Seminarul Teologic Liceal "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare

Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare

Comments

ADMITERE 2020 SEMINARUL TEOLOGIC BAIA MARE - SECȚIA TEOLOGIE
Cautam elevi talentati

Daca simti ca poti schimba lumea, daca ai o idee care merita sa fie auzita, daca te-ai saturat de banalele vacante de vara si vrei sa fii unul din cei 30 de castigatori ai Taberei Coolturala BookLand, trimite pe adresa [email protected] un eseu ...despre ce-ti place cel mai mult, despre cel mai frumos vis al tau, despre ce vrei sa se faci atunci cand vei fi mare, despre cm vei schimba lumea.

http://book-land.ro/concurs
Conferintele practice BookLand Evolution au ajuns in orasul tau.

II asteptam pe toti cei care nu asteapta succesul, ci il provoaca.

INTRAREA LIBERA

www.book-land.ro/conferinte
Felicitari pentru acesta pagina !!!

Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare va ofera o atmosferă de trăire duhovnicească şi educaţie umanistă favorabilă formării unei autentice personalităţi creştine.

Operating as usual

23/03/2022
Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 23/03/2022

Evenimentul „Ortodoxia” organizat de Asociația „Chip și Asemănare” împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă.
Felicitări tuturor expozanților pentru participarea la acest eveniment național organizat de Asociația Chip și Asemănare în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca!
Dorim să felicităm pe cei implicați în reușita acestui eveniment deosebit din ajunul Duminicii Ortodoxiei, în special domnului pictor Gabriel Solomon dimpreună cu echipa de organizare pentru profesionalism.
Felicitări tuturor participanților din țară pentru lucrările expuse precum și elevilor noștri talentați care fac cunoscut numele Seminarului Teologic Ortodox din Baia Mare atât la nivel local cât și NAȚIONAL!

23/03/2022

Felicitări echipei de fotbal feminin a Seminarului Teologic Liceal „Sf. Iosif Marturisitorul”, echipă care astăzi, după un joc dramatic disputat contra echipei similare a Colegiului Național „Mihai Eminescu” și terminat la egalitate (3-3), în cadrul competiției O.N.S.Ș. - faza municipală, a terminat competiția pe locul 3!

23/03/2022

Felicitari elevilor de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare care au obținut Diplome de Merit în cadrul Proiectului Educațional National „Cei șapte ani de acasă! / Din suflet, pentru mama!’’ organizat de Arges Educational Project!
De astfel de elevi care se implică cu multă dăruire are nevoie învățământul românesc!

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 23/03/2022

Astăzi, 17 martie, am desfășurat o activitate recreativă cu o parte a colectivului clasei a X-a B din cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 11/03/2022

Slujba Canonului cel Mare şi Liturghia Darurilor înainte Sfinţite la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”

Joi, 10 martie 2022, a patra zi din Sfântul şi Marele Post al Paştilor din acest an, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, s-a aflat, de la ora 16,00, în mijlocul credincioşilor care au venit să se roage la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare la Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, urmat de Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite, numită şi a Sfântului Grigorie Dialogul.
Soborul a fost alcătuit din slujitori ai Catedralei: Arhim. Dr. Casian Filip, consilier eparhial social-filantropic şi misionar şi mare eclasiarh al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Viorel Bud, Pr. Prof. Florin Hoban, inspector şcolar pentru Religie, Pr. Drd. Claudiu Ciascai, duhovnicul Seminarului Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Pr. Florin Bălan, Pr. Dr. Claudiu Pop, de la Domeniul Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din Baia Mare, Pr. Călin Stoica, de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Arhid. Vlad Verdeş, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, Arhid. Lucian Burnar, secretar eparhial, Arhid. Dr. Nifon Motogna, administratorul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, Ierod. Serafim Bilţ.
Răspunsurile au fost date de un grup de seminarişti, la o strană, şi de cântăreţii Catedrelei Episcopale, la cealaltă strană.

