Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

Comments

#autism
#albastrupentrusolidaritate
#2aprilieZiuaInternaționalădeConștinetizareaAutismului
https://www.facebook.com/scoala.specialapascani/
#ȘcoalaGimnazialăSpecialăPascani
"Pentru orice realizare primul pas este curajul." (Goethe)💙🔵💙
Mulțumim elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași pentru activitatea prilejuita de Ziua Internationala a Sindromului Down.
#SuntSocksy, #SindromDown, #SpecialOlympcisRomania, #FiiSocksy2022, #sindromdown2022
* Programul #ScoalaGeneratieiUnificate este finanțat de Înălțimea Sa Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Prințul Moștenitor al Abu Dhabi prin Special Olympics International.
#GeneratiaUnificata #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania
#UnifiedChampionSchools #CampioniiIncluziunii #PlayUnified #inclusionworks
📻 Colegiul Pedagogic din Iași va fi reabilitat

📻 Impact FM Suceava 107.2FM RADIO regional

🎤🎧www.impactfmregional.ro
🎤🎧107.2FM RADIO regional
🎤🎧Impact FM Romania
🎤🎧Impact FM Suceava
🎤🎧Conectăm românii
🎤🎧Stiri de Impact
Ieri, Alexandrina Dinga, Irina Theodoru și Roxana Doarbes au făcut o vizită la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași pentru a pune un punct ”festiv” proiectului 𝗔𝗕𝗖𝗶𝘃𝗶𝗰 𝗹𝗮 𝗹𝗶𝗰𝗲𝘂, după aproape 2 ani de la demarare.
În ciuda poticnelilor pandemice și a schimbărilor de planuri, efortul celor 3 clase implicate în proiect au fost răsplătite. 𝗔𝗺 𝗱𝘂𝘀 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗶 𝘀𝗶 𝗹𝗲-𝗮𝘂 𝗱𝗼𝗿𝗶𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮. De fapt sunt mai mult decât echipamente. Sunt răspunsuri la nevoile pe care ei le-au identificat în comunitatea lor.

Deși una dintre clase deja a absolvit anul trecut, iar celelalte două au ajuns în anul final de liceu (a XII-a B și a XII-a C), deci vor avea puțin timp să se bucure de ele, gândul lor a fost către generațiile care le urmează. Și-au dorit ca cei ce vor veni să învețe mai cu spor mulțumită tablei magnetice sau a video proiectorului, să poată lucra mai bine la proiecte interesante cu ajutorul unui laptop bun și a imprimantei. În final, reușita lor nu este atât despre dotarea tehnică a claselor, cât despre experiența trăită, despre #cooperare, #înțelegere, #ascultare, #implicare.

👏 Îi felicităm pe super-liceenii și pe cadrele didactice de la @Colegiul Pedagogic pentru deschiderea și entuziasmul pus în proiectul #ABCiviclaliceu.
Mulțumiri multe doamnei Serinela Pintilie pentru tot sprijinul. Cunoscându-i pe liceenii din acest proiect, avem încredere că vor deveni cetățenii implicați de care are nevoie comunitatea noastră.

Proiectul 𝗔𝗕𝗖𝗶𝘃𝗶𝗰 𝗹𝗮 𝗟𝗶𝗰𝗲𝘂 a fost co-finanțat în cadrul Raiffeisen Comunitati, sponsorizat de Hindawi in Iasi, Thinslices și sprijinit inkind de Cuptorul Moldovencei.
Bună ziua!

Numele meu este Bejan Luiza-Monica și sunt studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pentru realizarea părții practice din lucrarea mea de licență am nevoie de ajutorul cadrelor didactice din învățămntul primar. Astfel vă invit să participați la acest studiu, ce presupune completarea unui chestionar ce vizează identificarea provocărilor cu care se confruntă cadrele didactice în relația cu elevii aflați la începutul nivelului învățământului primar (clasa pregătitoare) sub aspectul adaptării școlare.

Vă mulțumesc!

