkovic и Aleksandra Sandra Avramovic
Категорија: Ми смо у парку! (Игре без граница)
Ignjat Batinic, Ognjen Palic, Marko Nikodijevic, Luka Rackovic и Veljko Pantelejic.

[10/01/17]   Тренинзи Карате клуба "ГОША" почињу у понедељак (2.10.2017.) у 16 сати. На тренинг се долази 15 минута раније.

osazanja.wordpress.com 26/09/2017

Наши ученици на промоцији књиге

Вест преузета са портала Паланка данас. У паланачкој библиотеци „Милутин Срећковић" одржана је промоција занимљиве књиге за децу. Књига „Кратке приче за вежбање читања с разумевањем“ садржи, као што и наслов каже, четрдесет кратких прича погодних за децу предшколског и млађег школског узраста, којима могу вежбати читање, разумевање прочитаног, препричавање. Приче су кратке истините ситуације из дечијег свакодневног живота, те их деца зато радо читају. За поједине приче урађена су и скечеви које су припремили ђаци из ОШ „Олга Милошевић“, ОШ „Радомир Лазић“ из Азање (из издвојеног одељења у Влашком Долу) и деца породице Радојевић из Церовца. Наше ученике је припремио учитељ Игор Радовановић. Након уводне речи директорке библиотеке Ирене Поповић, о књизи је говорила учитељица Марина Радојевић. Потом су мр Снежана Милошевић Јешић, учитељица, педагог и породични психотерапеут и Зоран Јешић, адвокат, аутори књиге изнели занимљиве детаље у вези са књигом, како су добили идеју за њу, чиме су се водили током писања и како је наишла на сјајан пријем како код нас, тако и у иностранству.

https://osazanja.wordpress.com/2017/09/26/%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b8-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b8-%d0%ba%d1%9a%d0%b8%d0%b3%d0%b5/

osazanja.wordpress.com Вест преузета са портала Паланка данас. У паланачкој библиотеци „Милутин Срећковић“ одржана је промоција занимљиве књиге за децу. Књига „Кратке приче за вежбање читања с разумевањем“ садржи, …

Videos (show all)

Бирај речи, мржњу спречи!

Location

Products

---

Telephone

Opening Hours

Monday 07:00 - 16:00
Tuesday 07:00 - 16:00
Wednesday 07:00 - 16:00
Thursday 07:00 - 16:00
Friday 07:00 - 16:00