TOL-Congres

Expertisecentrum Therapie, Onderzoek en Leren Het congres is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het vormingsaanbod voor leerkrachten, directies, logopedisten, CLB-medewerkers, psychologen, enz.

die geconfronteerd worden met jongeren met Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen. Daarnaast bestaat onze dagelijkse werking uit het onderzoeken en behandelen van kinderen, jongeren en volwassen met leer- en ontwikkelingsproblematieken vanuit onze drie disciplines: logopedie, psychologie en psychomotoriek. Met vriendelijke groeten. Het TOL-team
www.tol.be

Werkend zoals gewoonlijk

Home :: Tol.be 08/06/2021

Home :: Tol.be

TOL organiseert ZOMERTRAININGEN
Kinderen kunnen in augustus hun vakantie leerrijk invullen en daar ook nog plezier aan beleven! De training richt zich op kinderen met een leerniveau tweede en derde leerjaar. Meer info en inschrijven via www.tol.be

Home :: Tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding. zeeland, breskens, groed

03/01/2021
TOL-Congres updated their information in their About section. 27/12/2020

TOL-Congres updated their information in their About section.

TOL-Congres updated their information in their About section.

Klinisch psycholoog 27/12/2020

Klinisch psycholoog

Wie wordt onze nieuwe collega?
Ons team breidt uit! We zoeken een klinisch psycholoog met kennis van diagnostiek.

https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/60478527/klinisch-psycholoog

Klinisch psycholoog Wij zoeken een psycholo(o)g(e) die in het statuut van 'zelfstandige' kan functioneren in ons team. Het werk bevat : \- studiebegeleiding aan jongeren uit het secundair of hoger onderwijs \- onderzoek van jongeren en volwassenen met ASS, ADHD e.a. problematieken. \- behandeling van jongeren en volwas...

tol.be 30/11/2019

Home :: Tol.be

!!!VACATURE!!!
De TOL is op zoek naar een ambitieuze logopediste om ons boeiend, jong en dynamisch team te versterken. Ken je iemand die nog werk zoekt of aan een carrièreswitch toe is? Aanbod betreft zowel beperkt als uitgebreid aantal uren. www.tol.be Contact: [email protected] .

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding. zeeland, breskens, groed

14/10/2019

De Tol Aftermovie 2019

TOL-Congres sfeerbeeld.
Dank aan alle deelnemers!

De Tol Aftermovie 2019

[09/11/19]   Het TOL-team zoekt een enthousiaste psycholoog én een enthousiaste logopedist om ons fijn team te versterken.
Zin om ons te vervoegen? Kijk even op de VDAB-site!
Deel gerust onder kennissen.

13/05/2019

TOL-Congres's cover photo

meetinginbrugge.be 02/10/2017

Convention calendar

meetinginbrugge.be

23/07/2017

De laatste early-bird week gaat in!
Profiteer van deze kans om ons TOL-congres mee te maken met een mooie korting!

12/07/2017

Nog enkele dagen inschrijven aan verlaagd tarief!
Wees er snel bij!

06/07/2017

Abstracts :: Tol.be

We zijn onlosmakelijk verbonden met onze smartphone. Een leven zonder is moeilijk voor te stellen.
Hoeveel voordelen het ook biedt, "alsmaar meer Vlamingen kampen met een ‘teveel of overgewicht aan digitale contactmomenten’, en worstelen met het onder controle krijgen van smartphone, notifications en sociale netwerken", aldus prof. De Marez.

Binnenkort komt ook zijn abstract online. Snuister in de tussentijd gerust al eens rond op http://tol.be/nl/congres/abstracts!

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding.

30/06/2017

Waarom zetten sommige jongeren zich zo gemakkelijk in voor school, en anderen helemaal niet? Hoe kunnen wij als ouder/leerkracht/zorgfiguur op een motiverende wijze met onze jongeren omgaan?
prof. Dr. Maarten Vansteenkiste praat op ons congres over het motiveren van jongeren vanuit de Zelf-Determinatietheorie.
Benieuwd? Lees het abstract hier: http://tol.be/nl/congres/abstracts

15/06/2017

Wat doet lezen met een kinderbrein?
Wat doet léren lezen met een kinderbrein?
Waarom lukt het bij het ene kind vlot, maar bij het andere niet?
En ... wat is jouw invloed op dit proces?

