Blue Eyes Discover

Discover. Explore. Open your eyes and fly. Fly to places you feel free, to destinations you haven't been before. Experience people, places, things you didn't know were possible. Because you can. Nothing is out of reach. Believe in yourself!

Mission: To open your eyes and lighten up your life.

www.blueyesdiscover.com/potovanje

Pogosto se zgodi, da drvimo skozi dan in čutimo,
da nas nekaj duši, mori, nam ne ugaja in zatira našo ustvarjalnost, da jo izrazimo v popolnosti. Zato je pomembno, da se znamo ustaviti. Zadihati. In si vzeti čas zase.

www.blueyesdiscover.com/kaj-storiti/

Že ves dan se ukvarjam z odločitvijo, kako se vrniti domov – če sploh. Na poti me namreč čaka kar nekaj nepredvidljivih okoliščin.

https://www.blueyesdiscover.com/dali-so-mi-vse

Ti ljudje so mi pokazali, kaj pomeni biti človek. Ti prijazni, skromni, topli, prijetni in sočutni ljudje so me naučili, kaj pomeni toplina. Koliko pomeni čas, ki ga posvetimo drug drugemu. Ni pomembna dolžina tega trenutka. Pomembno je, da smo tam. Navzoči. Tisti trenutek. Da damo tisto, kar lahko. Ljubezen. Iskreno toplino. In svoj čas.

www.blueyesdiscover.com/tri-nove-karma-tocke/

Signala na telefonu nimam. Odpravim se na najbolj odprt del poti in lovim črtice. Dve imam. Poiščem telefonsko številko informacijskega centra, kjer sem se oglasila pred odhodom na pot. Pojasnim okoliščine, opišem lokacijo, kje približno je izgubljeni starček, in upam, da pridejo ponj.

www.blueyesdiscover.com/svoboda 💙

☀️Narediti to, kar čutimo, kar si želimo in kar nam bo polepšalo ta trenutek. Zdaj, ko je želja sveža, ko so skomine najmočnejše in volja neusahljiva. Zdaj je pravi čas, ko se lahko osrečimo. Čeprav za trenutek. A je vredno. Brez obžalovanj. Ker jutri te želje morda ne bo več.🙏

blueyesdiscover.com

Na pol poti ~ Blue Eyes Discover

www.blueyesdiscover.com/na-pol-poti

MI jim moramo pomagati, dajati oporo in jih poslušati. Dajati vzor in oporo, ko to potrebujejo in želijo. Jim povedati, da če si nekaj želiš, to vljudno izraziš in se na koncu zahvališ. Ja, tudi MI potrebujemo takšno vzgojo. Tudi med NAMI primanjkuje takšne discipline. A MI vsaj nismo potisnjeni ob rob, tja, kamor ustrezni vzorci ne segajo.

blueyesdiscover.com

www.blueyesdiscover.com/bush-bus

Šest aboriginov in ena belka. Po dobrega pol leta gre na obisk k nekdanjim sodelavkam v pet ur oddaljeno vas od Yuendumu, kamor se odpravljam jaz. Za konec tedna. Deset ur z avtobusom v eno smer. Samo naj mi še kdo kdaj reče, da je iz Celja do Portoroža daleč.

www.blueyesdiscover.com/kam-pa-zdaj

Zdi se, kot da sem se po 15 mesecih prebudila iz sanj in vstopila v resničnost. Resničnost preteklosti. Kjer se je sneg stalil in se narava prebuja. Kjer se ni nič spremenilo in kjer je moj dom.

https://www.blueyesdiscover.com/nekaj-je-bilo-v-zraku/

Ulica je bila prazna. Precej bolj mirno je bilo kot navadno do zdaj. Pisala sem bratu, ali ima čas, da poklepetava. Navadno se ob večernih urah slišim z domačimi ali prijatelji. Ni imel časa. Mimo teniških igrišč sem bila. Naslednja ulica desno je moja. Še malo, pa bom na varnem.