Ofera un cadou unic dirigintei/dirigintelui tau!
...Amintiri, amintiri...
În imagine, prima promoție de 13 clase, promoția 1993 a Liceului Pedagogic "V. Lupu" din Iași, una dintre promoțiile "de aur" pe care le-a dat această prestigioasă instituție de învățământ vocațional ieșean.
În clasa a noua, dirigintă a fost chiar regretata doamna prof. Olga Bojoi, mult îndrăgită de către elevii din toate generațiile... Dirigintă la clasa a noua, din dragoste pentru acești elevi, care se văd în această poză și pe care Domnia Sa i-a crescut tocmai din clasa a cincea...
Frumoase amintiri, pe aripi de îngeri, ne leagă de Doamna profesoară, acum, când aleile din curtea Școlii sunt pline de albe flori ale bătrânilor castani...
Fotografia e făcută în fața Școlii de pe aleea M. Sadoveanu, noua locație a liceului, după mutarea acestuia, "cu cățel, cu purcel", din Tudor Vladimirescu în Dealul Copoului.
În spatele liceului e o "oază de verdeață", o "capsulă a timpului", una dintre puținele zone verzi așa de bine păstrate din Iași, practic necunoscută ieșenilor. E o "pădure virgină", răsărită pe fostul domeniu al lui Mihail Sadoveanu, lângă Casa-Muzeu a acestuia, pe unde acesta vâna și pescuia...
Spun, necunoscută de către ieșeni, dar binecunoscută elevilor normaliști care își petreceau pauza mare la izvoarele din vale, sau care făceau circuite de orientare turistică la orele de sport, cu atât de regretatul domnul profesor de sport, domnul Horobeț...
[...] "Școala Normală Vasiliană", fosta "Școală Preparandală", așa cm se numea pe vremea când Titu Maiorescu era Ministru al Învățământului, rămâne un etalon greu de egalat, chiar și astăzi, în rândul Școlilor Normale de pe tot întreg cuprinsul Țării. Pe aleile cu castani ale Școlii Normale din Copou, s-au împletit multe destine, s-au format adevărate caractere care au dus lumina în toate satele județului Iași. Dascălii formați în Copou, foștii copii proveniți din toate satele Iașului, veniți să învețe carte la oraș, din dragoste și dăruire față de cei din fața catedrei, față de elevii lor, nu uită niciodată că au în față niște oameni și că și ei au fost elevi la rândul lor.
Acesta e Crezul lor!
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu, în perioada frumoasă de după cea mai Mare Sărbătoare a Creștinătății, Sfintele Paști...
Zilele Porților Deschise la USAMV Iași
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iaşi (USAMV) va organiza în perioada 28-29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenţi ai acestei universităţi. Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locaţiile principale: Biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, Serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, Spitalul veterinar, dar şi camerele de cămin, cantina şi baza sportivă.
Cei care doresc vor avea posibilitatea de a beneficia de asistenţă online cu întrebări şi răspunsuri live de la studenţi şi profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să îşi poată creiona, din mediul online, o idee despre cm va arăta viaţa de student la USAMV Iaşi, condiţiile de studiu, de cazare, dar şi de practică.
Mai jos vă atașez linkurile pentru întâlnirea pe Zoom!
Pentru cei care vor să ne viziteze on-site, ne puteți contacta pentru o programare la numerele de telefon: 0232.407.479 sau 0757.011.416
Pentru alte detalii despre admitere: [email protected]

Join Zoom Meeting
Time: Apr 28, 2021 11:00 AM Athens
https://us05web.zoom.us/j/86009348135?pwd=dFBDaDFZL3owZW5KQWlIYTI4eHJHUT09
Meeting ID: 860 0934 8135
Passcode: 2GwSaP

Join Zoom Meeting
Time: Apr 29, 2021 11:00 AM Athens
Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/82319094638?pwd=V25JT29GKzBRRytjRml2VU1ZWEJ0UT09
Meeting ID: 823 1909 4638
Passcode: SUvA92
Monica Berescu, deputat USRPLUS: "Luni, am fost la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași alături de consilierii locali USR PLUS, George Pleșu și Baciu Cezar pentru a vedea care este situația în teren și pentru a verifica faptele prezentate în spațiul public.

Am constatat că există proiecte și studii de fezabilitate, făcute înca din anul 2018, pentru a putea demara investiții de modernizare a școlii. Pentru lucrările de renovare ale Casei Agronomului, clădirea ce se vrea a fi transferată pentru a deservi ca spațiu grădiniței Junior, costurile sunt estimate la suma de 280.000 de euro, bani ce pot fi asigurați din bugetul municipiului Iași.