Lees het abstract van de lezing van dr. Boey (Uantwerpen) nu op onze site: http://tol.be/nl/congres/abstracts !

31/05/2017

Spreker prof. Maarten Vansteenkiste spreekt over “vitamines voor groei” op het TOL-Congres van vrijdag 6 oktober 2017 te Brugge.
Bekijk het programma op http://tol.be/nl/congres/programma

15/05/2017

Abstracts :: Tol.be

Nieuwe lectuur ter beschikking! Het abstract van de presentatie omtrent dyslexie, gegeven door mevrouw Van Vreckem, staat nu op de site van de TOL.
Dit abstract is gratis te downloaden: http://tol.be/nl/congres/abstracts

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding.

[05/04/17]   Het eerste abstract van Mevr. Veerle Algoed (DYSPRAXIS VZW en MUCLA UZ Leuven) omtrent 'dyspraxie en DCD' staat nu online voor de nieuwsgierige lezers onder ons.
Deze is te downloaden via de volgende link: http://tol.be/nl/congres/abstracts

Inschrijven kan nog steeds aan een verminderd tarief!

[04/27/17]   Het programma voor het aankomende TOL-congres staat online.
Neem een kijkje op de vernieuwde website en schrijf nu in!
http://tol.be/nl/congres/programma

Tot dan!

17/04/2017

Het aftellen naar het TOL-congres is begonnen!
Wees er snel bij en geniet een vroegboekkorting dankzij onze early-birdactie.

17/04/2017

TOL-Congres's cover photo

twitter.com 05/10/2015

Hilde Crevits on Twitter

twitter.com “25 jaar TOL. Team van logopedisten, psychologen, psychomotorisch therapeuten, orthopedagogen en kinder-psychiater.”

03/10/2015

We genieten nog volop na van jullie massale opkomst én aandachtige medewerking. We hopen jullie opnieuw te verwelkomen op 6 oktober 2017.

Nogmaals bedankt!
Het TOL-team

Een selectie foto's van ons 7de congres, het 3e in het Brugse Concertgebouw, met een opkomst van meer dan 1000 professionelen uit het bredere onderwijs- en zorgveld, een record.

TOL-Congres 2015 03/10/2015

Een selectie foto's van ons 7de congres, het 3e in het Brugse Concertgebouw, met een opkomst van meer dan 1000 professionelen uit het bredere onderwijs- en zorgveld, een record.

Een selectie foto's van ons 7de congres, het 3e in het Brugse Concertgebouw, met een opkomst van meer dan 1000 professionelen uit het bredere onderwijs- en zorgveld, een record.

25/09/2015

Binnen exact één week is het zover! We zitten reeds over de 1000 deelnemers en om alles vlot te laten verlopen, geven we hier nog eens de laatste mededelingen:

Tot vrijdag!

-------------------------------------

TOL-CONGRES 02/10/2015

PRAKTISCHE MEDEDELINGEN

Beste deelnemer aan het TOL-congres,

Wij verwelkomen u vrijdag 2 oktober vanaf 8u15 in het Concertgebouw op ‘t Zand te Brugge. Er is koffie voorzien tot 9u. Gezien er meer dan 1000 deelnemers zijn vragen we u om tijdig aanwezig te zijn zodat het TOL-Congres stipt om 9u kan starten. Het congres eindigt om 16u. Aansluitend is er een receptie.

De broodjeslunch, drank en receptie tijdens het Congres zijn inbegrepen. Er is een gratis bewaakte vestiaire gedurende het volledige Congres.

U ontvangt bij afgifte van uw toegangsbewijs met toegangsnummer een congresmap. U vindt in uw map onder andere een notitieblok, een balpen en een usb-stick met alle abstracts van het Congres alsook een deelnemingsbewijs.

Indien u met de trein komt is het 10 min. wandelen tot het Concertgebouw. Aan de uitgang van het station (kant Centrum) staan TOL-medewerkers bij de TOL-vlag om de weg te tonen.

Indien u met de wagen komt dat kan u parkeren in de parking Centrum onder t Zand op verdieping -2 of -4. Kies parking A, dan heeft u een rechtstreekse toegang tot het Concertgebouw.