https://www.blueyesdiscover.com/kdo-doloca-norme-o-sreci/

Tako kot smo si ljudje med seboj različni, tako se razlikujejo naše navade, naše norme in tiste malenkosti, ki nas osrečujejo. Pa če je to jutranji pogled skozi svoje okno ali pogled na sončni vzhod tam daleč nekje na klifu vzhodne obale Avstralije.

https://www.blueyesdiscover.com/soncna-obala/

Natanko pred enim letom se je dogajalo ...
Nikoli, sem rekla. Nikoli ne bom delala v gostinstvu. Zakaj? Ker enostavno ne uživam v tem. Ni kreativno. Ni pristno. Ni iskreno. Pa vendar. Če ni druge, moraš.

https://www.blueyesdiscover.com/koronska-spontanost/

Ne bi rekla tipičen. Ampak povsem običajen dan. Kot morda mnoge po svetu je tudi mene malenkost obšla koronska spontanost. Lahko bi rekla neorganiziranost, pa se spontanost sliši precej lepše.

https://www.blueyesdiscover.com/hvalezna-za-zivljenje-2

Krajša pot? Nikakor in nikdar. Ni minilo pet minut, ko pred sabo zagledam nekaj ogromnega. Nagravžno ogromnega. Je mrtva? Nekam kratka je. Za trenutek obstanem, potem pa se ji približam. Vidim rep.

https://www.blueyesdiscover.com/hvalezna-za-zivljenje/

Dva centimetra, vsaj, na leto, se ta čudovita obala spreminja. Voda spodjeda umetnine, ki jih je oblikovala narava. Naravni mostovi se rušijo, jame nastajajo luknje, arkade se spreminjajo v stolpiče, stolpiči izginjajo skupaj z nevihtami na dno oceana. Prisotna sem v tem mikro delčku časa, da lahko uživam v rezbarijah sonca, vetra, morja in neviht. Moč narave preoblikuje svoje umetnine po svoje. Vedno hitreje. In vedno močneje.

https://www.blueyesdiscover.com/prestizna-destinacija-ki-to-ni/

Nekaj je tistih, ki bi se ob naivni turistki radi okoristili, a večina domačinov je takšna, ki jih samo zanima, od kod sem. Ni mi sicer najbolj všeč, ko skoraj vsi pogovor začnejo z vprašanjem, ali sem iz Nemčije. Nisem. Pojasnim, od kod sem. Najlažje z opisom, da smo sosedi z Italijo. Kar v času koronavirusa ni najbolj posrečena primerjava. Pa vendar.

https://www.blueyesdiscover.com/zgodbe-z-ladje/

Spoznala sem jo na ladji. Na Fidžiju. Od malega je sanjala, da bi postala medicinska sestra. Želela je pomagati drugim. A ker so se starši ločili in je njena mati ostala sama z otroki, Rosana pa je bila najstarejša, je morala prekiniti študij in pomagati skrbeti za brate in sestre. Pri 20 se je poročila in ob rojstvu prve hčerke začela prostovoljno delo v lokalni skupnosti.

https://www.blueyesdiscover.com/ziveti-vsak-trenutek/

Ne samo za življenje, za karkoli. Boriti se moramo zase. Za vsak trenutek, ki nam je dan. Za vsako izkušnjo, ki nas lahko pripelje v neznano. Tja, kjer se bomo še več naučili. Kjer nas čakajo spomini. Ti so tisti, ki štejejo, in ti so tisti, ki bodo za večno ostali. Z nami. Z njim. Zato glavo gor, nasmeh na obraz, iskrice v oči in z odločnim korakom naprej. Proti življenju. Da nas nauči in da tisto, s čimer bomo zrasli. Živeli. Vsak trenutek.

