MSŠ Stjepana Radića Usora

MSŠ Stjepana Radića Usora

Comments

Poštovani učenici, Prije svega, nadam se da ste svi dobro i zdravo, te da željno očekujete povratak u školske klupe. Kao što znate, naša škola svake godine radi na raznim projektima, pa je tako i ove godine. Dok ste trenutno kod kuće, zamolio bih Vas odvojite par minuta svog vremena te glasate i podržite projekte škole koji se trebaju realizirati u narednom periodu. Glasati možete za sve projekte koje pronađete na linku. Projekti naše škole u ovom pozivu su : Green classroom (ljetna učionica), Let it be LED (rasvjeta unutar škole), Ljetna škola sporta, EDUHELP centar i Društveni centar. U prilogu imate link za glasanje :
Da li netko prodaje knjige za 1 razred smijer automehanicar
Idemo ludo, idemo jako 😊

Mješovita srednja škola Stjepana Radića ima sjedište u Žabljaku, općini Usora.

Rang liste učenika upisanih u prve razrede srednje škole u školskoj 2020/21.

[06/25/20]   OBAVIJEST

Produžen je upisni rok za upis učenika u prve razrede srednje škole u MSŠ Stjepana Radića.
Svi učenici koji nisu uspjeli upisati željeno zanimanje, mogu donijeti potrebnu dokumentaciju i upisati se sutra 26.lipnja (petak) i u ponedjeljak 29. lipnja od 10 h do 13 h.
Ponuđeni smjerovi u kojima je ostalo slobodnih mjesta su:
1. Opća gimnazija
2. Zanimanje autoelektričar
3. Zanimanje automehaničar
4. CNC operater
5. Frizerska škola

Ponuđeni smjerovi šk. 2020/2021. godina

Ponuđeni smjerovi šk. 2020/2021. godina

Radovi (frizure) naših učenika iz frizerske škole

Pogledajte neke od radova naših učenika frizerske škole, pohvale za njihov trud i kreativnost.

Pogledajte neke od radova naših učenika frizerske škole, pohvale za njihov trud i kreativnost.

Radio Usora

MARIJA LABUDOVIĆ - učenica generacije za 2019/2020 godinu u MSŠ Stjepan Radić-Usora

Sve čestitke za ovu vrijednu djevojku i učenicu, i želimo joj puno sreće u budućnosti. U nastavku pročitajte što nam je to Marija rekla o svom školovanju, i što to planira u budućnosti.

