Narodna biblioteka Sveti Sava / Народна библиотека Свети

Narodna biblioteka Sveti Sava / Народна библиотека Свети

Comments

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku traži saradnike koji će pisati za naš portal, o knjigama, filmovima, stripovima, animeu, igrama, serijama, festivalima, promocijama, nauci. Od recenzija, prikaza, eseja, priča, do stručnih radova. Da naglasimo rad je volonterski isključivo iz ljubavi prema pisanoj reči i fantastici. Molimo zainteresovane da nam se jave putem naše stranice i hvala svima.

У нашем граду Аранђеловцу, 1869. године, отвара се Читалиште.
Заслуге за отварање прве читаонице припадају Панти Луњевици, оцу Драге Машин.

Operating as usual

06/04/2021

У данашњој Политици, интервју са Иваном Златковићем

03/04/2021

Љубазношћу братства манастира Тумане, а посебно игумана Димитрија и оца Зосима Јевтића, добили смо књигу игумана Димитрија Плећевића "Манастир Тумане, чудо љубави Божије"
Срдачно захваљујемо!

vidiarandjelovac.com 02/04/2021

Onlajn izložba retkih i vrednih knjiga Narodne biblioteke u Aranđelovcu - Vidi Arandjelovac

📚📖

vidiarandjelovac.com Na sajtu Narodne Biblioteke Sveti Sava u Aranđelovcu već neko vreme možete pogledati onlajn izložbu retke i vredne knjige. Retka i vredna knjiga čini deo…

02/04/2021

Позивамо вас да се пријавите на конкурс за младе песнике који традиционално организују наше колеге из Библиотеке "Милутин Бојић" из Београда.

02/04/2021

Још једном подсећамо да је данас у нашем Дечијем одељењу чланарина за основце промотивна и износи само 300 динара.

Међународни дан књиге за децу уведен je у циљу промоције дечје књижевности и читања како би се скренула пажња јавности на потребе најмлађих читалаца. У свету се обележава од 1967. године, на дан када је рођен писац Ханс Кристијан Андерсен.
Тим поводом, Дечије одељење Народне библиотеке "Свети Сава", у петак, 2. априла, учлањује основце по промотивној цени чланарине од само 300 динара.
За предшколце и ђаке прваке чланарина је, као и до сада, бесплатна.

01/04/2021

За све Аранђеловчане и оне који се тако осећају :)
Нова књига нашег Драгована Лазе Лазаревића у издању ИК "Албатрос Плус"
После књиге "Шумадијски чај у пола пет" и 21 приче из вароши поред пруге, у новој књизи још 20 киселоотпорних прича из ћошка!

31/03/2021

Доступни нови Лагунини наслови!
За свакога понешто
Добро нам дошли!

31/03/2021

Међународни дан књиге за децу уведен je у циљу промоције дечје књижевности и читања како би се скренула пажња јавности на потребе најмлађих читалаца. У свету се обележава од 1967. године, на дан када је рођен писац Ханс Кристијан Андерсен.
Тим поводом, Дечије одељење Народне библиотеке "Свети Сава", у петак, 2. априла, учлањује основце по промотивној цени чланарине од само 300 динара.
За предшколце и ђаке прваке чланарина је, као и до сада, бесплатна.

30/03/2021

Goodwill Librarian

I love this!

26/03/2021

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

24/03/2021

Tragovi - Aranđelovac

IN MEMORIAM

Драгомир Јовановић Дони
(25. мај 1955 - 24. март 2021)

Већини Аранђеловчана Дони је био познатији као чувар реда и мира у нашем граду. Драгомир Јовановић, овај надимак добио је још у Гимназији, а био је познат и као Драган Колашинац.
Рођен је 25. маја 1955. године у Пећи. Отац му је био командир у Ругови, селу близу овог града. Основну школу похађао у Гораждевцу и селу Бањи, а Гимназију у Аранђеловцу. Студирао права у Беогаду, Новом Саду и Нишу. Радио у Навипу, радној јединици Венчачких винограда, познатијој као Бањски подрум. Војску је служио у Хрватској.
Засновао је породицу и 1980. године одлази у Африку у Габон, где је радио у нашим фирмама и преводио по потреби.
По повратку из Африке 1982. године, посао је добио у аранђеловачком МУП-у где је радио све до пензионисања 2005. године.
Био је добар и правичан човек. Увек је био заинтересован за наше обичаје, историју, културу, где год да је живео. Био је члан је Удружења грађана „Павле Бакић“ и Удружења истраживача „Трагови“. У оквиру трибина УИ „Трагови“, говорио је о метохијским обичајима, историјском притиску на Србе на Косову и Метохији, узроцима одласка и разлозима досељавања у Аранђеловац.
Живео је у Бањи, коју је много волео и о којој је много знао.
Иза себе је оставио супругу, двоје деце и унуке и бројну породицу.