https://www.blueyesdiscover.com/posameznika-doloca-njegova-vsebina/

Mislim, da sem se mu celo malo zasmilila. Nisem igrala na to karto, a sem opazila, da bi mi rad pomagal in polepšal prihod. Skupaj sva počakala na njegovega sodelavca in povabila sta me na večerjo. Delata za novozelandsko vlado.

www.blueyesdiscover.com/higiena-cistoca-osnove

Sanjske počitnice, pravite, da imam, kajne? Ni mi hudega. Daleč od tega. Uživam. Oziroma če sem popolnoma iskrena, podobno življenje imam že zadnjih 14 mesecev. Poletje, morje, sonce, nove kulture, ljudje in odkrivanje same sebe.

blueyesdiscover.com

Grošelj in Božić v Nepalu: Pot k prijatelju ~ Blue Eyes Discover

https://www.blueyesdiscover.com/pot-k-prijatelju/

Danes bi praznoval svoj rojstni dan. 💙 Mi smo njegov grob z Vikijem Grošljem in s Stipe Bozic (ob)iskali pred dobrimi petimi leti.
Hvala za Pot! 🙏

blueyesdiscover.com Plezalca Viki Grošelj in Stipe Božić sta po 32 letih obiskala grob Nejca Zaplotnika in Anteja Bućana. S solzami v očeh sta se spominjala prijateljev, ki ju je pod sabo pokopal sneg z Manasluja. Spominsko ploščo in Nejčev grob sem z njima obiskala tudi jaz. »Pozdravljen, prijatelj, dolgo se ...

https://www.blueyesdiscover.com/prostovoljno-delo-v-vaski-soli-2/

Nič mi ni uspelo narediti z njimi. Ko modro in hitro pretehtam odločitev, ali so moje zadnje ure na otoku vredne tega, da izgubljam po nepotrebnem živce in se obremenjujem s tem, kako jih ničesar ne bom naučila, se odpravim do kabineta in povem, da sem za danes končala. Zahvalim se za izkušnjo in se odpravim proti obali.

www.blueyesdiscover.com/prostovoljno-delo-v-vaski-soli/

Dan smo začeli z molitvijo. Ne, jaz nisem molila. Ravnatelj je prevzel to opravilo. V razred sem vstopila po molitvi. To ni bila edina ta dan. Čakali sta nas še dve. Pred kosilom in po pouku, tik pred čiščenjem učilnice. Vera je – ne samo na vaseh, po vsem Fidžiju – pomemben del vsakdana.

www.blueyesdiscover.com/nalozba-v-cistejso-prihodnost

Težko opišem spokojnost, mirnost, družabnost in povezanost, ki sem jo zaznala med njimi. Ko pregovor vsi za enega, eden za vse dobi pomen.

☀️Hvala vsem, ki berete! Več kot 500 vas je že! 🙏Zdaj pa obljubljeno nadaljevanje dogajanja na Salomonovih otokih ...

www.blueyesdiscover.com/ko-se-zdani/

Kolibe v prvi vrsti so uničene. Kako da ne, če so dejansko postavljene skoraj da ne v oceanu. Ne bom sodila, ali s tem izzivajo usodo ali ne. A dejstvo je, da vedo, kakšne so lahko posledice.

https://www.blueyesdiscover.com/najtezja-noc-v-mojem-zivljenju-2/

»Iskal sem te. Skrbelo me je, da še spiš,« mi reče, ko z njega tečejo dežne kaplje. »Hišo mi je odneslo. Pomagal sem bratrancu rešiti, kar se je rešiti dalo, in pritekel do tebe. Vesel sem, da sem te našel tu.«

www.blueyesdiscover.com/najtezja-noc-v-mojem-zivljenju

Ne vem, kaj točno me življenje želi naučiti, ampak nekaj mu zagotovo uspeva. Postajam kos vsakršni situaciji. Za mano je najtežja noč v mojem življenju.