Cuvântul de învăţătură
Un cuprinzător şi vast cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin credincioşilor veniţi la închinare şi rugăciune în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în care a explicat mai multe lucruri legate de tradiţia slujirii Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul şi Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite.
„Slujind la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare de când a fost sfinţit demisolul Catedralei, am adus atmosfera duhovnicească, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, de la Mănăstirea Rohia în Baia Mare şi în toată Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, şi, cu precădere, la Catedrala noastră Episcopală din Baia Mare, unde slujba Canonului cel Mare o facem după aceeaşi rânduială ca la Mănăstirea Rohia, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin. Avem o tradiţie sfântă, un legământ şi un îndemn pe care l-am primit de la Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian să săvârşim după tradiţia străveche Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţte la ceas de seară, deci după Slujba Canonului cel Mare săvârşim şi Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite, pentru mângâierea şi bucuria credincioşilor, a celor care, după patru zile de post şi, pentru mulţi dintre ei şi ajun, cu participare la Canon, se mărturisesc şi se împărtăşesc cu Trupul şi Sângele Domnului spre a primi putere în această călătorie duhovnicească de şapte săptămâni, 40 de zile, plus Săptămâna Sfintelor Pătimiri.”
Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a arătat apoi că nu a fost uitată nici suferinţa locuitorilor ucraineni cauzată de războiul de ocupare declanşat de Rusia faţă de ţara lor suverană:
„În această vreme de mare încercare şi strâmtorare pentru fraţii noştri creştini din Ucraina, ne-am rugat în fiecare zi şi în fiecare seară, am citit rugăciunea rânduită la vreme de război, de pribegie, de durere, de înfricoşare, de suferinţă şi moarte, pentru ca războiul să înceteze şi pacea să-şi spună cuvântulşi oamenii să-şi asume raţiunea şi înţelepciunea pentru a curma suferinţa care este nemăsurată şi care nu poate fi evaluată în niciun fel de măsuri oemeneşti, ci numai Dumnezeu cunoaşte suferinţa oamenilor care trec prin aceste situaţii disperate.”
La sfintele slujbe din această seară s-a aflat un mare număr de tineri elevi şţi seminarişti, studenţi teologi, elevi de liceu şi ciclu gimnazial, care s-au rugat alături de sobor.

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 10/03/2022

Canonul cel Mare (III) și Liturghia Darurilor mai multe sfințite
În a treia zi a Sfântului și Marelui Post, miercuri, 9 martie 2022, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit a treia parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul și a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.
Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Conf. Univ. Dr. Teofil Stan, Pr. Lect. Dr. Claudiu Pop - de la Domeniul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar „Nord” din Baia Mare, Pr. Viorel Bud, slujitor al Catedralei, Pr. Drd. Claudiu Ciascai, duhovnicul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, Pr. Prof. Florin Hoban, inspector la disciplina religie în cadrul ISJ Maramureş, Pr. Călin Stoica de la instituția teologică preuniversitară amintită mai sus, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat și Ierod. Serafim Bilț.
Răspunsurile liturgice au fost date la două strane, de o elevi din cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare împreună cu o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” conduși de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, și de diaconi şi teologi de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.
„Ne aflăm în cea de-a treia seară a postului și participăm, în chip duhovnicesc și în duh de rugăciune, la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, a Sfântului Grigore Dialogul”, a precizat Preasfinția Sa.
„A intrat în tradiția Bisericii noastre ca în perioada Sfântului și Marelui Post, să se săvârșească la ceas de seară cu lumină lină și caldă a Preasfintei Treimi, această liturghie deosebită, continuând astfel dorința împărtășirii creștinilor din primele veacuri apostolice”, a explicat ierarhul.
Mai departe, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a sădit în sufletele credincioșilor prezenți în spațiul de jos al catedralei câteva cuvinte duhovnicești: „este perioada introspecției, a interiorizării și a îmbrăcării veșmintelor cernite; este perioada când trebuie să eliminăm din interiorul nostru toate răutățile, gândurile și patimile care ne încearcă pe fiecare dintre noi. Înlăuntrul nostru trebuie să ardă focul dragostei pentru Hristos și pentru aproapele nostru”, a concluzionat Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtășit zeci de copii și credincioși, după o tradiție împământenită de mulți ani.

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 09/03/2022

Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul (II)
Marţi, 8 martie 2022, de la ora 17,00, a doua zi a Sfântului şi Marelui Post al Paştilor din acest an,Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, Arhiepiscopul Cretei, partea a doua, înconjurat de un sobor de preoţi cadre didactice şi universitare şi slujitori ai Catedralei.
Slujba Canonului cel Mare
Din sobor au făcut parte Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Gh. Paul, prodecan al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Teofil Stan, Pr. Dr. Claudiu Pop, de la Domeniul Teologic „Justinian Arhiepiscopul” al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Pr. Viorel Bud, slujitor al Catedralei, Pr. Drd. Claudiu Ciascai, duhovnicul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Pr. Prof. Florin Hoban, inspector de Religie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Pr. Călin Stoica, de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Pr. Adrian Morar, de la Sectorul social-filantropic.
Răspunsurile au fost datede o parte a Grupului Psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi un grup de elevi de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, dirijaţi de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, , la una din strane, şi de preoţi, diaconi şi teologi de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, la cealaltă strană.
Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” a fost arhiplină de credincioşi de toate vârstele, precum şi de tineri de la liceele şi şcolile din municipiul Baia Mare, toţi ţinând lumânări aprinse în mâini.
Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul s-a încheiat, ca în ziua precedentă, cu o rugăciune pentru încetarea războiului din Ucraina, rostită în genunchi, cu lumânări aprinse în mâini, deoarece care se petrece nimicitor zilnic cu mii de morţi şi răniţi, bărbaţi, mame cu copii, tineri şi tinere care îşi pierd viaţa.