22/03/2021

Поштовани, од данас настављамо са радом са корисницима, по препоруци Кризног штаба. Радно време је и даље осмочасовно, док се не стекну услови за рад у обе смене.

nbssa.rs 21/03/2021

Књиге за преузимање – Народна библиотека Свети Сава Аранђеловац

Светски дан поезије обележава се 21. марта. Овај датум установљен је 1999. године, на предлог УНЕСЦО – организације Уједињених нација за образовање, науку и културу.

Преузмите и прочитајте стихове наших завичајних песника

https://www.nbssa.rs/knjige/knjige-za-preuzimanje/

nbssa.rs Dobrodošli na sajt Narodne biblioteke Sveti Sava u Aranđelovcu. Saznajte više o novim izdanjima, događajima i istoriji Aranđelovca.

[03/17/21]   ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

У складу са Одлуком владе РС за сузбијање епидемије COVID-19, Народна библиотека "Свети Сава" ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА у периоду од 17. до 21. марта 2021. године.

Ова одлука односи се и на огранак наше установе у Даросави.

Запослени Библиотеке пружаће у овом периоду све услуге путем интернета и телефона током осмочасовног радног времена.

Хвала на разумевању. О даљим мерама ћемо вас благовремено обавестити.

15/03/2021

RTV Sunce - In memoriam Momčilo Jokić

Момчило Јокић (1937-2021)

09/03/2021

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ !!!

citymagazine.rs 04/03/2021

Najlepše biblioteke u Srbiji

citymagazine.rs „Neprebrojivi su narativi sveta“, napisao je francuski filozof Rolan Bart u jednom od svojih eseja. Mnogi od njih nikada ne bi bili sačuvani da se ljudi, koji ne mogu bez priča, nisu potrudili da ih očuvaju u bibliotekama. Prve od njih nastale su veoma rano u istoriji čovečanstva. Hramovi u...

28/02/2021
25/02/2021

Честитамо, драга колегинице!

25/02/2021

Од данас у фонду Библиотеке - најновији роман нашег завичајног писца Ивана Златковића

23/02/2021

Zadužbinsko društvo "Prvi srpski ustanak"

ЗЛАТА КОЦИЋ –
ЛАУРЕАТ НАГРАДЕ
„ОДЗИВИ ФИЛИПУ ВИШЊИЋУ“
ЗА 2021. ГОДИНУ ПРИМА НАГРАДУ У БЕОГРАДУ

Овогодишњем лауреату Награде „Одзиви Филипу Вишњићу“ за родољубиво песништво, песникињи Злати Коцић из Београда, признање ће бити додељено у четвртак, 25. фебруара у 11 часова у сали Српске књижевне задруге (Краља Милана 19, на првом спрату) у Београду.
Због неповољне епидемиолошке ситуације, Награда се први пут свечано уручује у Београду, уместо у Орашцу, а поред ауторке, о књизи говоре Марко Паовица, писац поговора и Бранко Златковић из Задужбинског друштва „Први српски устанак“.