www.blueyesdiscover.com/ujeta-ali-svobodna

Ne vem. Ne vem, kako sem, ne vem, kako se počutim. Prvič v življenju se ne morem odločiti. Nekje globoko v sebi poznam odgovor. Sprejmi. Nadaljuj svojo pot, kot si si jo začrtala. A v meni je nemir. Zakaj? Ker ne vem, kako dolgo bo to še trajalo.

https://www.blueyesdiscover.com/korona-nam-prinasa-tudi-nekaj-pozitivnega/

Spoznavamo, kako krhki smo. In hkrati, koliko stvari znamo. Kaj vse lahko storimo. Zase in svoje najbližje. Kaj je tisto, kar nas zanima. Končno imamo čas za vse hobije, za katere je vedno zmanjkalo časa. So stvari, ki so otežene. Nemogoče. Nedosegljive. A to ta trenutek ni pomembno. Osredotočiti se moramo na vse, kar lahko. Kar nam je omogočeno. In kar nas osrečuje.

www.blueyesdiscover.com/kava

Korenine, zavite v časopisni papir, sem skupaj z vsemi člani družine drugi večer bivanja v vasi odnesla do poglavarja. Skupaj smo pripravili prostor. Pod slamnato streho v središču vasi smo razgrnili pletene preproge in se posedli v krog.

www.blueyesdiscover.com/rajski-otok-z-rajskimi-ljudmi

Čarobni otok. Rajski otok. Nebesa na zemlji. Vse to so imena, ki jih več kot zasluženo nosi Taveuni.

www.blueyesdiscover.com/tretja-svetovna-vojna-z-nevidnimi-naboji

🙏Zdaj je tudi uradno. Ostala sem ujeta sredi Tihega oceana. Na prvi pomladni dan. V Honiari. Prestolnici Salomonovih otokov. Trenutno stanje: nič potrjenih primerov, trije negativni izvidi preteklega tedna.🤔

With goodness, concentration and wisdom, one will understand, craving will cease and the other shore will be closer.~Shi Wuling~
#humanity #shiwuling #wisdom #craving #hawaii #lanikaibeach #nature #positivethinking #positivequotes #ocean #blueyesdiscover #naturelovers #wanderlust #explore #peace #earth_shotz #earthisbreathing #breathe #coronavirus #stayhome #huaweip20pro

www.blueyesdiscover.com/ranljiva/

Ranljiva? Pogosto. Vem, nikoli ne bi rekli. Močna. Odločna. Trdna. Prepričana o svojem prav. Trmasta. Navadno preveč. Še posebno če vprašam mami. Trmasta kot bik. Z glavo skozi zid, je rekel oči, ko sem se nazadnje na vrat na nos odločala za nakup avtomobila. »Pa saj ti bo uspelo. Še vedno ti je. Tudi zdaj ti bo.«

Tudi tokrat, ko sem sredi korona krize ostala ujeta sredi Tihega oceana.

www.blueyesdiscover.com/kaca/

Sodeč po velikosti tega kuščarja, ki si ga je privoščila za večerjo, je ta rjava kača najstnica. Na poti k odraslemu življenju. Odrasle naj bi bile bolj navdušene nad večjimi živalmi, vrečarji, kot so kenguruji in valabiji.

www.blueyesdiscover.com/svetloba-dzotis

Kar nekaj stvari sem se že naučila v zadnjih nekaj letih. Priznam, pridno delam na sebi. 🌺 Nekateri to veste, drugi opazite. Kar mi največ pomeni, je, da to spoštujete in sprejemate. 🙏 Več o sebi sem spoznala tudi s pomočjo Padma Yogi 💙

Welcome to my Blue World!

Discover. Explore. Open your eyes and fly. Fly to places you feel free, to destinations you haven't been before. Experience people, places, things you didn't know were possible. Because you can. Nothing is out of reach.

Believe in yourself!

Anja Kovačič

Want your school to be the top-listed School/college in Solomon?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Brisbane
https://www.blueyesdiscover.com/pomenijo-mi-najvec/

Location

Category

Address


Celje, SA