Ieri am avut o primă discuție la Ministerul Educației cu privire la situația acestui colegiu reprezentativ pentru Iași. Alături de colegii consilieri urmează să decidem și cm putem sprijini instituția pe plan local.

PS: Aveți o poză și cu faimoasele pupitre aduse în discuție, acelea care au fost achizionate recent. În mod practic au trebuit să fie schimbate scaunele și băncile pentru că erau învechite și rupte iar în starea aceea nu existau condiții să se facă o dezinfecție a lor așa cm prevăd normele celor de la DSP."
Luni, am fost la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași alături de consilierii locali USR PLUS, George Pleșu și Baciu Cezar pentru a vedea care este situația în teren și pentru a verifica faptele prezentate în spațiul public.

Am constatat că există proiecte și studii de fezabilitate, făcute înca din anul 2018, pentru a putea demara investiții de modernizare a școlii. Pentru lucrările de renovare ale Casei Agronomului, clădirea ce se vrea a fi transferată pentru a deservi ca spațiu grădiniței Junior, costurile sunt estimate la suma de 280.000 de euro, bani ce pot fi asigurați din bugetul municipiului Iași.

Ieri am avut o primă discuție la Ministerul Educației cu privire la situația acestui colegiu reprezentativ pentru Iași. Alături de colegii consilieri urmează să decidem și cm putem sprijini instituția pe plan local.

PS: Aveți o poză și cu faimoasele pupitre aduse în discuție, acelea care au fost achizionate recent. În mod practic au trebuit să fie schimbate scaunele și băncile pentru că erau învechite și rupte iar în starea aceea nu existau condiții să se facă o dezinfecție a lor așa cm prevăd normele celor de la DSP.

Pagina oficială a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași PAGINA OFICIALĂ A COLEGIULUI PEDAGOGIC „VASILE LUPU” IAȘI

Operating as usual

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 10/04/2022

Prof. dr. Genoveva Farcaș
Elevi și profesori normaliști într-o competiție sportivă inedită
Săptămâna aceasta debutează un proiect drag pe care l-am inițiat alături de prof. Daniel Răduianu-" INFRASTRUCTURĂ BA, BASCHET DA!"
Echipe mixte formate din elevi și profesori vor participa la Campionatul de baschet organizat la nivelul Colegiului Pedagogic.
Fără sală de sport modernă adecvată nevoilor de exersare a competențelor fizice și metodice necesare viitorilor învățători, fără teren de sport, promovăm mișcarea și sportul de echipă!
Căci..."Mens Sana in Corpore Sano"
Personal, gândul meu de prețuire se îndreaptă către prof. ȘTEFANIA CORNELIA PÂNZARU, fost profesor de educație fizică și sport la Liceul Pedagogic din Iași, care ne-a dezvoltat dorința de a practica și valoriza tot ce înseamnă educație fizică și sport!

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 31/03/2022

Pr. prof. PETRU SEBASTIAN TAMAȘ este director adjunct la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, fiind de mai bine de 10 ani aplecat cu migală și acribie asupra educației religioase în școli. La nivelul Episcopiei Romano-Catolice de Iași coordonează activitatea profesorilor de religie din partea de Est a României, este președinte al Fundației Pro Educatione și inițiatorul mai multor proiecte de referință în domeniul didacticii religiei: organizator de simpozioane internaționale și naționale, redactorul unei reviste pentru profesori – Educatorul creștin, traducătorul unor documente și cărți de specialitate din limbile italiană și engleză. Totodată, este autorul a cinci manuale de religie romano-catolică, avizate de Ministerul Educației și a cinci caiete auxiliare pentru disciplina Religie.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școala vasiliană.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 23/03/2022

Prof. DANIEL RĂDUIANU predă Geografie și Educație fizică la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași și este doctor în Geografie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2010). Este autor al lucrărilor "Geografia județului Vaslui: manual opțional pentru clasele V-VIII" (2005), "Dicționar enciclopedic școlar: denumiri geografice" (2006), "Inventarierea și tipologia zonelor umede și apelor adânci din Grupa Centrală a Carpaților Orientali" (2009), "Geografie: ghid de pregătire pentru examenul de bacalaureat 2019-2020" (2019) și a peste 30 de articole și studii de geografie și numismatică publicate în lucrări de specialitate din România.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școala vasiliană.