U dient zich met uw toegangsbewijs aan te melden. Volgens uw toegangsnummer dient u zich naar de juiste balie te begeven om uw congrestas te krijgen.

standaard.be 14/09/2015

‘De tafels doen ze veel liever met Bingel’

Het digitale leerplatform Bingel verovert het basisonderwijs. Ook voor leerlingen met zorgnoden opent dit perspectieven.

Op ons congres bespreekt Sandrine De Coster van Hogeschool Gent het doelgericht inzetten van ICT op school en tijdens therapie.

standaard.be Acht op de tien gebruiken het digitale leerplatform Bingel. Leerkrachten en leerlingen vallen voor het gebruiksgemak. ‘Het spelelement stimuleert de kinder...

peterrober.blogspot.com 30/08/2015

LOVES

Prof. Peter Rober komt op ons congres spreken over het zwijgen van een kind bij echtscheiding. Op zijn blog schrijft hij korte stukjes tekst, collages, geïnspireerd door zijn eigen praktijkervaring. Over relaties, liefde en verdriet:

peterrober.blogspot.com Peter Rober's blog: an emerging collage of stories about psychotherapy, love and loss

standaard.be 18/08/2015

Tien keer zoveel spijbelaars onder zittenblijvers

Sterk standpunt Vlaamse Scholierenkoepel over het effect van blijven zitten: http://www.scholierenkoepel.be/sites/default/files/wysiwyg/advies_zittenblijven.pdf.

standaard.be Spijbelen is niet alleen een voorbode van, maar volgt vaak ook op zittenblijven, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Ann Brusseel (Open VLD) opv...

standaard.be 18/08/2015

Bedrijven sponsoren scholen voor hoogbegaafden

M-decreet treft hoogbegaafden volgens hun ouders. In september gaan twee nieuwe privé scholen van start.

standaard.be Op 1 september is het privéonderwijs in Vlaanderen twee scholen rijker. Enkel hoogbegaafde leerlingen zullen er terechtkunnen. ‘We willen de leerlingen uit...

08/06/2015

Nog 4 maand tot het congres en onze Early Bird actie is met 712 inschrijvingen alvast een groot succes. Inschrijven aan verminderd tarief kan nog tot eind juli.
Inmiddels staan ook de abstracts van de 6 sprekers op onze website. Nog aan het twijfelen? Laat u dan definitief overtuigen: http://www.tol.be/abstracts.asp

03/06/2015

Sinds het M-Decreet werd aangekondigd, verschijnt er wekelijks wel een artikel dat de ongerustheid bij leerkrachten, ouders en het bredere zorgveld verwoordt. Minister Crevits komt op ons congres persoonlijk het decreet verdedigen. We zijn alvast benieuwd!

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2358083

26/04/2015

De nieuwe folder is klaar en wordt deze week verstuurd. Binnenkort in de brievenbus, hier nu reeds in primeur:

31/03/2015

Moeder waarom leRen wij? | de Tol: Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen | congres

Zoals vandaag in een grote mailing meegedeeld: het programma staat op punt! Van verwelkoming tot receptie:

09u00
VERWELKOMING

09u15
OPENING
Dhr. Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge

09u30
MEDICATIE
Het lelijke eendje. Hoe medicatie een plaats kan hebben in het
ontwikkelingsverhaal van kinderen in/met moeilijkheden.
Dr. Magali Coudeville, kinderpsychiater

10u15
ICT
ICT bij leermoeilijkheden : zorgnoden, tablets en eduapps.
Sandrine De Coster (Hogeschool Gent)

10u45
PAUZE

11u15
ONTKETEN UW BREIN EN DAT VAN UW KINDEREN
Hou op met multitasking en altijd digitaal verbonden zijn.
Prof. Theo Compernolle

12u00
DYSLEXIE
Leesvaardigheden en leesattitude bij kinderen met dyslexie en zonder : nieuw onderzoek van LVT en LAT
Dr. Ronny Boey & Hilde Niessen

12u30
MIDDAGPAUZE

14u00
DYSPRAXIE-DYSFASIE
Ontwikkelingsdysfasie : de samenwerking tussen ouders, logopedist en leerkracht
Prof. Inge Zink (KU Leuven)