"Zovem se Marija Labudović, dolazim iz Sivše i maturantica sam opće gimnazije. Moj istaknuti trud i rad tijekom četverogodišnjeg zalaganja u nastavnim aktivnostima nagrađen je titulom učenice generacije, na čemu sam izrazito zahvalna i ponosna.
Tijekom mojeg srednjoškolskog obrazovanja bilo je mnogo lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka. Lijepi trenutci svakako su se ogledali u odličnim ocjenama, slobodnim satima, kvalitetnoj suradnji s profesorima te neupitno kolegijalnom i prijateljskom komunikacijom među učenicima mojega razreda. O manje lijepim trenutcima smatram da je bespotrebno pričati budući da su lijepi trenutci zapravo oni koji se pamte i koji će ostati u našem sjećanju kao simbol jednog od najljepših razdoblja ljudskih života - razdoblja školovanje.
Tijekom mojeg srednjoškolskog obrazovanja osobitu pažnju pridavala sam posebno prirodnim predmetima, budući da su me matematika, fizika, biologija i kemija zanimale još od osnovnoškolskih dana. Te predmete preferirala sam više od društvenih, ali činjenica je da nisam mrzila ni društvene predmete jer je svaki predmet važan na svoj način i uči nas autentičnim lekcijama koje bi jednog dana, možda i neočekivano, mogli upotrijebiti.
Za suradnju između profesora i našeg odjela imam samo riječi pohvale. Naravno, bilo je tu ponekih trenutaka nerazumijevanja i sa jedne i sa druge strane, no kvalitetnim razgovorom brzo smo rješavali sve probleme. U rješavanju tih sitnih nesuglasica, kako među profesorima i nama, tako i među nama kao razrednom odjelu, pomagala nam je naša razrednica Jelena Barišić, kojoj ovom prilikom zahvaljujem na strpljenju i pravednosti kojima nas je vodila ove četiri godine. No isto tako željela bih se zahvaliti i ostalim profesorima koji su nam se nesebično trudili pomagati svladati gradivo, nekad nama teško i dosadno, no značajno za daljnje životno putovanje.
U posljednja tri mjeseca ove godine, počevši od sredine ožujka, pandemija Corona - virusa uzrokovala je prestanak rada svih škola, pa tako i naše. Komunikacija među profesorima prešla je na novu razinu - preko online digitalno društvenih platformi na koje su nam objavljene lekcije i materijali za sate. U nekim trenucima takvog školovanja bilo je zaista teško. Poželjeli smo svoje školske prijatelje, priče, smijeh, šale i svu energiju koja je kružila oko nas kada bismo svi zajedno čekali da zvoni za veliki odmor. Žao mi je što se tom zvonu više neću radovati u hodnicima ove škole, za koju me vežu značajne uspomene koje su me, na neki način i formirale kao osobu.
Naredni ciljevi jesu polaganje državne mature, koja je u ovom trenutku, kada vam ovo pišem, već započela. Nadam se kako ću ju uspješno položiti te upisati fakultet u kojemu sam se pronašla.
Fakultet koji namjeravam upisati jest dentalna medicina. Smatram da me pri toj odluci vodilo zanimanje za prirodne predmete i znanosti.
A za sve vas, koji trenutno ovo čitate - koji pohađate srednju školu - vjerujem da ste mnogo puta čuli ove riječi, ali škola je, ne samo obrazovna ustanova, nego i ustanova u kojoj se rađaju najljepša poznanstva, prijateljstva, pa čak i ljubavi, zato cijenite školu dok je još pohađate, ne stresirajte se oko ocjena i svaki dan budite nasmijani i radosni!
Za one koji planiraju upis u srednju školu ove godine, mudro potkrijepite svoj izbor najvažnijim pitanjem: "Pronalazim li se u tome?". Ne dajte da drugi biraju umjesto vas, ali također promislite o ponuđenim savjetima! Kročite u jedno od najljepših razdoblja života, zreliji način razmišljanja, novo okruženje i nove pobjede! Sretno!
Hvala vam što ste izdvojili vremena da pročitate moj kratak osvrt na moje školovanje. Želim vam iskrenu sreću i sve najljepše što se može poželjeti!"

MSŠ Stjepana Radića Usora

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola šk. 2020/2021.

Natječaj za upis u gimnaziju, tehničke i srodne škole je otvoren od 09. do 16. lipnja tekuće godine, a za srednje stručne škole od 09. do 19.lipnja.
Upis će se vršiti u vremenu od 09-13 h.

S obzirom na situaciju izazvanu pandemijom Corona virusom molimo roditelje i učenike da se prilikom upisa pridržavaju slijedećih mjera:
- Prilikom ulaska u školu obavezno izvršiti dezinfekciju ruku
- Obavezno nositi zaštitnu masku i rukavice;
- Radi što kraćeg zadržavanja u školi pripremiti potrebne originalne dokumente:

1. Uvjerenje o završenom VI,VII i VIII razredu;
2. Svjedodžba o završenom IX razredu,
3. Rodni list

[06/11/20]   Na današnji dan MSŠ Stjepana Radića obilježava 26 godina postojanja.
Pogledajmo na koji su način naši učenici i djelatnici kroz simboličan video svojoj školi čestitali ovaj dan, govorima i pjesamama, te što su nam poručili.

11.06.2020 Dan škole

Zbog trenutne situacije sa pandemijom Corona virusa, ove godine Dan škole je skromno obilježen bez gostiju i učenika.
Naši djelatnici su imali priliku pogledati videozapis sa govorima, čestitkama i pjesmama naših učenika koji je pripremljen za ovaj dan i bit će objavljen na školskoj stranici.

Svim učenicima i djelatnicima sretan Dan škole!

Maturanti šk. 2019/2020.

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola šk. 2020/2021.

Natječaj za upis u gimnaziju, tehničke i srodne škole je otvoren od 09. do 16. lipnja tekuće godine, a za srednje stručne škole od 09. do 19.lipnja.
Upis će se vršiti u vremenu od 09-13 h.