15/03/2022
Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 10/03/2022

Prof. CLAUDIA HRISTODOR este profesoară de Chimie/Științe la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, doctor în Chimie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2010). Este autoarea suportului pentru învățarea lecțiilor de chimie pentru clasele a VII-a și a VIII-a, intitulat Memorator de Chimie (2013) și coautoare a capitolului de carte „Zinc oxide-linen fibrous composites: morphological, structural, chemical, humidity adsorptive and thermal barrier attributes”, publicat în volumul Modern Surface Engineering Treatments, Editura Intech Open, Iran (2013). Activitatea ştiinţifică desfășurată până în prezent a avut ca finalitate 30 de articole științifice, dintre care 14 articole apărute în publicații indexate ISI Web of Science și a peste 50 de lucrări prezentate la conferinţe internaţionale şi naţionale, ateliere de lucru şi sesiuni ştiinţifice, obținând premii internaţionale printr-un proces de selecţie la EURO INVENT (o medalie de aur și o medalie de argint, 2012).

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școala vasiliană.

08/03/2022

Corul Amadeus

Alături de distinsa voce prim-solistă a Operei Naționale Iași Ana Maria Donose, corul Amadeus al școlii noastre, coordonat de d-na profesor Delia Paraschiv, aducem un cadou muzical de ziua mamei.

08/03/2022

Spectacol - 8 martie 2022

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” marchează ziua de 8 martie printr-un spectacol organizat în holul central al școlii.

03/03/2022

Prof. Luminița Toderică
Ultima parte de la activitatea desfășurată pe 1 martie 2022 și dedicată marelui scriitor Ion Creangă.

01/03/2022

Prof. Toderică Luminița - cuvânt introductiv de la activitatea ”Ion Creangă - 185 ani de la naștere”

01/03/2022

Prof. Luminița Toderică:
Astăzi este o zi cu dublă semnificație. Este prima zi de primăvară și totodată se împlinesc 185 de ani de la nașterea celui mai mare povestitor român, Ion Creangă.
Un grup de elevi ai școlii l-au sărbătorit cm au știut ei mai bine. Să îi urmărim!

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 21/02/2022

Prof. DANIELA CHIORESCU este profesoară gr. I de matematică la Colegiul Pedgogic „Vasile Lupu” din Iași, master în International Business Administration (AAI), membru în comisiile olimpiadelor/ concursurilor naționale și internaționale de matematică și discipline tehnice, chaperon al elevei Andreea Zoderu, finalistă la competiția europeană Innovate Camp 2009 la Bruxelles. A obținut cu echipele coordonate locul II în 2010, respectiv locul I în 2011 la Salonul național de creație și inventică pentru tineret. Premiul de excelență ABC-dar Bancar, iar la 48th Marathon Mobile Buiding Apss Premiul The Best Pitch Prise. Nominalizată la Profesorul anului în 2010, câștigă trofeul Profesori de milioane – ediția 2018, competiție organizată de Junior Achievment România si TVR .

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școala vasiliană.

15/02/2022

Astăzi celebrând ”Ziua lecturii” am adus în atenție un mare poet: Mihai Eminescu în muzică.
Alături de grupul coral al claselor a 11-a C si a 12-a A, sub îndrumarea doamnei profesor Delia Paraschiv, lucrarea “Sara pe deal” muzica aparținându-i compozitorului Gheorghe Sărac.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 14/02/2022

Prof. PETRU ASAFTEI este profesor de Matematică la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași și redactor principal la Recreații Matematice, revistă de matematică pentru elevi și profesori. Publică în Gazeta Matematică seria B și în Didactica Matematică, revistă a Societății de Științe Matematice din România. Este coautor al multor cărți destinate viitorilor învățători/educatori. A fost profesor colaborator al Colegiului Universitar de Institutori şi al Facultății de Psihologie şi Ştiințe ale Educației, PIPP, Iaşi.