14u45
ECHTSCHEIDING
De stilte van het kind als bescherming. Over kinderen die zwijgen bij echtscheiding omdat praten alleen maar spanning geeft.
Prof. Peter Rober (KU Leuven)

15u30
INCLUSIE IN HET ONDERWIJS
Minister Hilde Crevits

16u00
RECEPTIE 25 JAAR TOL

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding. .

standaard.be 19/03/2015

Gewone scholen worstelen met bijzondere kinderen

Vanaf september gaat het M-Decreet van kracht. Minister Crevits komt dit decreet tijdens het congres persoonlijk toelichten.

Programma en inschrijvingen: http://tol.be/congres.asp

standaard.be Een meisje van 5 zal het niet redden in het eerste leerjaar van de gewone school. Dat vindt haar moeder, dat vindt haar school. Toch mag ze niet naar het b...

tol.be 20/01/2015

Moeder waarom leRen wij? | de Tol: Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen | congres

Het programma voor het volgende TOL-congres (2 oktober 2015) staat bijna op punt! Alle info vind je op onze website.
Op deze pagina stellen we de komende maanden de afzonderlijke sprekers voor en volgen we de actualiteit rond de uiteenlopende onderwerpen op de voet.

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding. .

tol.be 09/10/2013

Moeder waarom leRen wij? - abstracts

De abstracts van het congres blijven beschikbaar via deze link.

Het volgende congres gaat door op vrijdag 2 oktober 2015, zet alvast een groot kruis in uw (school)agenda!

tol.be De Dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen is gespecialiseerd in diagnose en therapie van kinderen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, gedrag of motoriek. Ook helpen we jongeren bij hun studiebegeleiding. .

Plaats

Telefoon

Website

Adres


Sulferbergstraat 41A
Brugge
8000
Andere Brugge scholen (alles zien)
Internaat Maricolen Brugge Internaat Maricolen Brugge
Oude Zak 38
Brugge, 8000

Ons internaat is verbonden aan het Technisch Instituut Heilige Familie Brugge. Er zijn 108 meisjes gehuisvest op ons internaat

SCB Pop & jazz SCB Pop & jazz
Brugge

pop & jazz afdeling conservatorium brugge

Sint-Jozef Humaniora Sint-Jozef Humaniora
Noordzandstraat 76
Brugge, 8000

Welkom op de officiële Facebook-site van Sint-Jozef Humaniora!

Praktijk De Steen Praktijk De Steen
Heidelbergstraat 249
Brugge, 8200

Als therapeut begeleider is er één ding en dat is jou helpen te overbruggen waar je vastliep.

Die Keure Educatief Die Keure Educatief
Kleine Pathoekeweg 3
Brugge, 8000

Educatieve uitgaven voor basis-, secundair- en volwassenonderwijs

Buso Spermalie Buso Spermalie
Oliebaan 2b
Brugge, 8000

School voor jongeren met een visuele beperking, jongeren met een auditieve en/of communicatieve beperking en jongeren met een autismespectrumstoornis.

GO Scholengroep impact GO Scholengroep impact
Gistelse Steenweg 294
Brugge, 8200

impact is een scholengroep die het kritisch onderzoek, het levenslang leren en het actief, ondernemend burgerschap bevordert.

Jongeren-coach Jongeren-coach
Bevrijdingslaan
Brugge, 8000

coaching en positieve ondersteuning in het bekomen van verandering via het maken van verbinding en het komen tot inzicht in jezelf.

VIVES Toerisme en recreatiemanagement VIVES Toerisme en recreatiemanagement
Xaverianenstraat 10
Brugge, 8200

Officiële pagina van de opleiding toerisme en recreatiemanagement van VIVES Brugge Xaverianenstraat.

De Ganzenveer De Ganzenveer
Ganzenstraat 15
Brugge, 8000

Buitengewoon goed! www.deganzenveer.be

MAST Brugge MAST Brugge
Veldstraat 2
Brugge, 8200

Immaculata Secundair en OLVH Spes Nostra fusioneren en worden samen MAST!

edwardz edwardz
Jozef Suvéestraat 19
Brugge, 8000

kook | tekst | bar | buro