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 08/03/2022

Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare

Luni, 7 martie 2022, prima zi a Sfântului şi Marelui Post al Paştilor din 2022, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, Arhiepiscopul Cretei, partea întâi, înconjurat de un sobor de preoţi cadre didactice şi universitare şi slujitori ai Catedralei.

Slujba Canonului cel Mare
Din sobor au făcut parte Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Gh. Paul, prodecan al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Teofil Stan, Pr. Dr. Claudiu Pop, de la Domeniul Teologic „Justinian Arhiepiscopul” al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Pr. Viorel Bud, slujitor al Catedralei,Pr. Drd. Claudiu Ciascai, duhovnicul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Pr. Prof. Florin Hoban, inspector de Religie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Pr. Prof. Călin Stoica, de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.
Răspunsurile au fost date, la una din strane, de o parte a Grupului Psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, şi de diaconi şi teologi de la Catedrală, la cealaltă strană.
Numărul credincioşilor din Catedrală, rugători împreună cu soborul, cu lumânări în mâini, a fost foarte mare, între ei aflându-se şi foarte mulţi tineri studenţi şi seminarişti de la cele două instituţii de învăţământ teologic din Baia Mare.

Acord de parteneriat important în domeniul muzicii psaltice pentru Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare 03/03/2022

Acord de parteneriat important în domeniul muzicii psaltice pentru Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare

O oportunitate deosebită pentru promovarea muzicii psaltice în rândul elevilor și în zona Maramureșului.

https://www.facebook.com/1348582425200500/posts/5107381782653860/?sfnsn=mo

Acord de parteneriat important în domeniul muzicii psaltice pentru Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, prin implicarea Pr. Lect. Univ. Dr. Marius Nechita, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, instituția a semnat astăzi, 2 martie, un acord de parteneriat între Universitatea Național....

Photos from Seminarul Teologic Liceal  "Sf. Iosif Marturisitorul" Baia Mare's post 03/03/2022

Elevi voluntari din cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Baia Mare întind o mână de ajutor la Catedrala Episcopală pentru colecta refugiaților ucraineni! Știm faptul că de multe ori binele ar trebui să se facă în taină, însă în aceste vremuri tulburi ar trebui să se știe că există credință și solidaritate, conform îndemnului evanghelic: „așa să lumineze (...) ca văzând faptele voastre cele mari...”!

02/03/2022

Premii importante pentru Seminarul Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” Baia Mare

În această dimineață au fost afișate rezultatele Concursului Național de Interpretare și Creație „Dragobete pupă fete” organizat de Centrul Educațional „Micul Picasso” din Ploiești, județul Prahova.

Elevele Alexandra Hereș (clasa a XI-a A) a obținut Trofeul secțiunii „Poezie” iar Cristina Conț (clasa a IX-a A) a obținut Premiul al II-lea la secțiunea „Proză”
— cu Cristina Conț şi Alexandra Heres în Baia Mare, Maramures, Romania.

02/03/2022

Vă invităm miercuri, 02 martie de la ora 17:00 să participați la un meci amical de fotbal între Echipa și Echipa

La Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare se va desfășura proiectul educațional „Psaltirea - carte de rugăciune în viața elevilor seminariști” 09/02/2022

La Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare se va desfășura proiectul educațional „Psaltirea - carte de rugăciune în viața elevilor seminariști”

La Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare se va desfășura proiectul educațional „Psaltirea – carte de rugăciune în viața elevilor seminariști”
https://www.facebook.com/1348582425200500/posts/5041160269276012/?sfnsn=mo

La Seminarul Teologic Ortodox Baia Mare se va desfășura proiectul educațional „Psaltirea - carte de rugăciune în viața elevilor seminariști” Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la inițiativa preacucernicului părinte Marius Nechita, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, și în consultare cu cadrele didactice din instituția de înv...

04/02/2022

Echipa de proiect alcătuită din Alexandra Heres / Andreea Pintea și Andreea Torai a Seminarului Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” a intrat în posesia Premiului I din cadrul Campaniei Interregionale organizată de EUROPE DIRECT Maramureș + un voucher cadou Media Galaxy pentru această Echipa!

Videos (show all)

Dor de colindă
1 Decembrie -  Ziua Națională a României
Podobia „Ceea ce ești bucuria”
Sfinții Trei Ierarhi - Hramul școlilor teologice
Unirea Principatelor Române
Unirea Principatelor Române
Concertul solemn de colinde „Noapte de vis”, ediţia a XVI-a, desfăşurat la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia...
La steua - recitare in rusă
La steaua - recitare în italiană
La steaua - recitare în germană
La steaua - recitare in engleză

Location

Category

Telephone