Како у Образложењу пише, признање је додељено „за топао, префињен и сугестиван лирски израз савременог родољубља, које космичком симболиком и матерњом мелодијом оваплоћује митске, фолклорне и завичајне слике, хватајући ослонац и творећи упориште у духовној и хришћанској народној традицији, по чему је достојна следбеница славног узора песника буне“.
Одлуку о Награди, коју Задужбинско друштво „Први српски устанак“ из Орашца доделило 26. пут, донео је жири у саставу: академик Матија Бећковић (председник); чланови: академик Милосав Тешић, Драган Лакићевић, Владимир Јагличић и др Иван Златковић. Поводом Наградe објављена је збирка песама Злате Коцић Сламке Сунчеве (Орашац, 2021, 136 стр.). Поговор књизи написао је Марко Паовица.
Злата Коцић је рођена 1950. у Жељеву, осмогодишњу школу завршила у Сврљигу, гимназију у Књажевцу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду, на групи за руски језик и књижевност. Усавршавала се на студијским боравцима у Русији. Била је професор у Другој београдској гимназији, радила је у редакцији „Нолита“, била у статусу слободног уметника. Живи у Београду од 1969.
Од 1971. објављује поезију, поетску прозу, драмске поетске текстове, студије о домаћој и иностраној поезији и прози, преводе с руског и на руски језик и приређене изборе поетских текстова.
Песничке књиге: Клопка за сенку (1982), Оро око гротла (1990), Ребро (1993), Гнездо и купола (1995), Ваздушне фреске (1999), Лазареве лестве (2003, 2010), Мелод на води (2008), Бело пуле (2014), Биберче (2014), Грумен (2020), Галгал (2020).
Књиге изабраних песама: Le piéton au large (Пешак на пучини, избор, на српском и француском, 2014), Скала Сирина (Сиринова скала, избор, на српском и руском, 2014), Хармон (избор, поводом „Дисове награде“, 2017).
Књиге поетске прозе: Полог (1999), Чаура-аура-ура (2016), Простори душе (2019).
Песме су јој превођене на руски, енглески, француски, немачки, бугарски, кинески, јерменски, пољски, белоруски, словачки, албански језик. О њеној поезији објављена су три зборника критичких текстова, са библиографијом.
Добитница је бројних песничких награда, као и Националног признања за допринос српској култури.
Коцић је после Милене Марковић, друга жена која је лауреат песничке награде Задужбинског друштва. Досадашњи добитници Награде „Одзиви Филипу Вишњићу“ су: Танасије Младеновић, Матија Бећковић, Стеван Раичковић, Миодраг Павловић, Слободан Павићевић, Љубомир Симовић, Милован Данојлић, Слободан Ракитић, Рајко Петров Ного, Драган Колунџија, Ђорђе Николић, Драгомир Брајковић, Добрица Ерић, Петар Пајић, Милосав Тешић, Ђорђо Сладоје, Драган Лакићевић, Владимир Јагличић, Ранко Јововић, већ поменута Милена Марковић, Ђорђе Нешић, Крстивоје Илић, Мирослав Максимовић, Драган Хамовић и Манојле Гавриловић.

nbssa.rs 23/02/2021

Истакнути писмени задаци – Народна библиотека Свети Сава Аранђеловац

Овде можете прочитати првонаграђене радове ученика на нашем литерарном конкурсу "Месец књиге 2020".

nbssa.rs Dobrodošli na sajt Narodne biblioteke Sveti Sava u Aranđelovcu. Saznajte više o novim izdanjima, događajima i istoriji Aranđelovca.

youtube.com 19/02/2021

RTV Šumadija - Narodna biblioteka "Sveti Sava" obeležila svoj dan

https://youtu.be/TsBF8aI5fdc

youtube.com

nbssa.rs 19/02/2021

Најактивнији читаоци у 2020. години – Народна библиотека Свети Сава Аранђеловац

Поводом Дана библиотеке, 19. фебруара, наградили смо наше најактивније чланове у претходној години.

nbssa.rs Dobrodošli na sajt Narodne biblioteke Sveti Sava u Aranđelovcu. Saznajte više o novim izdanjima, događajima i istoriji Aranđelovca.

nbssa.rs 18/02/2021

Резултати Литерарног конкурса “Месец књиге 2020” – Народна библиотека Свети Сава Аранђеловац

Иако је спроведен у специфичним условима, веома смо задовољни одзивом ученика на наш литерарни конкурс, и овим путем им се најсрдачније захваљујемо.
Награђенима честитамо и позивамо их да преузму награде у Народној библиотеци "Свети Сава", од понедељка 22.02. у периоду од 9 до 14 часова.

