Leerlingenraad Olva

Dit is de infopagina van de leerlingenraad van OLVA!

Werkend zoals gewoonlijk

[02/07/20]   Komende maand wordt voor de derde graad het gebruik van ICT in de avondstudie uitgetest. Dit twee dagen per week, en met toestemming van de ouders uiteraard. Na deze testfase wordt het gebruik van ICT in de avondstudie geëvalueerd, en eventueel bijgestuurd of ingevoerd vanaf volgend schooljaar. Er werd al een mail op Smartschool verstuurd met meer informatie.

Dit is een voorstel dat uit de leerlingenraad kwam.

[02/06/20]   Morgen: schrijf-ze-vrijdag! Jullie zijn allen welkom om morgen over de middag langs te komen in de polyvalente zaal om een brief te schrijven. Dit is, zoals gewoonlijk, om Amnesty International te steunen.

[11/21/19]   Morgen: taartenverkoop! Vergeet niet om je taart(en) na school af te halen in de eetzaal! Als je zes of meer taarten gekocht hebt worden ze uiteraard aan huis geleverd.

06/10/2019

Nu het schooljaar goed op gang is gekomen, is de leerlingenraad ook weer begonnen met werken! We zijn er klaar voor om ook dit schooljaar OLVA te verbeteren! Hier zijn de foto's van onze leerlingenraad 1-2, 3-6, het praesidium en iedereen samen.

01/10/2019

Leerlingenraad Olva's cover photo

22/05/2019

Photos from Leerlingenraad Olva's post

16/05/2019

Morgen is het de LGBT-day! Ligt jouw paarse outfit al klaar? :)

15/05/2019

Photos from Leerlingenraad Olva's post

13/05/2019

Met de leerlingenraad organiseren we vrijdag een LGBTQIA+dag op school in het kader van IDAHOT. IDAHOT is de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Jammer genoeg is dit onderwerp onvoldoende bespreekbaar én daar willen wij ons voor inzetten! We doen dit met de ondersteuning van de Campagne PAARS. Concreet is het de bedoeling dat alle leerlingen vrijdag in het PAARS gekleed komen! Verdere info verkrijg je via mail, maar we rekenen alvast op jullie enthousiasme...

#BEWHOYOUWANT #EMBRACEDIVERSITY #LIEFDEVOORIEDEREEN

Neem zeker ook eens een kijkje op de site van PAARS: https://www.paars.today/

22/03/2019

Vandaag was het schrijf-ze-VRIJdag op school! Tijdens de middagpauze schreven we massaal brieven voor Amnesty International om de Filipijnse boeren te steunen. Dankjewel!

21/03/2019

HONDERDEN ARBEIDERS VAN EEN FILIPIJNSE FRUITPLANTAGE ZIJN SINDS 1 OKTOBER 2018 IN STAKING.

Daarmee protesteren ze tegen de slechte werkomstandigheden op de plantages van de Japanse multinational Sumifru.

De stakers worden bedreigd en aangevallen door politieagenten en onbekende knokploegen. Huizen van vakbondsleden werden in brand gestoken. Eén vakbondslid werd door onbekende mannen vermoord.

Schrijf morgen mee een brief (tussen 12u40 en 13u20) om de Filipijnse autoriteiten te vragen de stakers te beschermen en onderzoek te doen naar de aanvallen.

20/03/2019

Morgen is het Wereld Downsyndroomdag! Draag allemaal 2 verschillende sokken om aan te tonen dat anders zijn ook normaal is! 💙🧡💛 #steunkousen

19/03/2019

Vorige vrijdag vierden de zesdes hun 100 dagen met een knaller van een show! Voorafgaand aan die dag vond de themaweek plaats. Geniet even mee!

11/03/2019

Met de leerlingenraad zijn we volop bezig om OLVA op punt te stellen wat betreft milieu op school. Er kwamen al een paar concrete zaken uit de bus:
1) De rietjes in de eetzaal verdwijnen!
2) De plastiek frietbakjes worden vervangen door kartonnen!
3) Vanaf volgend jaar zal er geen plastiekfolie meer te vinden zijn rond het fruit in de eetzaal!
Over volgend jaar gesproken: er zal een milieuwerkgroep opgericht worden! Hopelijk kom jij dat team vervoegen? En heb je nu al ideeën, laat het ons zeker weten!

18/02/2019

Deze woensdag vindt er weer een klimaatmars plaats, maar nu wat dichter bij huis: BRUGGE! Hopelijk ben jij er ook bij?

31/01/2019

Deze middag vond onze open vergadering plaats. Het leverde een boeiende discussie op! Benieuwd naar wat er allemaal verteld is? Lees gerust het verslag na! Heb je zelf nog opmerkingen omtrent dit onderwerp? Laat het ons zeker weten! Ook met suggesties over andere onderwerpen ben je steeds welkom!

PS Je kan het verslag trouwens ook vinden aan het prikbord van de leerlingenraad...

24/01/2019

Vierdes, vijfdes en zesdes!

Zoals jullie al op het smartschoolberichtje of op het prikbord hebben kunnen lezen, organiseren we op donderdag 31 januari een open vergadering over de middag. Hierin zullen we het nieuwe toetsensysteem evalueren. Voor verdere specifieke info, zie het smartschoolbericht!

Wil je er graag bij zijn? Stuur een smartschoolberichtje naar Soetkin Dejaegher. Zij stuurt de praktische zaken naar je door!

