MSŠ Teočak

MSŠ Teočak

[12/20/15]   Mješovita srednja škola Teočak već 20 godina vrši obrazovanje odraslih, tako i u ovoj godini vrši upis novih polaznika za obrazovanje, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju.

Upis je u toku!

[12/20/15]   JU Mješovita srednja škola Teočak konstantno radi na unapređenju kvaliteta nastavnog procesa. Značajno je spomenuti par projekata, koji su uspješno implementirani u poslednjih nekoliko dana u našoj školi. Naime, uz dobre ideje našeg menadžmenta i kolektiva te stručnu podršku profesora elektro struke i rad učenika elektro struke naša škola bogatija je za dva stropna projektora sa platnima u dvije multimedijalne učionice što će svakako doprinijeti kvalitetnijem i kreativnijem izvođenju nastavnog sadržaja. Također, učenici MSŠ Teočak će u narednom periodu sva obavještenja i važne informacije čuti putem razglasa a školska klima će svakako biti osvježena i relaksirajućim muzičkim sadržajem tokom odmora koji će isto tako biti dostupan putem razglasa.

Vjerujemo da ovakve aktivnosti pokazuju posvećenost svih aktera u MSŠ Teočak za kvalitetom rada i brigom za svoje učenike i profesore.

U petak, 11.12.2015. godine direktor biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla, doc.dr.Edin Jahić posjetio je Mješovitu srednju školu “Teočak” gdje se susreo sa direktorom ove ustanove doc.dr. Nerminom Mulaosmanovićem. Povod za posjetu je donacija Biblioteke “Derviš Sušić” od 127 knjiga za školu u Teočaku.

Direktor Mulaosmanović, toplo se zahvalio na ovom poklonu istakavši da su nove knjige potrebne biblioteci u Mješovitoj školi kako bi se obogatio njen fond. U ime zaposlenika i učenika Mješovite srednje škole “Teočak” direktoru Jahiću uručena je zahvalnica.

Ovim putem, menadžment JU MSŠ Teočak, zajedno sa kolektivom i učenicima zahvaljuje se biblioteci “Derviš Sušić” na ovoj vrijednoj donaciji.

[11/26/15]   U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo TK, u srijedu 11.11.2015. godine našu školu su posjetili predstavnici Doma zdravlja Tuzla kako bi anketirali učenike I,II,III,IV razreda o njihovim navikama kada je u pitanju zdrava ishrana.

Oktobar je mjesec knjige. Kao i svake godine JU MSŠ Teočak obilježava ovaj mjesec kroz mnoštvo aktivnosti. Ove godine bibliotekar naše škole u saradnji sa menadžmentom i profesorima upriličio je javnu tribinu: “Knjiga kao temeljni medij znanja i duhovne izgradnje čovjeka” u organizaciji naše škole za učenike i profesore na temu značaja knjige.Tribina je održana 28. oktobra a među govornicima, na naše zadovoljstvo našla se i uvažena gđa.mr.Enisa Žunić,nekadašnja direktorica NUB “Derviš Sušić” Tuzla,a sada šefica matične službe u istoj biblioteci.Njen dolazak smo doživjeli i kao ohrabrenje i prvi korak u podršci za osnivanjem javne biblioteke u Teočaku.

Pored održane javne tribine kroz program obilježavanja Mjeseca knjige realizovane su i slijedeće aktivnosti:

1.Dani otvorenih vrata školske biblioteke MSŠ Teočak

2.Akcija darivanja knjiga:”Knjiga za školsku biblioteku MSŠ Teočak”

3.Izrada panoa učenika : “Moja razmišljanja o knjizi i čitanju”

U okviru obilježavanja 23.godišnjice smrti brigadnog generala Hajrudina Mešića,Sportski savez općine Teočak priredio je cross za učenike osnovne i srednje škole kao i malonogometni turnir pod nazivom “Kapetan Hajro”.Učešće je uzelo oko 130 učenika.

Također je,29.10.upriličeno literarno veče u znak sjećanja na poginulog heroja.Opština Teočak raspisala je konkurs na temu : “Kapetan Hajro,heroj Bosne”. Najuspješnijim autorima likovnih i literarnih radova uručene su novčane nagrade i diplome.

Učenici JU MSŠ Teočak, također su učestvovali u ovom konkursu, I mjesto u kategoriji literarnih radova osvojila je Mehić Emina, učenica II1, II mjesto zauzela je Ikanović Sanela, učenica IV1, dok je III mjesto pripalo Nakičević Vahidu, učeniku II2.

U kategoriji likovnih radova, I mjesto osvojio je Horić Muhamed, učenik I3 razreda dok je II mjesto pripalo Mehič Elmedinu, učeniku II3.

Dana 30.10. polaganjem cvijeća i učenjem Jasina na mjestu pogibije u Nezuku te vjerskim programom i polaganjem cvijeća na mezaru u Sniježnici obilježena je 23.godišnjica smrti brigadnog generala.Cvijeće su položili i odali počast porodica,predstavnici općine Teočak i Sapna,boračka udruženja iz ove dvije općine,te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti TK-a.

Delagacija JU MSŠ Teočak također je organizovano obišla mezar Kapetana Hajrudina Mešića uz polaganje cvijeća i učenjem fatihe. Delegaciju su predvodili direktor, sa profesorima i učenicima naše škole.

I ove godine, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Pedagoškog zavoda Tuzla dodijeljene su nagrade za životno djelo najistaknutijim prosvjetnim radnicima na području Tuzlanskog kantona.

Zadovoljstvo nam je istaći da je ove godine među nagrađenima i naš profesor mr. Bešlaga Mehić, koji je ovu nagradu itekako zaslužio, te mu i ovim putem menadžment škole, profesori i učenici čestitaju na ovom značajnom priznanju.

MSŠ Teočak's cover photo

Want your school to be the top-listed School/college in Teocak?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Telephone

Address


Centar Bb
Teocak
75414
About   Privacy   Login C