nbssa.rs Dobrodošli na sajt Narodne biblioteke Sveti Sava u Aranđelovcu. Saznajte više o novim izdanjima, događajima i istoriji Aranđelovca.

youtube.com 11/02/2021

ДКК 2021 - Шумадијски пулс културе - НБ "Свети Сава", Аранђеловац

Прва онлајн промоција!
Представљање издања аранђеловачке библотеке "Гараши: хроника села" Љубомира Ивановића у оквиру Дана крагујевачке књиге
https://www.youtube.com/watch?v=ZztBybMOg4k

youtube.com ГАРАШИ: ХРОНИКА СЕЛА, Љубомир Ивановић (НБ "Свети Сава", Аранђеловац, 2020) – село Гараши налази се на десетак километара од Аранђеловца, на северозападним п...

youtube.com 11/02/2021

ДКК 2021 - Шумадијски пулс културе - НБ "Свети Сава", Аранђеловац - Пећина Рисовача

Прва онлајн промоција!
др Милан Пауновић, директор Природњачког музеја у Београду и члан истраживачког тима на пројекту истраживања живог света Споменика пророде Рисовача, предтавља заједничко издање са Народним музејем у Аранђеловцу
https://www.youtube.com/watch?v=HpqvQAQrqXw

youtube.com ЖИВИ СВЕТ СПОМЕНИКА ПРИРОДЕ "РИСОВАЧА" је публикација која говори о првим резултатима пројекта "Проучавање живог света заштићеног подручја СП Рисовача"". Уре...

youtube.com 11/02/2021

ДКК 2021 - Шумадијски пулс културе - НБ "Свети Сава", Аранђеловац

Прва онлајн промоција!
У току је представљање монографије о Буковичкој цркви у Аранђеловцу Тање Вићентић у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, ево и линка

https://www.youtube.com/watch?v=CdUcYQPE2Y8&fbclid=IwAR0En0XeqG_LlblK-Xtjhuialy7H-JFTm2aSSzOaW94ZFz-Yk7tjjqE6FjM

youtube.com БУКОВИЧКА ЦРКВА СВЕТОГ АРХАНЂЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ је заједничко издање Црквене општине Буковичке и Народног музеја у Аранђеловцу, 2020. Подигнута је 183...

10/02/2021

У ОКВИРУ ТРАДИЦИОНАЛНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ - ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ 2021- И ПРОГРАМА „ШУМАДИЈСКИ ПУЛС КУЛТУРЕ“
Народна библиотека „Вук Караџић“ у Крагујевцу, у четвртак, 11. фебруара 2021. године у 12 часова, представља онлајн завичајне теме и са подручја општине Аранђеловац.

Овом приликом биће представљене три аранђеловачке публикације, објављене током 2020. године са завичајним темама са подручја општине. Овим поводом, Народна билбиотека „Свети Сава“ припремила је онлајн представљање ових наслова, а са гостима је разговарала, Весна Проковић, библиотекар.

1. БУКОВИЧКА ЦРКВА СВЕТОГ АРХАНЂЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ : династички програми и државне политике у процесима формирања насеља и парохијских храмова у унутрашњости Србије у 19. веку, Тања Вићентић (1977-), (Заједничко издање Црквене општине Буковичке и Народног музеја у Аранђеловцу, 2020).

2. ГАРАШИ: ХРОНИКА СЕЛА, Љубомир Ивановић (Издање НБ "Свети Сава", 2020)

3. ЖИВИ СВЕТ СПОМЕНИКА ПРИРОДЕ "РИСОВАЧА": први резултати пројекта "Проучавање живог света заштићеног подручја СП Рисовача"", уредници издања Марјан Никетић, Ана Пауновић (Заједничко издање Народног музеја у Аранђеловцу и Природњачког музеја у Београду, 2020)