We hopen veel enthousiastelingen te mogen ontvangen!

23/01/2019

Deze zondag (27/1) vindt er weer een klimaatmars plaats in Brussel! Een warme oproep om met z'n allen daarheen te trekken! Laat je stem horen, want verandering is VANDAAG al nodig! #HumanChangeNotClimateChange

17/01/2019

Ook de leerlingenraad staat altijd paraat voor het klimaat! 💪💪

20/12/2018

Morgen verkopen we met de leerlingenraad tijdens het oudercontact kaarsen ten voordele van Amnesty! Jij bent er toch ook bij? #SHINEaLIGHTonFREEDOM

30/11/2018

Ook de leerlingenraad zette zich in voor de rode neuzendag. Want ook wij vinden dat 'er zijn voor iedereen' super belangrijk is!

28/11/2018

Schuilt er muzikaal talent in jou? Heb je zin om je te engageren? Dan is de schoolband van OLVA ECHT iets voor jou! Twijfel niet en schrijf je nu in!

10/11/2018

Gisteren was onze jaarlijkse taartenverkoop. We hebben weer een nieuw record gebroken. Dankuwel aan iedereen die een taart kocht!
De klas 1d van mevrouw Neirynck heeft de meeste taarten gekocht. Jullie zullen maandag taarten krijgen voor in de les. De winnende leerling is Jenna Schram, haar pronostiek was er bijna boenk op! Zij wordt beloond met cinematickets!

05/11/2018

De taartenverkoop nadert... Vergeet deze vrijdag je taart zeker niet op te halen!

Er werden trouwens een recordaantal taarten verkocht, waarvoor dank!

De winnaars van de wedstrijden worden deze week bekend gemaakt, spannend!

27/10/2018

Fijn dat ook jij gisteren een brief geschreven hebt! Een geslaagde editie!

25/10/2018

Morgen is het weer zover de schrijf-ze-vrijdag! Jouw kleine inspanning om een brief te schrijven, kan een groot verschil maken! Kom mee schrijven en maak zo de wereld een beetje beter! (12u tot 13u20 in de centrale hal)

PS Even een herinnering voor de leerlingen van 5 en 6 met een locker aan de trapkant: Vergeet deze niet leeg te maken na het laatste lesuur, want ze worden verplaatst!

22/10/2018

Leerlingen van 5 en 6, opgelet!

Op vrijdag 26 oktober moeten de leerlingen met een locker aan de trapkant hun kluisje na het 7de lesuur leegmaken!

Deze rij wordt namelijk verplaatst naar de hal bij C10 om zo het gebruik van de lockers te vergemakkelijken...

Wij hopen op jullie medewerking!
De leerlingenraad

21/10/2018

Aangezien het vorige week erg druk was voor alle jaren, hebben we de inleverdatum voor de taartenverkoop verlengd! Je kan je briefje nog afgeven tot 25 oktober!

16/10/2018

Hopelijk leverde jij jouw strookje voor de taarten al in? Deed je dat nog niet? Geen paniek! Je kan dit nog doen tot en met 22 oktober!

10/10/2018

Aangezien het volgende week verdiepingsdagen/examens zijn, gaat de DAG van de JEUGDBEWEGING morgen al door op OLVA!

DE SOCIALE organiseert zoals elk jaar weer een fantastisch spel en in de speeltijd staan ze klaar met lekkere chocomelk!

Bij deze een warme oproep om allemaal jullie UNIFORM aan te doen!

09/10/2018

Het is weer zover, de jaarlijkse taartenverkoop! Wil jij de werkgroepen in OLVA steunen en daarbovenop genieten van een OVERHEERLIJKE taart? Aarzel niet en lever je strookje voor 22 oktober in!

07/10/2018

Afgelopen donderdag ging ook leerlingenraad 1-2 van start! Daar hoort de jaarlijkse fotoshoot bij! Kijk je even mee wie jouw jaar vertegenwoordigt?

Wil je weten waar we ons de afgelopen twee vergaderingen mee hebben beziggehouden? Lees dan zeker eens de verslagen na op Smartschool! Of ga even naar één van de leden voor een update!

#eenGeelgoedjaar!

23/09/2018

Met de leerlingenraad werken we aan een nieuw plan voor de veggies onder ons. Graag willen we het middagmaal vlotter laten verlopen! Eet jij vegetarisch en wil jij warm eten op school? Stuur dan via smartschool een berichtje naar Mara Denolf!

21/09/2018

May I introduce you, leerlingenraad 2k18 -2k19

01/06/2018

Vandaag was er de laatste Amnesty international schrijf-ze-vrijdag van dit jaar en het was weer een een zeer geslaagde editie. Dankjewel aan iedereen die zijn best heeft gedaan om een brief te schrijven!!

Plaats

Type

Website

leerlingenraad-olva.webnode.be

Adres


Collegestraat 24
Assebroek
8310
Andere School in Assebroek (alles zien)
Steinerschool Brugge Steinerschool Brugge
Astridlaan 86
Assebroek, 8310

Guido Gezelle basisschool en Middelbare Steinerschool Vlaanderen vestiging Brugge. kleuterschool, onderbouw, middenbouw en bovenbouw gebaseerd op de Steinerpedagogie.

Vrije school Haverlo Vrije school Haverlo
Weidestraat 156
Assebroek, 8310

Buitengewoon Onderwijs, OV3 - type basisaanbod - type 9 ASS