Prof. AMALIA PATRICIA ROMILA este profesoară de Matematică la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, doctor în Matematică al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2008). Este coautoare a cărții Ghid de pregătire a examenului de definitivat la matematică, învățători/institutori (2004) şi a unor culegeri de teste de matematică pentru examenul de bacalaureat pentru profilul M3. A fost profesor colaborator al Colegiului Universitar de Institutori şi al Facultății de Psihologie şi Ştiințe ale Educației, PIPP, Iaşi.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 09/02/2022

Prof. VIORICA CODREANU este profesoară gr. I de Limba engleză, absolventă a Facultății de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, secția Engleză-Română. Este coautor al unor manuale, profesor examinator Cambridge, profesor metodist pentru practica pedagogică a elevilor de liceu în vederea obținerii atestatului de predare a limbii engleze la nivel primar. A participat cu lucrări științifice la conferințe naționale și internaționale.
Manualele de limba engleză publicate în calitate de coautor au fost alcătuite conform programei ME și au fost concepute astfel încât să poată fi abordate cu ușurință de elevi cu nivel intermediar și avansat.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școala vasiliană.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 01/02/2022

Prof. ADRIANA MARIA ROBU este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, doctor în Filologie (summa cm laude) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2013) și cadru didactic asociat la Facultatea de Litere a aceleiași universități. În calitate de autoare, a publicat cartea "Discursul publicitar din perspectivă pragmalingvistică" (2015) și 42 de articole, recenzii și studii de analiza discursului, lingvistica textului, pragmatică, publicate în lucrări de specialitate din România și din străinătate (unele publicații indexate ISI), fiind participantă cu lucrări prezentate la 45 de conferințe naționale și internaționale.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școală vasiliană.

Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași - 111 ani de la ctitorirea capelei din curtea școlii 28/01/2022

Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași - 111 ani de la ctitorirea capelei din curtea școlii

https://youtu.be/vILjFz-G8OA

Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași - 111 ani de la ctitorirea capelei din curtea școlii CPVL Iași - Ghidul bobocului normalist

28/01/2022
Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 27/01/2022

Prof. GENOVEVA FARCAȘ este profesoară la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, doctor în Științele Educației și cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”. A absolvit Școala Normală „Vasile Lupu” din Iași ca șefă de promoție, apoi Facultatea de Filosofie, secția Pedagogie, Universitatea „A.I. Cuza”, urmând un masterat în Educație Integrată. În 2010 și-a susținut teza de doctorat în Științele Educației cu tema Formarea autonomiei personale și sociale a preșcolarului. A ocupat funcții în managementul școlar în calitate de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct, inspector de specialitate. Coordonează lucrări pentru obținerea gradului didactic I, este membră în diverse comisii naționale organizate la nivelul Ministerului Educației. Este autoarea unor cărți de specialitate, auxiliare curriculare și a peste 50 de articole de specialitate.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școală vasiliană.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 19/01/2022

Prof. EUGENIA DRIȘCU este directoare a Colegiului Pedagogic” Vasile Lupu” din Iași, redactor la Radio Trinitas și Trinitas TV, profesor asociat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”. Este autoarea cărții "Abordări didactice în învățământul antepreșcolar și preșcolar", apărută la Editura Spiru Haret din Iași, în anul 2020, precum și a volumului de versuri "Risipiri", apărut în 2021 la Editura Coresi, București. Preocupările de analiză literară s-au concretizat în publicarea a peste 30 de articole, apărute în reviste culturale.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școală vasiliană.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 14/01/2022

Prof. IRINA-OFELIA COSOVANU este directoare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi, doctor în Ştiinţele educaţiei, profesoară de franceză, preşedintă a Asociaţiei Române a Profesorilor Francofoni și vicepreşedintă a Comisiei Europei Centrale şi Orientale în cadrul Federaţiei Internaţionale a Profesorilor de Franceză. A conceput, coordonat şi implementat din anul 2015 până în prezent peste 20 de proiecte europene pe diferite acţiuni şi a obţinut pentru insituţie acreditarea Erasmus pentru formare profesională, coordonand totodată și parteneriate de colaborare în promovarea valorilor francofoniei.

* Proiectul "Profesorii normaliști autori", inițiat cu ocazia aniversării a 166 de ani de existență a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, face cunoscută activitatea științifică, pedagogică și literară a cadrelor didactice din Școală vasiliană.

Photos from Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași's post 15/12/2021

Zilele școlii (1)

14/12/2021

166 ani - Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a sărbătorit astăzi 166 ani de existenţă, la BCU Iaşi - FOTO, VIDEO 14/12/2021

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a sărbătorit astăzi 166 ani de existenţă, la BCU Iaşi - FOTO, VIDEO

https://www.bzi.ro/colegiul-pedagogic-vasile-lupu-din-iasi-a-sarbatorit-astazi-166-ani-de-existenta-la-bcu-iasi-4328472?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Eveniment+-+Social

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a sărbătorit astăzi 166 ani de existenţă, la BCU Iaşi - FOTO, VIDEO La împlinirea celor 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, a avut loc o serie...