Сви догађаји биће емитовани онлајн на јутјуб каналу и фејсбук страници Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

https://www.youtube.com/channel/UChaih5m_sTGi5jTN4B7gMDg

03/02/2021

Golem13

Библиотеке света

https://www.facebook.com/157085567658707/posts/3416208018413096/

Bibliothèques du monde 📚

youtube.com 03/02/2021

RTV Šumadija Istorija biblioteke u izlogu

Прилог РТВ "Шумадија" о новом изгледу излога наше Библиотеке

youtube.com

02/02/2021

ЗЛАТА КОЦИЋ – ЛАУРЕАТ НАГРАДЕ „ОДЗИВИ ФИЛИПУ ВИШЊИЋУ“ ЗА 2021. ГОДИНУ

ЗЛАТА КОЦИЋ –
ЛАУРЕАТ НАГРАДЕ
„ОДЗИВИ ФИЛИПУ ВИШЊИЋУ“
ЗА 2021. ГОДИНУ

Награду „Одзиви Филипу Вишњићу“ за 2021. годину, која се додељује за родољубиво песништво, добила је песникиња Злата Коцић из Београда. Како у Образложењу пише, признање се додељује „за топао, префињен и сугестиван лирски израз савременог родољубља, које космичком симболиком и матерњом мелодијом оваплоћује митске, фолклорне и завичајне слике, хватајући ослонац и творећи упориште у духовној и хришћанској народној традицији, по чему је достојна следбеница славног узора песника буне“.
Одлуку о Награди, коју Задужбинско друштво „Први српски устанак“ из Орашца додељује 26. пут, донео је жири у саставу: академик Матија Бећковић (председник); чланови: академик Милосав Тешић, Драган Лакићевић, Владимир Јагличић и др Иван Златковић. Поводом Наградe објављена је збирка песама Злате Коцић Сламке Сунчеве (Орашац, 2021, 136 стр.). Поговор књизи написао је Марко Паовица.
У складу с епидемиолошком ситуацијом, одлуке о одржавању књижевне академије посвећене Злати Коцић и њеној најновијој књизи, као и о свечаном уручењу Награде, накнадно ће бити објављене.
Злата Коцић је рођена 1950. у Жељеву, осмогодишњу школу завршила у Сврљигу, гимназију у Књажевцу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду, на групи за руски језик и књижевност. Усавршавала се на студијским боравцима у Русији. Била је професор у Другој београдској гимназији, радила је у редакцији „Нолита“, била у статусу слободног уметника. Живи у Београду од 1969.
Од 1971. објављује поезију, поетску прозу, драмске поетске текстове, студије о домаћој и иностраној поезији и прози, преводе с руског и на руски језик и приређене изборе поетских текстова.
Песничке књиге: Клопка за сенку (1982), Оро око гротла (1990), Ребро (1993), Гнездо и купола (1995), Ваздушне фреске (1999), Лазареве лестве (2003, 2010), Мелод на води (2008), Бело пуле (2014), Биберче (2014), Грумен (2020), Галгал (2020).
Књиге изабраних песама: Le piéton au large (Пешак на пучини, избор, на српском и француском, 2014), Скала Сирина (Сиринова скала, избор, на српском и руском, 2014), Хармон (избор, поводом „Дисове награде“, 2017).
Књиге поетске прозе: Полог (1999), Чаура-аура-ура (2016), Простори душе (2019).
Песме су јој превођене на руски, енглески, француски, немачки, бугарски, кинески, јерменски, пољски, белоруски, словачки, албански језик. О њеној поезији објављена су три зборника критичких текстова, са библиографијом.
Добитница је бројних песничких награда, као и Националног признања за допринос српској култури.
Коцић је после Милене Марковић, друга жена која је лауреат награде Задужбинског друштва. Досадашњи добитници Награде „Одзиви Филипу Вишњићу“ су: Танасије Младеновић, Матија Бећковић, Стеван Раичковић, Миодраг Павловић, Слободан Павићевић, Љубомир Симовић, Милован Данојлић, Слободан Ракитић, Рајко Петров Ного, Драган Колунџија, Ђорђе Николић, Драгомир Брајковић, Добрица Ерић, Петар Пајић, Милосав Тешић, Ђорђо Сладоје, Драган Лакићевић, Владимир Јагличић, Ранко Јововић, већ поменута Милена Марковић, Ђорђе Нешић, Крстивоје Илић, Мирослав Максимовић, Драган Хамовић и Манојле Гавриловић.