S obzirom na situaciju izazvanu pandemijom Corona virusom molimo roditelje i učenike da se prilikom upisa pridržavaju slijedećih mjera:
- Prilikom ulaska u školu obavezno izvršiti dezinfekciju ruku
- Obavezno nositi zaštitnu masku i rukavice;
- Radi što kraćeg zadržavanja u školi pripremiti potrebne originalne dokumente:

1. Uvjerenje o završenom VI,VII i VIII razredu;
2. Svjedodžba o završenom IX razredu,
3. Rodni list

Photos from MSŠ Stjepana Radića Usora's post

Raspored polaganja završnih ispita za maturante

sff.ba

#Proljece2020 - Otvorene prijave za TeenAction!

TeenAction program Sarajevo Film Festivala

Imaš od 13 do 18 godina? Dolaziš iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske ili Srbije? Iskoristi svoj mobilni telefon, snimi igrani, animirani ili dokumentarni film u trajanju od 1 do 7 minuta i pošalji link na mail [email protected] ili u privatnu poruku na page TeenArena - Sarajevo Film Festival.

Rok prijave: 21.6.2020.

sff.ba U izolaciji si, dosadno ti je i provodiš mnogo vremena ispred kamere? Pretvori to u kreativno istustvo, snimi svoj kratki film i prijavi ga za TeenAction program!

[04/19/20]   Nagradni natječaj za učenike i profesore: "Učenje kakvo želimo"

Centar za održivi razvoj (COR Brčko) organizira
nagradni natječaj “Učenje kakvo želimo” putem kojeg pozivaju učenike, nastavnike, građane pojedince, grupe, organizacije i firme da dostave svoje digitalne obrazovne sadržaje pogodne za objavu na besplatnoj edukativnoj platformi STEM.BA, vodećem portalu za online edukaciju u BiH, te osvoje neku od vrijednih nagrada.

To može biti video lekcija, tutorijal, vježba, kviz, igrica, prezentacija, ili bilo koji drugi digitalni edukativni sadržaj prilagodjen osnovnoškolskom ili srednjoškolskom uzrastu iz neke od sljedećih oblasti:

Fizika, Kemija, Arduino, Elektronika, Ekologija, Zelene tehnologije, Informacione tehnologije ili Zanimljiva nauka.

Sadržaji treba da budu na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku.

Digitalni materijali se mogu dostaviti putem emaila [email protected] .

Svi materijali koji zadovoljavaju kriterije će biti objavljeni na vodećem edukativnom portalu u BiH STEM.BA na besplatno korištenje svima, a najbolje materijale, te učesnike sa najvećim brojem prihvaćenih sadržaja će nagraditi vrijednim nagradama sponzora (Nagrade za 3 učesnika sa najviše prihvaćenih i objavljenih sadržaja na STEM.BA, te nagrade za 7 edukativnih sadržaja sa najviše bodova od strane žirija).

[04/16/20]   Obavijest
Učenici završnih razreda trebaju predati svoje maturalne/ završne radove u ponedjeljak, 20.04.2020. od 10-12 h u tajništvo škole.

[04/09/20]   OBAVIJEST

Obavještavaju se učenici i roditelji da će se proljetni raspust realizirati u skladu sa donesenim Kalendarom rada za školsku 2019/2020 godinu; dakle od danas 09.04.2020 do 19.04.2020.

Za vrijeme proljetnog odmora za učenike se neće organizirati online nastava.
Nakon proljetnog raspusta nastavlja se konsultativna nastava uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija, do daljnjih uputa; ovisno od epidemiološke situacije.

Svim učenicima, djelatnicima i roditeljima katoličke vjeroispovijesti želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

klix.ba

Lakša izolacija: Pokrenut bh. portal sa besplatnim digitalnim sadržajem i alatima

Asocijacija IT kompanija Bit Alijansa pokrenula je portal Digitalno vrijeme.

"Kompanije, nevladine organizacije, javne ustanove i pojedinci stavljaju na raspolaganje besplatne digitalne usluge koje će građanima olakšati svakodnevnicu provođenja vremena kod kuće.

Cilj portala je da ponudi koristan sadržaj za sve generacije stanovništva u Bosni i Hercegovini, stoga su uključeni digitalni alati koji će omogućiti usvajanja novih znanja, čitanje ili slušanje besplatnih knjiga, olakšati komunikaciju, omogućiti gledanje online predstava iz kazališta širom BiH, kao i sadržaje za zabavu. Također, dostupni su savjeti i vježbe za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i mogućnosti za primanje i pružanje pomoći svima onima kojima je u ovom trenutku potrebna."

klix.ba Asocijacija IT kompanija Bit Alijansa danas je objavila prvi bh. portal koji integriše niz besplatnih online sadržaja i alata.

klix.ba

Nova naredba: Zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina u FBiH!

klix.ba Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donio je nove naredbe koje stupaju na snagu danom donošenja.