12/12/2021
09/12/2021

Cu ocazia împliniri a 166 de ani de existență, Colegiul Pedagogic ,,Vasile Lupu", Iași, organizează Conferința Națională
"Educația timpurie - valențe și provocări ", aflată la prima ediție.

Evenimentul se va desfășura vineri, 10 decembrie 2021, la ora 12:00, format online.

Date de conectare:

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/78056213080?pwd=V2RDc1h5bXZUdUwyVlBwcjFZNkVKQT09

Meeting ID: 780 5621 3080
Passcode: Ey2HHb

⏩ Dintre invitați, fac parte prof. univ. dr. Constantin Cucoș (UAIC Iași), prof. univ. dr. Liliana Stan (UAIC Iași), prof. Viorica Preda – Inspector General în Ministerul Educației, prof. Mariana Cătănescu, Inspector general adjunct (ISJ Vaslui), prof. Monica Șerbănescu, director al Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu ", Bucuresti, Marian Grigoraș – Prefect al județului Iași și peste 30 de cadre didactice, alături de elevi.

Parteneri:
ISJ Iași, ISJ Vaslui, Instituția Prefectului Iași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul UAIC Iași, Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” București.

Vă așteptăm!

09/12/2021

La împlinirea celor 166 de ani de existență a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, va avea loc o serie de manifestări științifice și aniversare care vor marca însemnătatea celei mai vechi instituții de învățământ pedagogic din țara noastră. Amprenta lăsată asupra educaţiei româneşti de această instituție este incontestabilă, iar numele personalităţilor care au slujit ori s-au format în această şcoală vorbesc de la sine: Titu Maiorescu, Ion Creangă, Gheorghe Ghibănescu, Ştefan Bârsănescu, Domnul Trandafir s.a.
Evenimentele vor debuta vineri, 10 decembrie 2021, ora 12.00, când va avea loc Conferința Națională: „Educația timpurie – valențe și provocări” (în format on-line), la care vor participa ca invitați: prof. univ. dr. Constantin Cucoș (UAIC Iași), prof. univ. dr. Liliana Stan (UAIC Iași), prof. Viorica Preda – Inspector General în Ministerul Educației, prof. Mariana Căpitănescu, Inspector General adjunct (ISJ Vaslui), Marian Grigoraș – Prefect al județului Iași și peste 30 de cadre didactice.
Marți, 14 decembrie 2021, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară din Iași, Sala „B.P. Hașdeu” se va desfășura activitatea intitulată Profesorii normaliști autori, care îi va reuni pe cei 13 autori, cadre didactice ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” în cadrul unei mese rotunde, avându-i ca invitați pe prof. univ. dr. Constantin Cucoș (UAIC Iași) și conf. univ. dr. Ioan Milică – Director General al BCU Iași. Proiectul Profesorii normaliști autori este o manifestare științifică, pedagogică și culturală a prezentului, dar care continuă, în spiritul inconfundabil al școlii, o tradiție a profesorilor de elită ai Școlii Normale vasiliene, care au fost, deopotrivă, dascăli de vocație, formatori de formatori, dar și intelectuali de valoare pedagogică ori oameni de cultură.
Miercuri, 15 decembrie 2021, va avea loc, în incinta Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, începând cu ora 10.00, un Spectacol cultural-artistic oferit de elevii școlii. La ora 12.00 invitații noștri, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai administrației locale și ai clasei politice vor parcurge un Tur ghidat al școlii, urmat de o masă rotundă, intitulată Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” – trecut, prezent și viitor”, desfășurată în laboratorul Multimedia al școlii.
Vă invităm la manifestările de aniversare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.
Director, Director adjunct,
Prof. dr. Irina Ofelia Cosovanu Prof. Sebastian Tamaş

Videos (show all)

Corul Amadeus
Spectacol - 8 martie 2022
Serbare

Location

Category

Opening Hours

Monday 7:45am - 3pm
Tuesday 7:45am - 5pm
Wednesday 7:45am - 5pm
Thursday 7:45am - 5pm
Friday 7:45am - 5pm