29/01/2021

Излог Народне библиотеке „Свети Сава“ ових дана постао је живописнији. Поред естетског, његов нови изглед има и едукативни карактер. На изложеним паноима можете сазнати нешто више о историјату наше најстарије културне установе у граду, видети фотографије познатих Аранђеловчана, а и то како је наш град изгледао у периоду од 1919. до 1928. године.
За идејно решење заслужан је наш млади и талентовани сарадник, графички дизајнер Дејан Ковачевић Dejan Kovačević DeKovach Design коме се најсрдачније захваљујемо на изузетној сарадњи.

27/01/2021

Савиндан (или Дан Светог Саве) је празник Српске православне цркве који се слави 27. јануара, односно 14. јануара по старом календару, којим се обележава успомена на Светог Саву, принца династије Немањића, српског просветитеља и првог архиепоскопа српског.
Празник Светог Саве је један од највећих храмовних и породичних празника у српском народу, светкују га многе занатлије, проглашен је и за школску славу, а наша Библиотека са поносом носи његово име.

#bibliotekasvetisava #nbssa

У нашем граду Аранђеловцу, 1869. године, отвара се Читалиште.
Заслуге за отварање прве читаонице припадају Панти Луњевици, оцу Драге Машин који је тада био срески начелник у Аранђеловцу.

Временом је Читалиште прерасло у Народну библиотеку “Свети Сава” која данас броји око 70.000 књига, часописа и новина.

У фебруару месецу 2017. године уз помоћ Министарства културе и информисања и Општине Аранђеловац у нашој библиотеци отворено је Дечје одељење “Панта Луњевица” које је названо по оснивачу првог Читалишта.

Обезбеђен је и простор за већу читаоницу коју годишње посети преко 2 000 ђака и студената.

Videos (show all)

Па, срећан нам рођендан! 😊 Захваљујемо DeKovach! 🙂
Права песмица за недељу књиге - предшколци Вртића "Звончић" данас у Библиотеци
Право летње освежење у Народној библиотеци "Свети Сава" - најновији наслови ИК "Вулкан" које морате прочитати - за свачи...
Представљање књиге "Лајковчанка" Веље Жуњића уз музичку пратњу Енеса Љајића у нашој Библиотеци
Рача, Регионално такмичење рецитатора - старији узраст - Исидора Филиповић, Анђела Манојловић, Филип Даниловић, Милица М...
Рача, Регионално такмичење рецитатора - средњи узраст - Наталија Михаиловић, Тања Љесковац, Дамњан Ђуровић
Рача, Регионално такмичење рецитатора у току - млађи узраст - Лана Милошевић, Леонтина Лазаревић, Јована Марићевић и Маг...
Vrtic Bubamara u poseti
У излогу Народне библиотеке "Свети Сава" постављена је пета изложба радова полазника Школе цртања и сликања "Палета" кој...
Посета вртића Сунце
Са данашње промоције књиге "Ја сам Акико" Стефана Тићмија и "Авантуре Краљевића Марка" Бранка Стевановића. Захваљујемо с...
Са данашње промоције књига  Бранка Стевановића и Стефана Тићмија у нашој Библиотеци 😊

Location

Category

Telephone

Address


Ljubićka 1
Aranđelovac
34300

Opening Hours

Monday 08:00 - 19:00
Tuesday 08:00 - 19:00
Wednesday 08:00 - 19:00
Thursday 08:00 - 19:00
Friday 08:00 - 19:00
Other Education in Aranđelovac (show all)
Pričalica logopedski kabinet Pričalica logopedski kabinet
Ilije Garašanina 6
Aranđelovac, 34300

Logopedski tretmani Defektološki tretmani - reedukacija psihomotorike Logopedsko i psihološko savetovalište

Auto škola Ranki Aranđelovac Auto škola Ranki Aranđelovac
Вишеградска б.б. и Кнеза Михаила 33 ц
Aranđelovac, 34300

Обука возача,Регистрације

Dizajn keramike i kamena Dizajn keramike i kamena
Aranđelovac

Visoka Tehnološka škola Aranđelovac, smer "Dizajn industrijske i unikatne keramike" i "Obrada kamena".

EduLink Arandjelovac EduLink Arandjelovac
Jadranska 6
Aranđelovac, 34300

EduLink je nevladina, neprofitna organizacija koja ima za cilj razvoj podrške i pružanje usluga programa neformalnog obrazovanja