[03/20/20]   Nastavni proces se odvija uz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija.
Svi učenici su dužni surađivati sa predmetnim profesorima, te redovno ispunjavati svoje obaveze i radne zadatke, jer će na osnovu rezultata svog rada biti vrednovani i ocjenjivani.

Usora.ba

>>>BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI

inz.ba

Federalno ministarstvo zdravstva pooštrilo naredbu zbog koronavirusa - Institut za zdravlje i sigurnost hrane (INZ)

Učenicima u osnovnim i srednjim školama, kao i studentima na visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Federacije BiH, dok traje obustava nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama, preporučuje se da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja.

- Za provođenje te preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika. Za punoljetne osobe (učenike i studente) navedeno je osobna odgovornost - ističe se.

Stanovništvu i stranim državljanima u Federaciji BiH preporučuje se da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Senad Huseinagic Fatima Bašić-Kartal

inz.ba Federalno ministarstvo zdravstva pooštrilo naredbu zbog koronavirusa

Odluka o privremenoj obustavi nastave

hocu.ba

Takmičenje mladih novinara 2020 – istraži, napiši i osvoji

Pozivaju se učenici od 15 do 18 godina da napišu novinarske članke o problemu ili događaju koji je od lokalne ili regionalne važnosti za BiH. Teme članaka mogu biti aktuelni događaji, politička ili društvena pitanja.

Tri najbolja rada će biti novčano nagrađena.

Rok prijave: 15.03.2020

hocu.ba Fondacija INFOHOUSE i Koalicija za zaštitu zviždača jugoistočne Europe organiziraju „Takmičenje mladih novinara 2020“. Pozivaju učenike i učenice

ANDROID APLIKACIJA za zaštitu osoba na kojima je počinjeno nasilje – SIGURNA KUĆA

Besplatna android aplikacija za mobilne uređaje kao što su telefoni i tableti izrađena u svrhu zaštite osoba na kojima je počinjeno ili bi moglo biti počinjeno nasilje.
Aplikacija posjeduje kontakt podatke svih institucija koje bi mogle pomoći pri zaštiti od nasilja u školi, na internetu, u porodici ili u bilo kojoj životnoj situaciji, kao i referentne zakone.

Sadržaj i način rada možete pogledati: http://modus.ba/android/

Ukoliko trebate upute za preuzimanje ili instalaciju aplikacije: http://modus.ba/kontakt/


Aplikaciju možete preuzeti sa jednog od dva linka (ispod).

GoogleDrive:https://drive.google.com/file/d/1RofYYTrWGpLcVyHiqIzdwxvebkFWVcHY/view?fbclid=IwAR255MG13mXXGM_-34gTlcT7vlqVZmMfo3Z74Ptt9HhnhChbqAPNixcOybA

Amazon. com:https://www.amazon.com/M-O-D-U-S-Safe-House-BH/dp/B07XCS9KWD/ref=sr_1_1?keywords=SAFE+HOUSE+BH&qid=1574665245&sr=8-1&fbclid=IwAR0XxDjstoS5mo5EmOOzMkzZ3IAzpwLVfKR0by-G0teztrJE-G5q4cD7egs

hocu.ba

Foto-konkurs “U vodi svijet”

Rok prijave: 02.03.2020

Neka vaša inspiracija bude voda. Nije važno da li je to slika s neke rijeke, jezera, mora ili bilo kakav simbolički ili metaforički prikaz vode u našem i vašem svakodnevnom životu.
Uhvatite trenutak, ovjekovječite ga.

Cilj natječaja je razviti svijest o važnosti vode posebno one pitke, osvijestiti stanovništvo o pravilnom odnosu prema čuvanju i zaštiti vode, te razvijati ekološku svijest.

hocu.ba Nagradni Foto -konkurs pod nazivom “U vodi svijet” za prijave je otvoren do 2. marta 2020. godine. Život uz vodu i s vodom inspiracija je običnim ljudi

Spriječimo pojavljivanje e-otpada u prirodi i na deponijama!

💬Kako su kompanije u FBiH dužne zbrinjavati električni otpad?

➡️Za zbrinjavanje električnog otpada u FBiH nadležno je društvo ZEOS eko-sistem d.o.o., koje je za sva pravna lica i institucije obezbijedilo tu uslugu BESPLATNO, ukoliko se popuni elektronski nalog putem web stranice na linku: http://bit.ly/38o3692.

➡️Posjednik električnog otpada dobiva:
✔️ besplatnu uslugu zbrinjavanja
✔️ potrebnu dokumentaciju
✔️ za količine 150 kg i više uključen i transport
✔️ rješenje bez stresa da li je otpad zbrinut na pravi način

➡️Za sva pitanja budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila [email protected] ili +387 628 606.

➡️Podijelite ovu vijest i učinite korisnu stvar za našu životnu sredinu. Spriječimo pojavljivanje e-otpada u prirodi i deponijama.

Omladinska banka Usora

Fondacija Mozaik i Omladinska banka Usora imaju super vijesti za mlade 💪💪👏👏 Otvoren je poziv za društvene projekte mladih od 17-35 godina, iznos granta 500-1500 KM 😍 ali to nije sve, najbolje tek slijedi. I ove godine Fondacija Mozaik, Općina Usora i Omladinska banka Usora su obezbijedili sredstva i podršku za pokretanje vlastitog biznisa, iznos granta 2000 KM 🤑🤑 rok za prijave je 09.03.2020. Prijava i više informacija na :

https://www.lonac.pro/program-omladinske-banke---poziv-za-p…

https://www.lonac.pro/program-omladinske-banke---poziv-za-p…

Sretan nam početak prve kampanje! 🍀

#BezStelnaPrilika #OmladinskeBankeuBiH #OmladinskabankaUsora

Prošlog tjedna su učenici 2. razreda frizerske škole, u sklopu praktične nastave zajedno sa prof. Gordanom Papić; ponovno posjetili starački dom u Žabljaku, te obavili besplatne usluge šišanja. 💇👴👵

Prilika za završne razrede da se prijave na natječaj, pošalju sliku ili kratki video, te osvoje 1000 KM za maturalnu večer 💃🕺🎓

#wetnwildmatura

DARUJEMO 10 RAZREDA PO 1000 KM ZA PROSLAVU MATURE

Uvjeti sudjelovanja:

1. Okupiti razred te na kreativan način povezati Wet n Wild dekorativnu kozmetiku i cm, kroz sliku ili video (u trajanju do 15 sekundi)

2. Fotografiju ili video pošaljite na www.cmbih.com/wetnwild ili na Facebook stranicu cm-cosmetic market. Poslanu sliku/video objaviti na Instagramu i označiti cm uz hashtag #wetnwildmatura.

3. Na cm Facebook stranici će biti objavljene sve fotografije i video klipovi.

4. Pet razreda odabrat će publika prema najvećem postignutom broju reakcija - like - unutar objavljenog albuma.
Pet razreda odabrat će komisija, čiji će osnovni kriterij biti kreativnost i domišljatost te povezanost razreda i uspješno izvršen zadatak.

5. Natječaj će trajati u vremenu od 15.2.-31.3.2020. Fotografije i video klipovi će biti objavljeni 3.4.2020., a glasanje putem lajkova traje do 12.4.2020. Dobitnici će biti objavljeni 14.4.2020.

Pozivamo sve škole da se prijave za ovaj natječaj, a za sve dodatne informacije, sektor marketinga poduzeća Ovnak i poduzeća cm doo stoji na raspolaganju.

Want your school to be the top-listed School/college in Usora?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Predstava
Čestitka
U noći sv.Nikole-predstava
Dan srednjoškolaca 17.11.2017
Plan upisa za školsku 2017/2018 godinu
Maturalna vožnja X 08.05.2017 g.
Maturalna vožnja 08.05.2017

Location

Category

Telephone

Address


Žabljak Bb
Usora
74230

Opening Hours

Monday 12:00 - 18:45
Tuesday 12:00 - 18:45
Wednesday 12:00 - 18:45
Thursday 12:00 - 18:45
Friday 12:00 - 18:45
Other Usora schools & colleges (show all)
Autoškola Semafor plus Autoškola Semafor plus
Žabljak Bb
Usora, 74230

AUTO ŠKOLA s tradicijom. 1989-2012 god.-23 godina postojanja auto škole Semafor Plus

About   Privacy   Login C